anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sant’Eufemia a Maiella

Met familie naar een gezellige camping in Sant’Eufemia a Maiella (Abruzzo, Italië)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze prachtige natuurlijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is niet bijzonder prijzig en kan al vanaf €22,50 voor 1 dag/nacht. Ook kinderen houden van de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-vergelijker vind je uitgebreide toelichtingen op verschillende soorten campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk jij via deze site de beste aanbieders van kampeerreizen.

  • Sant’Eufemia a Maiella is een populaire plek in de rustgevende regio Pescara.
  • In deze omgeving tref je unieke familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Colle Dei Lupi.
  • De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1429 km.
  • Een prijsindicatie voor een campingplek is om en nabij de €35,75 per dag.

Kamperen in Sant’Eufemia a Maiella: snel en goedkoop de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een staplekje huren op een plaatselijke camping in de buurt van Sant’Eufemia a Maiella? Kamperen in Pescara (Italië) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod. Denk aan grote gezinscampings met (binnen)zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Met behulp van ons stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Sant’Eufemia a Maiella boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, caravan of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Sant’Eufemia a Maiella zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een indoor speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al een voorzetje. Betrouwbare boekingssites zijn Eurocampings, Suncamp, ANWB, Allcamps, ACSI en Campingdirect.com, Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com. Doorgaans kan je een staanplaats boeken op de website van de aanbieder. Lees eerst even meningen op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: luchtbed, slaapzak, bestek en servies, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Pak ook comfortabele kledij en een warme trui. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, waslijn, koelkast of koelbox, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-sant-eufemia-a-maiella-italie

Alles wat je moet weten over kamperen in Sant’Eufemia a Maiella

Dit is een mooie vakantiebestemming in Abruzzo (Italië). Deze locatie is gelegen op 1429 km vanaf Utrecht. Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Rome. In het gehele land wonen er zo’n 58 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze mensen Italiaans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De internationale landcode is +39, de netspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort F+L. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode is I en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
RegioPescara
PlaatsSant’Eufemia a Maiella
Gemiddelde temp.19 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
Lokale taalItaliaans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1143 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1429 km (+/- 15,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€35,75
Regionale campingCamping Colle Dei Lupi

Reisgids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Sant’Eufemia a Maiella kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Sant’Eufemia a Maiella: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Sant’Eufemia a Maiella is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Ieder type heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je neemt het makkelijk mee en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de daktent, tunneltent, koepeltent, pop-up tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt praktisch op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je kunt heel veel spullen meenemen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafkosten liggen hoog. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Sant’Eufemia a Maiella is een goede oplossing als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Check de gaafste campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Het merendeel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua hutten, stacaravans, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, chalets, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met een vaatwasser en een douche met soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Sant’Eufemia a Maiella).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantiebungalow, chalet, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Sant’Eufemia a Maiella: vakantie voor het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en workshops. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Sant’Eufemia a Maiella: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Doorsnee prijs kampeerplek Sant’Eufemia a Maiella

Wil je een indicatie van de doorsnee prijs van een kampeerplek in Abruzzo? In het onderstaande overzicht delen wij de gemiddelde (overnachting) onkosten (per 24 uur). Check ook de prijzen in Montelparo, Ranzanico, Arezzo en León.

Gewone staanplaats€35,75
Luxe 5-sterren staanplaats€49,00
Voordeel-plek€22,50
Glamping (ingerichte tent)€57,75
Stacaravan€74,00
Comfort vakantiehuisje€86,25
Gemiddelde prijs campingvakantie in Sant’Eufemia a Maiella april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het huidige aanbod met onder andere ANWB campings in Sant’Eufemia a Maiella. Maak een keuze uit een van de plekken voor meer details. Of lees uitgebreide informatie over Kleine camping.

De nieuwste camping-aanbiedingen in Sant’Eufemia a Maiella

Zoek de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Sant’Eufemia a Maiella camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Professionele campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, Orbitur, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Alannia of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village, Huttopia.

7-daagse weer voor Sant’Eufemia a Maiella, Italië

Er is hier een mediterraan klimaat. De prettigste reistijd is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur is 19 graden celsius °C. augustus is een hete maand met gemiddeld 33 °C. De maand januari is het koudst met 14 °C. In de volgende lijst tref je de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Sant’Eufemia a Maiella boeken?

Nabij deze plek zijn er tal van kleinschalige budget campings. Van luxe is weinig sprake, maar wel alle basisfaciliteiten. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Je kunt ook boeken bij Airbnb, Campings.nl, Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, Camping.eu. Alternatieve tips om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Corendon, Suntip, Prijsvrij.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Sant’Eufemia a Maiella kost om en nabij de €35,75 per plek. Kies je een budget-camping? In dat geval betaal je circa €22,50 per staplek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €49,00 per staplek. Een nachtje in een lodge, boomhut, vakantieboerderij, stacaravan, wellness huisje, ingerichte tent is uiteraard iets duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek als kerst, oud en nieuw, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Sant’Eufemia a Maiella: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: speeltuintjes, theatershows, trampolines, animatie. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Abruzzo met hond: is dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Sant’Eufemia a Maiella mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Sant’Eufemia a Maiella. Leuk voor stelletjes en jonge gezinnen. In de nabije omgeving heb je veel groen. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In de buurt vind je ook tal van cultuur en beroemde plekken. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Italiaanse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie