anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bourton-on-the-Water

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een camping in Bourton-on-the-Water (Engeland, Groot-Brittannië)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de buurt van deze vakantiebestemming. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €19,50 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker een aanrader. Op deze camping-vergelijker bieden we duidelijke details over de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk je snel bekende sites om te boeken.

  • Bourton-on-the-Water is een gevarieerde vakantieplek in het natuurrijke Gloucestershire.
  • Op deze bestemming boek je unieke familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook kleinschalige plekken. Een van de favoriete campings is Bourton-on-the-water Caravan And Motorhome Club Site.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is ongeveer 456 km.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is om en nabij de €26,50 voor 1 dag.

Kamperen in Bourton-on-the-Water: snel en goedkoop de beste campings boeken

Wil je graag een staanplaats huren op een centraal gelegen camping in de buurt van Bourton-on-the-Water? Kamperen in Gloucestershire (Groot-Brittannië) zal je zeker verrassen! In dit gebied heb je de keuze uit een groot aanbod aan camping. Denk aan exclusieve gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Met behulp van ons stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Bourton-on-the-Water boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is de goedkoopste optie. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Bourton-on-the-Water zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken vol entertainment en faciliteiten als fietsverhuur en wellnessfaciliteiten. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al een voorzetje. Uitstekende boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, ANWB, Allcamps, Eurocampings & Eurocamp, Booking.com, Campingdirect.com, ROAN, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Hier noteer je onder andere: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp. Koop ook fijn zittende kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, medicijnen, medicijnen, waslijn.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Controleer voor vertrek de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-bourton-on-the-water-groot-brittannie

Suggesties voor kamperen in Bourton-on-the-Water

Dit is een aan te raden bestemming in Engeland (Groot-Brittannië). De afstand is +/- 456 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is London. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. De spreektaal van deze mensen is Engels en de gebruikte valuta is de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De internationale telefooncode is +44, de stroom is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is G. In het geval van nood bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode GB en de plaatselijke tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
StreekGloucestershire
PlaatsBourton-on-the-Water
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalEngels
ValutaBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)365 km
Reistijd (vanaf Utrecht)456 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,50
Camping-suggestieBourton-on-the-water Caravan And Motorhome Club Site

Advies: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Bourton-on-the-Water kamperen kun je op veel manieren doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Wil je meer luxe? Kies dan voor een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Bourton-on-the-Water met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een betaalbare keuze voor vakantie in Bourton-on-the-Water boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel verkochte producten zijn o.a. de koepeltent, belltent, opblaasbare tent, noktent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Je kunt er eventueel een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Bourton-on-the-Water is dus ideaal als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Bekijk de tofste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Informatie over vakantiehuisjes

De meeste grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, bungalows, hutten, stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is comfortabel en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een heerlijk terras, keuken en ook een douche met soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Bourton-on-the-Water).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, tiny house, appartement, vakantiebungalow, stacaravan, vakantieboerderij.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Bourton-on-the-Water: vakantieplezier voor je gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een peuterbad en georganiseerde excursies. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de direct omgeving zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Bourton-on-the-Water: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Verwachte kosten kampeerplek Bourton-on-the-Water

Benieuwd naar de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Engeland? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Totnes, Plymouth, Ivybridge en Ústecký kra.

Basis staanplaats€26,50
Luxe 5-sterren campingplaats€47,00
Budget staplek€19,50
Glamping (ingerichte tent)€56,25
Stacaravan€73,00
Chalet€85,75
Normale tarieven campingvakantie in Bourton-on-the-Water april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder sturen wij je door naar het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Bourton-on-the-Water. Kies een van de kampeeraccommodaties voor meer informatie en prijzen. Of klik door voor meer informatie over Finland.

Vergelijk de actuele camping-aanbiedingen in Bourton-on-the-Water

Vind de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Bourton-on-the-Water camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Kamperen met jouw eigen tent, caravan of camper.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Boeken bij een campingketen: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Alannia, Flower Campings, Sandaya, Orbitur, LeadingCampings, Aquadis Loisirs en tevens Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Ciela Village, Qualité campings, Huttopia.

Het weerbericht voor Bourton-on-the-Water, Groot-Brittannië

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is zomermaanden. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 27 graden celsius °C. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden. Hieronder verstrekken we de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Bourton-on-the-Water opzoeken?

In deze omgeving is er een ruim aanbod met kleine betaalbare campings. Minimale luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Airbnb, Campings.nl, Booking.com, Campingdirect.com, ANWBAndere manieren om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Sunweb, Prijsvrij, Corendon.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Bourton-on-the-Water kost ongeveer €26,50 per dag. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €19,50 per staanplaats. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €47,00 per staplek. Een overnachting in een ingerichte tent, lodge, boomhut, strandhuisje, wellness huisje, vakantieboerderij is een stuk duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie en midweken of weekenden als kerst, oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Bourton-on-the-Water: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, theatershows, speeltuintjes, kidsclub. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Engeland met hond: mag dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Bourton-on-the-Water is een hond ook toegestaan. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Welke excursies kan ik doen?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Bourton-on-the-Water. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en gezinnen met kids. In deze buurt heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Britse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie