anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Castellabate

Lekker ontspannen op een grote of juist idyllische camping in Castellabate (Campania, Italië)? Je kunt genieten en rondfietsen in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Een kleine staplek is er al vanaf €24,50 voor 1 dag/nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op onze website bieden we betrouwbare tips over de meest populaire campings en de optionele kosten. Eveneens vergelijk jij via dit portaal erkende sites om te boeken.

  • Castellabate is een veelzijdig gebied in de streek Salerno.
  • In deze omgeving boek je grote familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een populaire camping is Camping Village Soleado.
  • De rijafstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 1683 km.
  • Een prijsindicatie voor een camping overnachting is ongeveer €38,75 per 24 uur.

Kamperen in Castellabate: de leukste campings boeken

De komende vakantie heerlijk tot rust komen op een groene natuurlijke camping in de buurt van Castellabate? Kamperen in Salerno (Italië) zal je zeker verrassen! Daar bieden ze je een ruim aanbod. Denk aan gemoedelijke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Door middel van het volgende stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

In 5 stappen een goedkope camping in Castellabate boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Castellabate zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een squashbaan en een beautysalon. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina vind je een aantal suggesties. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, ACSI, Suncamp, Allcamps en Campings.nl, Vacansoleil, Eurocamp, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent. Doorgaans kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed, slaapzak. Bestel ook comfortabele kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Verder is het ook goed om te denken aan: persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes, afwasteil en afwasborstel, stormlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag de actuele route-informatie op en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-castellabate-italie

Tips & tricks voor kamperen in Castellabate

Dit is een geweldige locatie in Campania (Italië). Het ligt zo’n 1683 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Een bekende stad is hoofdstad Rome. In het land wonen er bij elkaar 58 miljoen geregistreerde mensen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Italiaans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +39, de elektriciteit is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype F+L. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met I en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
OmgevingSalerno
PlaatsCastellabate
Gem. temperatuur19 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkJa
TolwegenJa
SpreektaalItaliaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1346 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1683 km (+/- 18,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€38,75
Lokale campingCamping Village Soleado

Kampeergids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Castellabate kamperen is absoluut de moeite waard. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een ingerichte glamping tent of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Castellabate: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Castellabate vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt hier staan met een vouwwagen, camper, caravan of tent. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en biedt slaapruimte en opslagruimte. Denk aan de noktent, koepeltent, opblaasbare tent, belltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt lekker veel ruimte. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Castellabate is dus perfect als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Check de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De meeste grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, stacaravans, bungalows, hutten, chalets. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser en soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Castellabate).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, chalet, vakantiebungalow, tiny house, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Castellabate: ontspanning voor het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een peuterbad en workshops. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de omgeving zijn er volop speelhallen, klimbossen en attractieparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Castellabate: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Standaard tarieven kampeerplek Castellabate

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Campania? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Bucine, Temù, Tavernelle Val di Pesa en Nidwalden.

Gemiddelde staanplaats€38,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€53,00
Trekkers-pek€24,50
Ingerichte tent (Glamping)€62,50
Stacaravan€80,00
Luxe huisje€93,25
Normale kosten campingvakantie in Castellabate april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Castellabate. Kies een van de kampeerplekken voor extra info. Of lees uitgebreide informatie over Camping aan het water.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in Castellabate

Sla je slag met de de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Castellabate camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Orbitur, LeadingCampings, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Sandaya, Alannia maar ook Ciela Village, Capfun, Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings.

De weersvoorspelling voor Castellabate, Italië

Je verblijft hier in een mediterraan klimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 19 graden °C. augustus is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 33 graden. De periode januari is historisch gezien het koudst met 14 graden celsius. In het volgende gedeelte tref je het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Castellabate zoeken?

In deze omgeving heb je de keuze uit flink wat kleine betaalbare campings. Minimale luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campings.nl, Airbnb, ACSI Eurocampings, Booking.com, Camping.eu, Campingdirect.com. Advies om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Corendon, Tui, Prijsvrij, Suntip.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Castellabate kost je +/- €38,75 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €24,50 per nacht. Voor een meer luxe standplaats rekenen ze tarieven van zo’n €53,00 per overnachting. Het huren van een boomhut, ingerichte tent, lodge, stacaravan, strandhuisje, wellness huisje is wat prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Castellabate: waar moet ik op letten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: binnenspeeltuin, kidsclub, speeltoestellen, theatershows. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Campania met hond: hoe werkt dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Castellabate mag je hondje mee op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Castellabate. Leuk voor ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en museums. Vergeet ook niet de regionale horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie