anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Levico Terme

Lekker vakantie vieren op een groene natuurlijke camping in Levico Terme (Trentino-Alto-Adige, Italië)? Je kunt genieten en rondfietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €22,25 p/dag. Ook kinderen houden van de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze pagina check je praktische uitleg over de meest populaire campings en een indicatie van de kosten. Evenzeer vergelijk je online toonaangevende aanbieders van campingvakanties.

  • Levico Terme is een gevarieerde vakantieplek in de bekende regio Trento.
  • In deze regio boek je unieke familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Due Laghi.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is om en nabij de 920 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een campingplek is plus minus €35,25 per dag.

Kamperen in Levico Terme: goedkoop de leukste campings boeken

Komende lente of zomer een staanplaats huren op een goede camping in de buurt van Levico Terme? Kamperen in Trento (Italië) is dan misschien wel iets voor jou! Hier kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Het betreft exclusieve gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we je precies uit hoe het werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Levico Terme boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, caravan of vouwwagen. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Levico Terme kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken met verschillende faciliteiten zoals sportvelden en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speelhal en een eigen zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Veel gebruikte boekingssites zijn ANWB, Suncamp, Allcamps, Eurocampings, ACSI en ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil. Eveneens kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de kampeerhouder. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Hier noteer je onder andere: bbq of skottelbraai, luchtbed, slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: goede kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten, koelkast of koelbox.

  5. Inpakken en vertrek

    Zoek de snelste route op via google maps en kijk hoeveel reistijd nodig is. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Probeer de spitstijd te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-levico-terme-italie

Tips voor kamperen in Levico Terme

Dit is een veel gekozen bestemming in Trentino-Alto-Adige (Italië). De afstand is +/- 920 km (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Rome. De totale bevolking bestaat uit zo’n 58 miljoen geregistreerde mensen. De officiële taal is Italiaans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De netcode is +39, de stroom is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is F+L. Het noodnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met I en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
OmgevingTrento
PlaatsLevico Terme
Gem. temperatuur19 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
SpreektaalItaliaans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)736 km
Reistijd (vanaf Utrecht)920 km (+/- 10 uur)
Gemiddelde prijzen camping€35,25
Beschikbare campingCamping Due Laghi

Campinggids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Levico Terme kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar dagen op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen zal je niet snel vergeten. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Kies een staanplaats in Levico Terme: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

De goedkoopste manier van vakantie in Levico Terme is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Ieder type heeft voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, is universeel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel gekozen modellen zijn de vis-à-vis tent, pop-up tent, belltent, familietent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je hebt qua leefruimte meer comfort. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafkosten liggen hoog. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Levico Terme is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Bekijk de gaafste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

De meeste grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld groepsaccommodaties, bungalows, stacaravans, hutten, chalets, vakantiehuisjes. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Levico Terme).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantiebungalow, chalet, tiny house, vakantieboerderij, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Levico Terme: vakantie voor het hele gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een speelhal en sportmogelijkheden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Binnen een uur rijden zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Levico Terme: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Standaard kosten kampeerplek Levico Terme

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Trentino-Alto-Adige? In de tabel hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Prad am Stilfserjoch/Prato allo Stelvio, Deiva Marina, Pergine Valsugana en Csongrád.

Normale staanplaats€35,25
Luxe 5-sterren kampeerplaats€48,25
Kleine-staanplaats€22,25
Glamping (ingerichte tent)€57,00
Stacaravan€73,00
Comfort vakantiehuisje€85,00
Standaard prijzen campingvakantie in Levico Terme april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Levico Terme. Kies een van de kampeeraccommodaties voor meer details. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Zwitserland.

De meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Levico Terme

Scoor goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Levico Terme camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Populaire campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Alannia, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs, First Camp, Sandaya en tevens Qualité campings, Ciela Village, Campéole campings, Capfun, Huttopia, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Levico Terme, Italië

Deze regio heeft een mediterraan klimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld 19 graden. augustus is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 33 graden celsius °C. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 14 graden. Hierna vind je het actuele weerbericht voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Levico Terme reserveren?

Nabij deze plek is er een ruim aanbod met kleinschalige budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campings.nl, Campingdirect.com, Camping.eu, Airbnb, Booking.com, ACSI Eurocampings. Andere bespaartips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Tui, D-Reizen, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Levico Terme kost circa €35,25 per overnachting. Kies je een kleine staplek? In dat geval betaal je circa €22,25 per staanplaats. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,25 per nacht. Een overnachting in een lodge, boomhut, ingerichte tent, vakantieboerderij, strandhuisje, wellness huisje is qua dagtarief wel duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie en midweken of weekenden als oud en nieuw, hemelvaart, pasen, kerst (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Levico Terme: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: zwembad, binnenspeeltuin, animatie, trampolines. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Trentino-Alto-Adige met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Levico Terme kan je de hond gewoon meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Levico Terme. Leuk voor stelletjes en families met kinderen. In en rondom deze regio vind jij veel natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en beroemde plekken. Maak kennis met de lokale gastronomie in de regionale horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie