anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Budoni

Met familie naar een centraal gelegen camping in Budoni (Sardinie, Italië)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze mooie streek. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €24,00 per 24 uur. Ook kinderen houden van de camping! Een stacaravan of huisje huren geeft net even wat meer comfort. Op dit platform delen we belangrijke toelichtingen op de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Tevens vergelijk jij via dit portaal populaire aanbieders van kampeerreizen.

  • Budoni is een geliefde plek in het unieke Oristano.
  • In deze vakantieregio boek je geweldige familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Pedra E Cupa.
  • De afstand vanaf Utrecht is zo’n 1641 kilometer.
  • De basisprijs voor een camping overnachting is om en nabij de €38,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Budoni: de mooiste campings boeken

Samen met familie heerlijk genieten op een plaatselijke camping in de buurt van Budoni? Kamperen in Oristano (Italië) is absoluut een aanrader! In deze regio kan je een selectie maken uit een rijk aanbod. Je hebt de keuze uit luxe gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we je precies uit hoe het werkt.

Stappenplan: een goedkope camping in Budoni boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Budoni zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals fietsverhuur en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een indoor speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Allcamps, Eurocampings, ACSI, ANWB, Vacanceselect & Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil, Campingdirect.com, Eurocamp, Booking.com. Dikwijls kan je direct meer info opvragen en boeken bij de kampeerhouder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai. Koop ook fijne kleding en een warme trui. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes, tentharingen en tenthamer, medicijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-budoni-italie

Suggesties voor kamperen in Budoni

Dit is een ideale reisbestemming in Sardinie (Italië). De afstand is om en nabij de 1641 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Rome. Er leven om en nabij de 58 miljoen geregistreerde personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Italiaans en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +39, de elektra-spanning is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is F+L. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode begint altijd met I en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
OmgevingOristano
PlaatsBudoni
Gem. temperatuur19 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
VoertaalItaliaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1313 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1641 km (+/- 18 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€38,25
Beschikbare campingCamping Pedra E Cupa

Kampeergids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Budoni kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, camper, tent of caravan blijft iets moois. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping (ingerichte tent) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Budoni: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Budoni boeken is een eigen staplek reserveren. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is er goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Populaire soorten zijn de koepeltent, daktent, noktent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kan hem snel op- en afbreken. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Budoni is een goede oplossing als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de gaafste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld chalets, bungalows, groepsaccommodaties, tiny houses, hutten, vakantiehuisjes. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser & soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Budoni).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantieboerderij, chalet, stacaravan, appartement, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Budoni: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een indoor-speeltuin en entertainment. Vaak is het park ook autoluw. Op korte afstand zijn er volop speellocaties en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kidsclub / animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Budoni: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Verwachte kosten kampeerplek Budoni

Nieuwsgierig naar de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Sardinie? Bijgaand delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Aglientu Vignola Mare, Menfi, Punta Braccetto en Fife.

Normale staanplaats€38,25
Luxe 5-sterren kampeerplaats€52,25
Budget-plek€24,00
Glamping (ingerichte tent)€61,75
Stacaravan€79,00
Vakantiehuis€92,00
Normale prijzen campingvakantie in Budoni mei 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het huidige aanbod met diverse ANWB campings in Budoni. Kies een van de parken voor aanvullende info. Op onze website lees je ook meer over Camping kortingsacties.

De nieuwste camping-aanbiedingen in Budoni

Bekijk de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Budoni camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Toonaangevende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Alannia, LeadingCampings, Orbitur, First Camp, Aquadis Loisirs, Flower Campings of bijvoorbeeld Capfun, Qualité campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Ciela Village.

7-daagse weer voor Budoni, Italië

Dit gebied heeft een mediterraan klimaat. Een aanbevolen reisperiode is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 19 graden celsius °C. augustus is een hete maand met gemiddeld 33 graden. De periode januari is het koudst met 14 graden °C. Hierna verstrekken we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Budoni vergelijken?

In en nabij deze plaats tref je her en der wel wat kleine betaalbare campings. Beperkte luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via de website van de betreffende camping. Je kunt ook reserveren via Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl, ANWB, Campingdirect.com. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij, Tui, Vakantiediscounter, Suntip.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Budoni komt neer op €38,25 per staplek. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €24,00 per overnachting. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €52,25 per nacht. Het huren van een boomhut, wellness huisje, stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij is doorgaans wel prijziger. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als oud en nieuw, kerst, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Budoni: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, theatershows, binnenspeeltuin, speeltuintjes. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Sardinie met hond: wordt dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Budoni mag je hondje mee op vakantie. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Budoni. Perfect voor vriendengroepen en gezinnen met kids. In deze regio is er een schitterende natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en kerken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Italiaanse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie