anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Carpegna

Een plekje huren op een fijne camping in Carpegna (Marche, Italië)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €23,75 per nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit platform delen we uitgebreide uitleg over de meest populaire campings en een prijsindicatie. Daarbij vergelijk je snel betrouwbare boekingsplatforms.

  • Carpegna is een populaire vakantiebestemming in de vakantieregio Pesaro e Urbino.
  • In deze vakantieregio bieden ze heel veel familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak gekozen camping is Camping Paradiso.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 1210 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een staplek is zo’n €37,50 per dag/nacht.

Kamperen in Carpegna: direct de leukste campings boeken

Binnenkort een overnachting boeken op een fijne camping in de buurt van Carpegna? Kamperen in Pesaro e Urbino (Italië) is populairder dan ooit! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een compleet aanbod. Je hebt de keuze uit unieke gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Stappenplan: een goedkope camping in Carpegna boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Een ander deel gaat liever met de camper, caravan of vouwwagen. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dat heeft wel een prijskaartje. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Carpegna zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn ANWB, ACSI, Allcamps, Eurocampings, Vacanceselect & Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil, Booking.com, Campings.nl, Campingdirect.com. Dikwijls kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Hier noteer je onder andere: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: passende kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-carpegna-italie

Informatie over kamperen in Carpegna

Dit is een aan te raden bestemming in Marche (Italië). De afstand is om en nabij de 1210 kilometer vanaf Utrecht. Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Rome. In het land wonen er bij elkaar 58 miljoen geregistreerde personen. De lokalen spreken hier Italiaans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De telefooncode is +39, de netspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort F+L. Voor politie of ambulance bel je 112. De kentekencode is I en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
StreekPesaro e Urbino
PlaatsCarpegna
Gem. temperatuur19 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
SpreektaalItaliaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)968 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1210 km (+/- 13,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€37,50
Beschikbare campingCamping Paradiso

Keuzehulp: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Carpegna kamperen is een unieke belevenis. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is ontzettend gaaf. Wil je meer luxe? Kies dan voor een plek op een glamping of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Carpegna: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een zeer voordelige optie van vakantie in Carpegna vieren is het boeken van een losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel verkochte producten zijn o.a. de daktent, koepeltent, belltent, familietent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt qua leefruimte meer comfort. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft bijna niets te pakken, je slaapt in een normaal bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Carpegna wordt dan ook aanbevolen als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de gaafste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, stacaravans, tiny houses, chalets, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Je profiteert van veel ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Carpegna).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, chalet, vakantiebungalow, appartement, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Carpegna: samen met met het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een indoor-speeltuin en georganiseerde excursies. Vaak is het park ook autoluw. In de buurt zijn er diverse dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie voor kinderen: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Carpegna: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Carpegna

Ontvang je graag meer info over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Marche? In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Etroubles, Norbello, Orosei en Skåne.

Standaard staanplaats€37,50
Luxe 5-sterren campingplaats€51,50
Trekkers-pek€23,75
Glamping (ingerichte tent)€60,75
Mobile-home€77,75
Chalet€90,50
Normale kosten campingvakantie in Carpegna april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Carpegna. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Bekijk ook meer informatie over Tunneltent.

Bekijk de nieuwste camping-aanbiedingen in Carpegna

Check de de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Carpegna camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Reserveren bij de campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, Orbitur, Aquadis Loisirs, First Camp, LeadingCampings, Alannia en tevens Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Huttopia, Capfun.

Het weerbericht voor Carpegna, Italië

Deze regio heeft een mediterraan klimaat. Een aanbevolen reisperiode is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is hier circa 19 °C. augustus is een hete maand met gemiddeld 33 graden celsius. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 14 graden. Hierna delen we het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Carpegna boeken?

In en nabij deze plaats heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Minimale luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn Campingdirect.com, Camping.eu, ANWB, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campings.nl. Advies om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Corendon, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, Suntip.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Carpegna kost €37,50 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €23,75 per staanplaats. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping liggen de prijzen op zo’n €51,50 per staanplaats. Het boeken van een ingerichte tent, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge, boomhut, wellness huisje is doorgaans wel prijziger. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, oud en nieuw, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Carpegna: wat zijn de suggesties?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: theatershows, trampolines, kidsclub, speeltuintjes. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Marche met hond: hoe werkt dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Carpegna mag je jouw viervoeter meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Carpegna. Perfect voor jonge stellen en gezinnen met kids. In en rondom deze regio is er een schitterende natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en kathedralen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de lokale horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie