anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Olburgen

Een vakantieverblijf reserveren op een centraal gelegen camping in Olburgen (Gelderland, Nederland)? Je kijkt je ogen uit in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is heel betaalbaar. Een kleine staplek is er al vanaf €15,50 per dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op campingsoverzicht.nl vind je betrouwbare tips over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Ook vergelijk jij online goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Olburgen is een heerlijke omgeving in de streek Gelderland.
  • In deze streek vestigden zich geweldige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Camping ’t Hofke.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is +/- 86 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is plus minus €24,50 voor 1 dag.

Kamperen in Olburgen: eenvoudig de beste campings boeken

Binnenkort een staanplaats huren op een centraal gelegen camping in de buurt van Olburgen? Kamperen in Gelderland (Nederland) is altijd een goed idee! In deze regio bieden ze je een veelzijdig aanbod. Denk aan gezellige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Snel een goedkope camping in Olburgen boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Een ander deel gaat liever met de camper, vouwwagen of caravan. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Olburgen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en luxueuze parken met verschillende faciliteiten zoals tennisbanen en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met peuters en kleuters? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Geschikte boekingssites zijn ANWB, ACSI, Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps & Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent. Doorgaans kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Check altijd wel recensies op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, luchtbed, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp. Vergeet ook niet goede kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Zoek de snelste route op via google maps en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer de spitstijd te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-olburgen-nederland

Alles over kamperen in Olburgen

Dit is een leuke streek in Gelderland (Nederland). Het is ongeveer 86 km (op basis van Utrecht als startpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Amsterdam. Totaal wonen er in dit land +/- 18 miljoen geregistreerde inwoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Nederlands en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Een telefoonnummer begint met +31, de netspanning is 220 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode begint altijd met NL en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandNederland
OmgevingGelderland
PlaatsOlburgen
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)69 km
Reistijd (vanaf Utrecht)86 km (+/- 1 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,50
Camping-suggestieCamping ’t Hofke

Campinggids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Olburgen kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Olburgen: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Olburgen vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft unieke eigenschappen (voordelen). We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een opblaasbare tent, koepeltent, belltent, daktent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het biedt verrassend veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Olburgen wordt dan ook aanbevolen als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Bekijk de tofste campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel grote campings bieden ook bungalows aan. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua hutten, chalets, bungalows, tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je hebt lekker de ruimte en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken & een douche met soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Olburgen).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Olburgen: ontspanning voor het hele gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Veel kindercampings hebben o.a. een peuterbad en kinderdisco. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Binnen een uur rijden vind je vaak ook dierentuinen of speelparken voor nog meer plezier.

  • Kinderanimatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Olburgen: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Verwachte prijzen kampeerplek Olburgen

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Gelderland? In het rekenvoorbeeld hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Laag Keppel, Reuver, Eede en Norfolk.

Gewone staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren staanplaats€43,75
Budget-plek€15,50
Glamping (ingerichte tent)€53,00
Stacaravan€70,25
Luxe huisje€83,25
Normale tarieven campingvakantie in Olburgen april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het huidige aanbod met o.a. ANWB campings in Olburgen. Selecteer een van de parken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Kampen bij de boer.

Zoek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Olburgen

Sla je slag met de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Olburgen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Alannia, Orbitur, Flower Campings of bijvoorbeeld Yelloh! Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Ciela Village, Capfun.

Het weerbericht voor Olburgen, Nederland

Je hebt hier een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden celsius °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 graden celsius. De maand januari is wat kouder met 7 °C. In het volgende blok vind je de weersvoorspellingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Olburgen vergelijken?

In en nabij deze plaats kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, Campings.nlAndere manieren om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij, Suntip, D-Reizen, Sunweb.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Olburgen kost plus minus €24,50 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €15,50 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek liggen de prijzen op zo’n €43,75 per dag. Een overnachting in een vakantieboerderij, ingerichte tent, strandhuisje, boomhut, wellness huisje, lodge is behoorlijk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Olburgen: wat zijn de beste plekken?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: animatie, speeltoestellen, trampolines, kidsclub. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Gelderland met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Olburgen mag je jouw viervoeter meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Olburgen. Ideaal voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je vindt hier ook veel cultuur en musea. Je kunt ook eten bij de regionale horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie