anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lutjewinkel

Lekker vakantie vieren op een prachtige camping in Lutjewinkel (Noord-Holland, Nederland)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in het prachtige omliggende landschap. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, caravan of camper hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €15,00 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op dit portaal tref je praktische toelichtingen op de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk je online de beste boekingsplatforms.

  • Lutjewinkel is een geliefde plek in de regio Noord-Holland.
  • In deze streek boek je gezellige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook lekkere rustige plekjes. Een suggestie van een camping is Camping De Mienthorst.
  • De afstand vanaf Utrecht is +/- 95 km.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplaats is ongeveer €23,50 p/nacht.

Kamperen in Lutjewinkel: de beste campings boeken

Tijdens je volgende reis heerlijk tot rust komen op een fijne camping in de buurt van Lutjewinkel? Kamperen in Noord-Holland (Nederland) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een groot aanbod aan camping. Het gaat om exclusieve gezinscampings met zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Aan de hand van het stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Lutjewinkel boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Lutjewinkel zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een wasserette en een jacuzzi of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een manege (pony rijden) een subtropisch zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al een voorzetje. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, Suncamp, ANWB, ACSI, Allcamps en Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp. Vergeet ook niet fijn zittende kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere aandachtspunten: tentharingen en tenthamer, medicijnen, spelletjes, waslijn.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-lutjewinkel-nederland

Tips voor kamperen in Lutjewinkel

Dit is een mooie vakantieplek in Noord-Holland (Nederland). De afstand is om en nabij de 95 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Amsterdam. De totale bevolking bestaat uit zo’n 18 miljoen personen. Men spreekt hier Nederlands en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De lokale telefoonnummers beginnen met +31, de elektra is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode begint altijd met NL en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioNoord-Holland
PlaatsLutjewinkel
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Lokale taalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)76 km
Reistijd (vanaf Utrecht)95 km (+/- 1 uur)
Gemiddelde overnachting camping€23,50
Camping-suggestieCamping De Mienthorst

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Lutjewinkel kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, vouwwagen, camper of caravan blijft iets moois. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Lutjewinkel: erop uit met eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Lutjewinkel boeken is een eigen staplek reserveren. Je viert hier vakantie in jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, neemt weinig ruimte in beslag en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een piramide tent, opblaasbare tent, daktent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het heeft weinig isolatie wat het wel koud en tochtig maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je slaapt niet op de grond. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt je eigen badkamer en wc. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lutjewinkel is dus perfect als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Reserveer alvast de mooiste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Het merendeel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hutten, bungalows, tiny houses, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser en daarbij soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Lutjewinkel).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, stacaravan, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij, tiny house.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Lutjewinkel: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: speeltoestellen en actieve uitjes. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand zijn er volop speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Lutjewinkel: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Doorsnee prijs kampeerplek Lutjewinkel

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Noord-Holland? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Kats, Hertme, Tilligte en Sarthe.

Reguliere staanplaats€23,50
Luxe 5-sterren kampeerplek€42,00
Budget-plek€15,00
Glamping (ingerichte tent)€51,00
Stacaravan€67,50
Vakantiehuis€80,00
Standaard prijzen campingvakantie in Lutjewinkel april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand bekijk je het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Lutjewinkel. Maak een keuze uit een van de plekken voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Camping aanbiedingen.

Bekijk de laatste camping-aanbiedingen in Lutjewinkel

Scoor de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Lutjewinkel camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Orbitur, Sandaya, LeadingCampings, Flower Campings, Alannia, First Camp maar ook Capfun, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Yelloh! Village, Ciela Village, Qualité campings.

De weersvoorspelling voor Lutjewinkel, Nederland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei t/m september. De jaartemperatuur is hier circa 14 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 °C. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 7 graden celsius °C. Hieronder behandelen we het actuele weerbericht voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Lutjewinkel opzoeken?

In deze omgeving zijn er veel kleine betaalbare campings. Niet al te veel luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij Camping.eu, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Booking.com, ANWB, AirbnbAndere manieren om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, D-Reizen, Tui, Prijsvrij, Corendon, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Lutjewinkel kost circa €23,50 per plek. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €15,00 per staplek. Voor een luxe staplek gaan de tarieven naar zo’n €42,00 per nacht. Het huren van een vakantieboerderij, ingerichte tent, strandhuisje, wellness huisje, boomhut, stacaravan is een stuk duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Lutjewinkel: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltuintjes, speeltoestellen, theatershows, binnenspeeltuin. Check ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Noord-Holland met hond: waar op letten?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Lutjewinkel is jouw hond meer dan welkom! Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Lutjewinkel. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de nabije omgeving is er unieke natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de leuke horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie