anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Oost-Maarland

Lekker vakantie vieren op een gezellige camping in Oost-Maarland (Limburg, Nederland)? Het is hier ontzettend genieten in deze prachtige natuurlijke omgeving. Kamperen met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is erg goedkoop. Een kleine staplek is er al vanaf €16,25 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een weekendje of week in een huisje kan uiteraard ook. Op dit portaal check je handige adviezen over de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Daarbij vergelijk je gemakkelijk populaire boekingssites.

  • Oost-Maarland is een populaire plek in de bekende regio Limburg.
  • In dit gebied boek je exclusieve familiecampings met zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping De Oosterdriessen.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is zo’n 186 km.
  • Een prijsindicatie voor een standplaats is is +/- €25,50 voor 1 dag.

Kamperen in Oost-Maarland: de mooiste campings boeken doe je zo

Binnenkort een staplekje huren op een prachtige camping in de buurt van Oost-Maarland? Kamperen in Limburg (Nederland) is populairder dan ooit! In dit gebied vind je een groot aanbod aan camping. Je hebt de keuze uit grote gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Oost-Maarland boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan er zelf een kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Oost-Maarland zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken met alle faciliteiten zoals een squashbaan en een wellness centrum. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een kinderboerderij en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoek en boek een camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Fijne boekingssites zijn ANWB, Allcamps, Vacanceselect, Eurocampings, ACSI & Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Booking.com, Eurocamp, Campings.nl. Steeds vaker kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de site van de locatie. Tip: bekijk eerst de ervaringen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zorg voor: slaapzak, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Koop ook geschikte kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: afwasteil en afwasborstel, waslijn, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Bekijk vooraf de route voor een goede indicatie van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-oost-maarland-nederland

Alles over kamperen in Oost-Maarland

Dit is een mooie vakantieplek in Limburg (Nederland). Het is ongeveer 186 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Amsterdam. In het gehele land wonen er zo’n 18 miljoen personen. De officiële taal is Nederlands en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De internationale telefooncode is +31, de elektriciteit is 220 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode begint altijd met NL en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekLimburg
PlaatsOost-Maarland
Gem. temperatuur14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Nationale taalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)149 km
Reistijd (vanaf Utrecht)186 km (+/- 2 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,50
Lokale campingCamping De Oosterdriessen

Vakantiehulp: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Oost-Maarland kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een onvergetelijke ervaring. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Oost-Maarland: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Oost-Maarland reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft voordelen en nadelen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, kan je overal neerzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Handig zijn bijvoorbeeld de tunneltent, piramide tent, koepeltent, opblaasbare tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Je hebt een auto met trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Oost-Maarland is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de sfeervolste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

De voordelen van een vakantiehuisje

De meeste grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hutten, tiny houses, chalets. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser en een douche met soms zelfs een bad.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Oost-Maarland).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Oost-Maarland: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een peuterbad en sportmogelijkheden. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kinderanimatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Oost-Maarland: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte prijs kampeerplek Oost-Maarland

Wil je een indicatie van de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Limburg? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Meppen, Sint Nicolaasga, Uffelte en Upper Carniola.

Reguliere staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staplaats€45,25
Trekkers-pek€16,25
Glamping (ingerichte tent)€55,00
Stacaravan€73,00
Vakantiehuis€86,50
Standaard prijs campingvakantie in Oost-Maarland april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het regionale campingaanbod met parken en ANWB campings in Oost-Maarland. Kies een van de parken voor extra info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in een caravan .

Zoek de tofste camping-aanbiedingen in Oost-Maarland

Zoek de interessante last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Oost-Maarland camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Beste prijs-kwaliteit en de grootste keuze.
  • Professionele campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Orbitur, LeadingCampings, Flower Campings, Sandaya, Alannia, Aquadis Loisirs & Capfun, Yelloh! Village, Ciela Village, Qualité campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Oost-Maarland, Nederland

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei t/m september. De gemiddelde jaartemperatuur is 14 graden celsius. juli is de heetste tijd van het jaar met 26 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 7 °C. Hierna bekijk je de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Oost-Maarland reserveren?

In deze buurt boek je diverse kleine budget campings. Van luxe is weinig sprake, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat op de website van het park. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Camping.eu, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Campings.nl, ACSI Eurocampings. Liever minder betalen? Tips: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Tui, Sunweb, D-Reizen, Vakantiediscounter, Corendon, Prijsvrij.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Oost-Maarland kost je +/- €25,50 per staplek. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €16,25 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je qua kosten rekenen op zo’n €45,25 per overnachting. Een nachtje in een wellness huisje, vakantieboerderij, boomhut, lodge, strandhuisje, stacaravan is over het algemeen duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend als oud en nieuw, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Oost-Maarland: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: trampolines, animatie, kidsclub, speeltoestellen. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Limburg met hond: hoe werkt dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Oost-Maarland is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Oost-Maarland. Ideaal voor stelletjes en natuurlijk complete families met kinderen. In de nabije omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de buurt vind je ook tal van cultuur en museums. Vergeet ook niet de leuke horeca (restaurants). De Nederlandse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie