anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Peveragno

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een rustgevende camping in Peveragno (Piemonte, Italië)? Je kijkt je ogen uit in deze mooie streek. Een plekje reserveren voor een tent, vouwwagen, camper of caravan hoeft niet duur te zijn. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €23,50 per dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op dit portaal delen we praktische toelichtingen op de meest gekozen campings en een indicatie van de kosten. Daarnaast vergelijk je snel populaire aanbieders van kampeerreizen.

  • Peveragno is een populaire vakantiebestemming in het natuurrijke Cuneo.
  • In dit gebied vestigden zich grote familiecampings met zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Il Melo.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is plus minus 1103 km.
  • De basisprijs voor een camping overnachting is om en nabij de €37,50 p/dag.

Kamperen in Peveragno: de beste campings boeken

Komend zomer een overnachting boeken op een prachtig gelegen camping in de buurt van Peveragno? Kamperen in Cuneo (Italië) is altijd een goed idee! In deze regio tref je diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. geweldige gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In vijf stappen een goedkope camping in Peveragno boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Peveragno zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een squashbaan en een beautysalon. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl bekijk je vast enkele voorbeelden. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings, ANWB, ACSI en Booking.com, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil, Rent-a-Tent, ROAN. Daarbij kan je snel reserveren via de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp. Vergeet ook niet fijn zittende kledij, ook voor de koude nachten! Andere spullen voor je inpaklijst: afwasteil en afwasborstel, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, tentharingen en tenthamer.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Kijk of je de spits kunt vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-peveragno-italie

Details over kamperen in Peveragno

Dit is een aan te raden bestemming in Piemonte (Italië). De afstand bedraagt zo’n 1103 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Rome. Het land wordt bewoond door zo’n 58 miljoen geregistreerde personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Italiaans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De netcode is +39, de netspanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type F+L. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Voertuigen hebben kentekencode I en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandItalië
GebiedCuneo
PlaatsPeveragno
Gem. temperatuur19 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
VoertaalItaliaans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)882 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1103 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde overnachting camping€37,50
Plaatselijke campingCamping Il Melo

Vakantiegids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Peveragno kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Een paar dagen op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen blijft iets moois. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Peveragno: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

De goedkoopste manier van vakantie in Peveragno is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke accommodatie heeft voordelen en nadelen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Denk aan de tunneltent, vis-à-vis tent, noktent, koepeltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het tentdoek is dun wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kan hem snel op- en afbreken. Je kunt heel veel spullen meenemen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je slaapt in een normaal bed en er zit een eigen toilet en douche. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Peveragno is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De meeste grote campings bieden ook bungalows aan. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, chalets, bungalows, stacaravans, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een vaatwasser & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Peveragno).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, chalet, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Peveragno: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: kinderanimatie en kinderboerderij. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de direct omgeving zijn er verscheidene attractieparken en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Peveragno: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee kosten kampeerplek Peveragno

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Piemonte? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Cupramontana, Campertogno, Urbino en Saarland.

Normale staanplaats€37,50
Luxe 5-sterren staplaats€51,25
Kleine-staanplaats€23,50
Ingerichte tent (Glamping)€60,50
Mobile Home€77,25
Vakantiehuisje€90,00
Standaard tarieven campingvakantie in Peveragno april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Peveragno. Selecteer een van de parken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Vouwwagen.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Peveragno

Bekijk de beste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Peveragno camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. First Camp, Alannia, Orbitur, Sandaya, LeadingCampings, Flower Campings maar ook Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Huttopia, Yelloh! Village.

De weersvoorspellingen voor Peveragno, Italië

Je hebt hier een mediterraan klimaat. De populairste reistijd is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur is 19 graden celsius. augustus is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 33 °C. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 14 °C. In onderstaande weergave check je de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Peveragno opzoeken?

In deze regio zijn er tal van kleine betaalbare campings. Niet al te veel luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Je kunt ook boeken bij Campings.nl, ANWB, Booking.com, Camping.eu, Airbnb, Campingdirect.com. Alternatieve tips om te besparen: vermijd het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, D-Reizen, Sunweb, Tui, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Peveragno kost circa €37,50 per dag. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €23,50 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping betaal je gemiddeld €51,25 per overnachting. Verblijven in een strandhuisje, stacaravan, ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, boomhut is over het algemeen duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, pinksteren, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Peveragno: hoe vind ik een geschikt park?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: trampolines, kidsclub, theatershows, animatie. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Piemonte met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Peveragno mag jouw hond ook mee. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Peveragno. Perfect voor ouderen en jonge gezinnen. In deze streek ontdek je prachtige natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude bouwwerken. Je kunt ook eten bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie