anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Indijk

Lekker met de familie naar een heerlijke camping in Indijk (Friesland, Nederland)? Er is van alles te doen hier in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig. Je vindt al een prima plek vanaf €16,00 per 24 uur. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een stacaravan of huisje huren biedt je net iets meer luxe. Op onze website tref je betrouwbare informatie over de best beoordeelde campings en de verwachte kosten. Daarnaast vergelijk jij direct bekende sites om te boeken.

  • Indijk is een populaire plek in de bekende regio Friesland.
  • In deze regio boek je grote familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Meercamping Indijk.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 125 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een campingplek is plus minus €25,00 per overnachting.

Kamperen in Indijk: de mooiste campings boeken doe je zo

Tijdens je volgende reis een staanplaats huren op een mooie camping in de buurt van Indijk? Kamperen in Friesland (Nederland) is populairder dan ooit! In dit gebied kun je kiezen uit meerdere campinglocaties. Je kunt kiezen uit heel veel gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Indijk boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Indijk zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een buitenspeeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al een voorzetje. Bekende boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, Vacanceselect, ACSI, Eurocampings en Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com. Ook kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Lees eerst even recensies op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, luchtbed, kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies. Denk ook aan comfortabele kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, koelkast of koelbox, afwasteil en afwasborstel, waslijn.

  5. Inpakken en vertrek

    Bekijk vooraf de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-indijk-nederland

Details over kamperen in Indijk

Dit is een fantastisch gebied in Friesland (Nederland). De afstand bedraagt zo’n 125 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad is Amsterdam. In het hele land wonen er circa 18 miljoen geregistreerde inwoners. De spreektaal van deze mensen is Nederlands en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De internationale toegangscode om te bellen is +31, de elektriciteit is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. In het geval van nood bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met NL en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekFriesland
PlaatsIndijk
Gemiddelde temp.14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
VoertaalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)100 km
Reistijd (vanaf Utrecht)125 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,00
Camping-suggestieMeercamping Indijk

Vakantiegids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Indijk kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Indijk: erop uit met eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Indijk vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, flexibel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Handig zijn bijvoorbeeld de vis-à-vis tent, noktent, belltent, koepeltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Het heeft weinig isolatie wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Indijk is dus ideaal als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Informatie over vakantiehuisjes

De meeste grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, chalets, bungalows, groepsaccommodaties, hutten, tiny houses. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Indijk).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Er zijn diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Indijk: erop uit met het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en georganiseerde excursies. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand tref je meerdere speellocaties en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Indijk: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Gemiddelde kosten kampeerplek Indijk

Meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Friesland? In de onderstaande tabel check je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Oosterhout nb, Hensbroek, Elim en Dorset.

Gemiddelde staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,75
Voordeel-plek€16,00
Ingerichte tent (Glamping)€54,50
Mobile Home€72,00
Chalet€85,50
Gemiddelde prijs campingvakantie in Indijk april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het actuele aanbod met o.a. ANWB campings in Indijk. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Nederland.

Check de nieuwste camping-aanbiedingen in Indijk

Sla je slag met de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De beste boekingssites voor last minute Indijk camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Kies uit 1 van de 750 aangeboden vakanties.
  • Suncamp Holidays: Aanbetaling van slechts 10% van de reissom.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Boeken bij een campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Orbitur, Flower Campings, First Camp maar ook Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun.

Het weerbericht voor Indijk, Nederland

Er is hier een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei t/m september. De gemiddelde jaartemperatuur is 14 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 26 graden. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 7 graden celsius °C. In het volgende blok check je de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Indijk boeken?

In en nabij deze plaats heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Beperkte luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via de website van de betreffende camping. Je kunt ook reserveren via Airbnb, ANWB, Camping.eu, Campings.nl, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings. Alternatieve tips om te besparen: vermijd het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, D-Reizen, Suntip, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Tui.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Indijk kost €25,00 per staanplaats. Ga je voor een kleine camping? Dan kost het zo’n €16,00 per staanplaats. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je denken aan een prijs van €44,75 per dag. Een overnachting in een ingerichte tent, stacaravan, boomhut, strandhuisje, wellness huisje, lodge is een stuk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als kerst, pasen, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Indijk: wat zijn aandachtspunten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: binnenspeeltuin, speeltuintjes, animatie, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Friesland met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Indijk is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Indijk. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio vind je natuurgebieden. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude panden. Je kunt ook eten bij de gezellige horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie