anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Blaenau Ffestiniog

Ben jij op zoek naar een centraal gelegen camping in Blaenau Ffestiniog (Wales, Groot-Brittannië)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn, dit kan al voor slechts €19,25 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje is een veel gekozen oplossing. Op onze website delen we actuele details over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk je via dit portaal bekende sites om te boeken.

  • Blaenau Ffestiniog is een heerlijke omgeving in het veelzijdige Gwynned.
  • In deze vakantieregio tref je exclusieve familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Coed-y-llwyn Caravan And Motorhome Club Site.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is plus minus 483 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is ongeveer €26,25 per dag/nacht.

Kamperen in Blaenau Ffestiniog: goedkoop de leukste campings boeken

Wil je graag heerlijk tot rust komen op een prachtig gelegen camping in de buurt van Blaenau Ffestiniog? Kamperen in Gwynned (Groot-Brittannië) is populairder dan ooit! Daar bieden ze je verschillende kampeerlocaties. Denk aan exclusieve gezinscampings volop animatie en zwembaden of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Met behulp van ons stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Blaenau Ffestiniog boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Blaenau Ffestiniog zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken met alle faciliteiten zoals tennisbanen en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een zwembad met glijbaan.

  3. Een camping boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze website vind je een aantal suggesties. Populaire boekingssites zijn Eurocampings, ACSI, ANWB, Suncamp, Allcamps en Rent-a-Tent, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campings.nl. Ook kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de kampeerhouder. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Hier noteer je onder andere: bbq of skottelbraai, bestek en servies, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, slaapzak. Vergeet ook niet fijn zittende kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Verder is het ook goed om te denken aan: stormlijnen, medicijnen, koelkast of koelbox, waslijn.

  5. Voorbereiden op de reis

    Controleer voor vertrek de route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-blaenau-ffestiniog-groot-brittannie

Alles wat je moet weten over kamperen in Blaenau Ffestiniog

Dit is een ideale reisbestemming in Wales (Groot-Brittannië). De afstand bedraagt zo’n 483 km (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: London. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen geregistreerde mensen. Men praat hier Engels en je dient te betalen met de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. Het netnummer is +44, de elektra is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is G. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met GB en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
StreekGwynned
PlaatsBlaenau Ffestiniog
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
VoertaalEngels
BetaalmiddelBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)386 km
Reistijd (vanaf Utrecht)483 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Beschikbare campingCoed-y-llwyn Caravan And Motorhome Club Site

Vakantiehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Blaenau Ffestiniog kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar dagen op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping-tent of een mooi vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Blaenau Ffestiniog: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Blaenau Ffestiniog vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, is universeel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, piramide tent, noktent, belltent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je hebt een riant bed. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is een dure investering. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit een eigen toilet en douche. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Blaenau Ffestiniog is dus heerlijk als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Bekijk de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Vaak is er een apart gedeelte met tiny houses, vakantiehuisjes, chalets, bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Blaenau Ffestiniog).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, appartement, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij, chalet.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Blaenau Ffestiniog: ontspanning voor het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speeltuin en sportmogelijkheden. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de buurt zijn er verscheidene speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Blaenau Ffestiniog: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Blaenau Ffestiniog

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Wales? In de tabel hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Llanarth, Llanwrda, Melrose en Hainaut.

Normale staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren kampeerplaats€46,50
Budget staplek€19,25
Ingerichte tent (Glamping)€55,50
Mobile-home€72,25
Luxe huisje€84,75
Normale kosten campingvakantie in Blaenau Ffestiniog april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Blaenau Ffestiniog. Kies een van de parken voor meer details. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Romenië.

De actuele camping-aanbiedingen in Blaenau Ffestiniog

Boek de de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Blaenau Ffestiniog camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Kamperen met jouw eigen tent, caravan of camper.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Alannia, Flower Campings, First Camp, LeadingCampings, Sandaya, Orbitur maar ook Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Blaenau Ffestiniog, Groot-Brittannië

Deze regio heeft een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is zomermaanden. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 27 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 °C. In onderstaande weergave vind je de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Blaenau Ffestiniog vergelijken?

In en rondom deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar wel alle basisfaciliteiten. Jij kan online direct boeken op de website van het park. Je kunt ook boeken bij Campings.nl, ANWB, Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Campingdirect.com. Extra besparen op de kosten? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb, Tui.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Blaenau Ffestiniog kost zo’n €26,25 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €19,25 per staplek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gelden tarieven van gemiddeld €46,50 per dag. Een nachtje in een wellness huisje, stacaravan, lodge, boomhut, strandhuisje, ingerichte tent is wat prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden zoals pasen, oud en nieuw, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Blaenau Ffestiniog: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: speeltoestellen, trampolines, binnenspeeltuin, zwembad. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Wales met hond: gelden er regels?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Blaenau Ffestiniog is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Blaenau Ffestiniog. Een toplocatie voor zowel senioren en jonge gezinnen. In deze buurt vind jij veel natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en stadions. Je kunt ook eten bij de regionale horeca (restaurants). De Britse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie