anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lexmond

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een grote of kleine camping in Lexmond (Utrecht, Nederland)? Het is hier ontzettend genieten in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €15,00 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een vakantiehuisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op dit portaal check je nuttige adviezen over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Daarnaast vergelijk jij via ons erkende sites om te boeken.

  • Lexmond is een populaire plek in de vakantieregio Utrecht.
  • Hier boek je grote familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Leuk.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is om en nabij de 18 km.
  • Een prijsindicatie voor een standplaats is is ongeveer €23,50 p/nacht.

Kamperen in Lexmond: de beste campings boeken

Binnenkort een staplekje huren op een gezellige camping in de buurt van Lexmond? Kamperen in Utrecht (Nederland) zal je zeker verrassen! Hier kun je kiezen uit een veelzijdig kampeeraanbod. Het betreft luxe gezinscampings volop animatie en zwembaden en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

In vijf stappen een goedkope camping in Lexmond boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is natuurlijk wel kostbaarder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Lexmond zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een binnenzwembad en een beautysalon. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een kinderboerderij en een waterspeelplaats.

  3. Het boeken van de camping

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Veel gebruikte boekingssites zijn ANWB, ACSI, Vacanceselect, Allcamps, Suncamp & Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com, Campings.nl. Daarbij kan je ook een boeking plaatsen bij de eigenaar zelf. Tip: bekijk eerst de meningen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed, slaapzak. Vergeet ook niet fijn zittende kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: stormlijnen, koelkast of koelbox, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-lexmond-nederland

Alles over kamperen in Lexmond

Dit is een mooie plek in Utrecht (Nederland). De reisafstand is doorgaans 18 km vanaf Utrecht. Een bekende stad is hoofdstad Amsterdam. In het hele land wonen er circa 18 miljoen geregistreerde mensen. De mensen praten hier Nederlands en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De lokale telefoonnummers beginnen met +31, de elektra-spanning is 220 Volt. Het stekkertype is C + F. In het geval van nood bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode NL en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekUtrecht
PlaatsLexmond
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
SpreektaalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)14 km
Reistijd (vanaf Utrecht)18 km (+/- 0 uur)
Gemiddelde kosten camping€23,50
Beschikbare campingCamping Leuk

Vakantiehulp: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Lexmond kamperen is een unieke belevenis. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Lexmond voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Lexmond is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft voordelen en nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, flexibel en het hele gezin kan erin verblijven. Veel verkochte producten zijn o.a. de belltent, piramide tent, koepeltent, noktent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat zorgt voor weinig comfort (koud). Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Lexmond is een goede oplossing als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ontdek de meest gezellige campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Een deel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met chalets, vakantiehuisjes, stacaravans, bungalows, groepsaccommodaties, tiny houses. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Lexmond).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantiebungalow, chalet, tiny house, appartement, vakantieboerderij.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Lexmond: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door jonge families met kinderen tot 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en kinderboerderij. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Binnen een uur rijden zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Animatieteam: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Lexmond: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee prijzen kampeerplek Lexmond

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Utrecht? In het rekenvoorbeeld hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Oostburg, Smilde, Kwadendamme en Northumberland.

Reguliere staanplaats€23,50
Luxe 5-sterren staanplaats€41,75
Budget-plek€15,00
Ingerichte tent (Glamping)€50,75
Mobile-home€67,25
Comfort vakantiehuisje€79,75
Normale prijzen campingvakantie in Lexmond april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Lexmond. Kies een van de kampeerplekken voor alle info. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen in een tacaravan.

Boek de mooiste camping-aanbiedingen in Lexmond

Vind de aantrekkelijke last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Lexmond camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Onder andere Stacaravan, Safaritent, Bungalowtent, Masai Lodge en Villa Lodge.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Professionele campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Orbitur, LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Sandaya, Aquadis Loisirs en tevens Capfun, Ciela Village, Campéole campings, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village.

Het weer in Lexmond, Nederland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 graden celsius °C. De maand januari is het koudst met 7 graden celsius. In het volgende blok behandelen we het actuele weerbericht voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Lexmond boeken?

In deze buurt reserveer je verschillende kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn Airbnb, Campings.nl, Campingdirect.com, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB. Liever minder betalen? Tips: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Prijsvrij, Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter, D-Reizen, Suntip.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Lexmond kost plus minus €23,50 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €15,00 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €41,75 per nacht. Een overnachting in een ingerichte tent, strandhuisje, stacaravan, vakantieboerderij, lodge, wellness huisje is over het algemeen duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als kerst, pinksteren, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Lexmond: wat is belangrijk?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Daarnaast is het handig om te informeren naar: speeltoestellen, binnenspeeltuin, trampolines, animatie. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Utrecht met hond: waar op letten?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Lexmond mag je hondje mee op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Lexmond. Leuk voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en historische gebouwen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Nederlandse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie