anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sarre

Een staanplaats huren op een grote of kleine camping in Sarre (Valle-D-Aosta, Italië)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €24,00 voor 1 dag/nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een vakantiehuisje of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op onze website tref je betrouwbare details over het actuele campingaanbod en de bijbehorende tarieven. Eveneens vergelijk je via ons handige aanbieders van kampeerreizen.

  • Sarre is een gevarieerde vakantieplek in de bekende regio Aoste.
  • In dit gebied bieden ze unieke familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een bekende camping in deze plek is Camping International Touring.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is plus minus 906 km.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is is zo’n €38,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Sarre: online de mooiste campings boeken

Komende lente of zomer even lekker uitrusten op een heerlijke camping in de buurt van Sarre? Kamperen in Aoste (Italië) is populairder dan ooit! In dit gebied vind je een groot aanbod aan camping. Denk aan luxe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In vijf stappen een goedkope camping in Sarre boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Sarre zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals fietsverhuur en een jacuzzi of hottub. Inventariseer jouw wensen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een indoor speeltuin en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op campingsoverzicht.nl check je alvast wat nemen. Handige boekingssites Suncamp, ACSI, Eurocampings, Vacanceselect, ANWB & ROAN, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com, Eurocamp. Daarbij kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Check altijd wel reviews op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed. Bestel ook prettige kleding, ook voor de koude nachten! Verder is het ook goed om te denken aan: grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, waslijn.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-sarre-italie

Suggesties voor kamperen in Sarre

Dit is een ideale reisbestemming in Valle-D-Aosta (Italië). De reisafstand is doorgaans 906 kilometer (vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Rome. Er leven om en nabij de 58 miljoen personen. De voertaal van deze mensen is Italiaans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. Het landnummer is +39, de stroom is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is F+L. Voor politie of ambulance bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met I en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandItalië
RegioAoste
PlaatsSarre
Gemiddelde temp.19 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
TaalItaliaans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)725 km
Reistijd (vanaf Utrecht)906 km (+/- 10 uur)
Gemiddelde overnachting camping€38,25
Camping-voorbeeldCamping International Touring

Reisgids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Sarre kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Wil je meer luxe? Kies dan voor een plek op een glamping of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Sarre voor jouw eigen caravan of tent

Een zeer voordelige optie van vakantie in Sarre beleven is de losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Populaire soorten zijn de noktent, pop-up tent, familietent, vis-à-vis tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt een riant bed. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Sarre wordt dan ook aanbevolen als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de tofste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Het merendeel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met tiny houses, hutten, bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, chalets. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een koelkast en tevens soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Sarre).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, chalet, appartement, stacaravan, tiny house.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Sarre: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een indoor-speeltuin en kinderdisco. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Op korte afstand vind je vaak ook speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Sarre: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Gemiddelde prijs kampeerplek Sarre

Meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Valle-D-Aosta? In het onderstaande overzicht bieden we de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Tertenia, Lotzorai, Budoni en Wrexham.

Gemiddelde staanplaats€38,25
Luxe 5-sterren staplek€52,50
Trekkers-pek€24,00
Ingerichte tent (Glamping)€61,75
Stacaravan€79,00
Chalet€92,25
Standaard prijzen campingvakantie in Sarre mei 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder linken wij door naar het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Sarre. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Of klik door voor meer informatie over Groot-Brittanië.

Zoek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Sarre

Bekijk de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Sarre camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, First Camp, Alannia, Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings of bijvoorbeeld Campéole campings, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Huttopia, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Sarre, Italië

Je verblijft hier in een mediterraan klimaat. De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 19 graden °C. augustus is een hete maand met gemiddeld 33 graden celsius. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 14 °C. In het volgende gedeelte tref je de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Sarre opzoeken?

In deze streek reserveer je verschillende kleinschalige budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Direct boeken? Dan kan dat via de campinghouder zelf. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu, Airbnb. Liever minder betalen? Tips: ga niet midden in het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Sunweb, Suntip, Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Sarre kost om en nabij de €38,25 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op zo’n €24,00 per dag. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je denken aan een prijs van €52,50 per nacht. Een nachtje in een ingerichte tent, stacaravan, boomhut, vakantieboerderij, lodge, wellness huisje is een stuk duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie en een midweek of weekend zoals kerst, pasen, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Sarre: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: zwembad, kidsclub, trampolines, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Valle-D-Aosta met hond: mag dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Sarre kan je de hond gewoon meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Sarre. Perfect voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In de nabije omgeving ontdek je prachtige natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kathedralen. Vergeet ook niet de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Italiaanse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie