anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Martock

Op zoek naar een centraal gelegen camping in Martock (Engeland, Groot-Brittannië)? Je komt hier helemaal tot rust in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig. Je vindt al een prima plek vanaf €18,25 per nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op onze website vind je handige tips over verschillende soorten campings en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk je via campingsoverzicht.nl de beste aanbieders van campingvakanties.

  • Martock is een populaire plek in de vakantieregio Somerset.
  • Op deze bestemming bieden ze 4- of 5-sterren familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een suggestie van een camping is Southfork Caravan Park.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is ongeveer 494 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is om en nabij de €25,00 voor 1 dag.

Kamperen in Martock: de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een staplekje huren op een grote of kleine camping in de buurt van Martock? Kamperen in Somerset (Groot-Brittannië) is populairder dan ooit! In deze streek kun je kiezen uit een rijk aanbod. Denk aan overweldigende gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Via onze speciale stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Martock boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit is niet goedkoop. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Martock kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een squashbaan en een wellness centrum. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een subtropisch zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Handige boekingssites Eurocampings, ANWB, Vacanceselect, Suncamp, ACSI & Campingdirect.com, Booking.com, Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil, Campings.nl. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Check altijd wel beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Zorg voor: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed, bbq of skottelbraai, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: comfortabele kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: stormlijnen, medicijnen, spelletjes, afwasteil en afwasborstel.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-martock-groot-brittannie

Alles over kamperen in Martock

Dit is een mooie vakantiebestemming in Engeland (Groot-Brittannië). De reisafstand is doorgaans 494 km (gerekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is London. In het land wonen er bij elkaar 60 miljoen geregistreerde bewoners. De meeste mensen spreken hier Engels en men betaalt met de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De internationale toegangscode om te bellen is +44, de elektra-spanning is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type G. Het alarmnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met GB en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
RegioSomerset
PlaatsMartock
Gemiddelde temp.14 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Nationale taalEngels
BetaalmiddelBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)395 km
Reistijd (vanaf Utrecht)494 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,00
Lokale campingSouthfork Caravan Park

Campinggids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Martock kamperen kan je op veel plekken doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, camper, tent of caravan is een onvergetelijke ervaring. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een ingerichte glamping tent of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Martock voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Martock beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Voorbeelden zijn belltent, familietent, tunneltent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Martock is dus heerlijk als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met veel vertier voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Het merendeel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, tiny houses, stacaravans, chalets, hutten, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en daarbij soms zelfs een bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Martock).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantiebungalow, chalet, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Martock: vakantiebeleving voor het gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor familie met jonge kinderen. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en sportvelden. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de buurt zijn er diverse dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Martock: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard prijs kampeerplek Martock

Meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Engeland? In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Bellingham, Dundonnell, Bexhill-on-Sea en Valladolid.

Basis staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,25
Trekkers-pek€18,25
Glamping (ingerichte tent)€53,00
Stacaravan€68,75
Bungalow€80,75
Normale tarieven campingvakantie in Martock april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het lokale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Martock. Selecteer een van de parken voor aanvullende info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Hongarije.

Bekijk de tofste camping-aanbiedingen in Martock

Bekijk de goede last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Martock camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Voor inspiratie en de populairste kampeerplekken van de EU.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, Alannia, Orbitur, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Sandaya en natuurlijk Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Martock, Groot-Brittannië

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De populairste reistijd is zomermaanden. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 27 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden. In onderstaande paragraaf delen we de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Martock opzoeken?

Nabij deze plek tref je her en der wel wat kleinschalige budget campings. Beperkte luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, Campingdirect.com, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Airbnb. Liever minder betalen? Tips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, D-Reizen, Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Martock kost ongeveer €25,00 per staanplaats. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €18,25 per overnachting. Voor een luxe staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,25 per overnachting. Een verblijf in een strandhuisje, wellness huisje, vakantieboerderij, ingerichte tent, boomhut, stacaravan is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als oud en nieuw, kerst, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Martock: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: binnenspeeltuin, kidsclub, speeltoestellen, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Engeland met hond: mag dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Martock is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Martock. Een toplocatie voor zowel senioren en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en historische monumenten. Ook leuk: ga een avondje uit bij de regionale horeca (restaurants). De Britse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie