anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Renvyle

Met familie naar een rustgevende camping in Renvyle (Connacht, Ierland)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze mooie streek. Overnachten in je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan hoeft niet duur te zijn, dit kan al voor slechts €15,50 per overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op dit platform delen we handige adviezen over het aanbod met lokale campings en een prijsindicatie. Evenzeer vergelijk jij via dit portaal toonaangevende boekingssites.

  • Renvyle is een populaire plek in het veelzijdige Galway.
  • Op deze bestemming vind je exclusieve familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een van de favoriete campings is Camping Renvyle Beach.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is +/- 556 km.
  • Een prijsindicatie voor een overnachtingsplek is is om en nabij de €23,25 per nacht.

Kamperen in Renvyle: direct online de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een boeking rondmaken voor een heerlijke camping in de buurt van Renvyle? Kamperen in Galway (Ierland) is absoluut een aanrader! In en rondom deze plek bieden ze je een ruim aanbod. Je hebt de keuze uit heerlijke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Aan de hand van het stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Snel een goedkope camping in Renvyle boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Renvyle zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als een squashbaan en wellnessfaciliteiten. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een manege (pony rijden) een waterspeelplaats.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn ACSI, Eurocampings, ANWB, Suncamp, Vacanceselect & Eurocamp, Campingdirect.com, Vacansoleil, Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com. Eveneens kan je een staanplaats boeken bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Bestel ook prettige kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: koelkast of koelbox, waslijn, tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-renvyle-ierland

Tips & tricks voor kamperen in Renvyle

Dit is een ideale reisbestemming in Connacht (Ierland). De afstand is +/- 556 km (met Utrecht als vertrekpunt). Een bekende stad is hoofdstad Dublin. Het land wordt bewoond door zo’n 4 miljoen geregistreerde bewoners. De officiële taal is Engels, Iers en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 17 maart Sint Patrick. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Voor een aantal wegen, bruggen en tunnels moet tol betaald worden. Een vignet is niet nodig. De internationale landcode is +353, de stroomspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type G. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Het kenteken van een auto begint hier met IRL en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandIerland
OmgevingGalway
PlaatsRenvyle
Gem. temperatuur12 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalEngels, Iers
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)445 km
Reistijd (vanaf Utrecht)556 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,25
Camping-suggestieCamping Renvyle Beach

Vakantiegids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Renvyle kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Renvyle met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Renvyle vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, is snel op te zetten en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de familietent, daktent, vis-à-vis tent, noktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een camper is wel een enorme investering. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Renvyle is een uitkomst als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Bekijk de allerleukste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Genieten in een vakantiehuisje

De grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua bungalows, chalets, groepsaccommodaties, stacaravans, tiny houses, hutten. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Renvyle).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, appartement, vakantieboerderij, chalet, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Cork (ORK), Dublin (DUB).

Kindvriendelijke camping Renvyle: genieten met het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en georganiseerde excursies. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand zijn er volop dierentuinen of speelparken voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Renvyle: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte prijzen kampeerplek Renvyle

Benieuwd naar de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Connacht? Hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Lauragh, Fethard-on-Sea, Newtown en Meuse.

Normale staanplaats€23,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€41,75
Kleine-staanplaats€15,50
Glamping (ingerichte tent)€50,50
Stacaravan€66,50
Comfort vakantiehuisje€78,75
Gemiddelde prijs campingvakantie in Renvyle april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Bijgaand bekijk je het regionale campingaanbod met parken en ANWB campings in Renvyle. Kies een van de kampeerplekken voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Exclusieve campings.

Zoek de mooiste camping-aanbiedingen in Renvyle

Vind de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Renvyle camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings, Sandaya, Orbitur, Alannia en Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Huttopia, Yelloh! Village, Campéole campings.

Het weerbericht voor Renvyle, Ierland

Er is hier een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 12 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 21 graden. De periode januari is wat kouder met 9 graden. In onderstaande weergave bekijk je de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Renvyle opzoeken?

In en nabij deze plaats kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Weinig luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Airbnb, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Booking.comAndere manieren om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon, Tui, Sunweb, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Renvyle kost €23,25 per plek. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €15,50 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €41,75 per overnachting. Een verblijf in een wellness huisje, boomhut, ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, stacaravan is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals pasen, oud en nieuw, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Renvyle: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: trampolines, kidsclub, theatershows, binnenspeeltuin. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Connacht met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Renvyle is jouw hond meer dan welkom! Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Renvyle. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt is er een schitterende natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en stadions. Vergeet ook niet de lokale horeca (restaurants). De Ierse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie