anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Oude Pekela

Op zoek naar een groene natuurlijke camping in Oude Pekela (Groningen, Nederland)? Je komt hier helemaal tot rust in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €15,25 voor 1 dag/nacht. Ook kinderen houden van de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl bekijk je praktische adviezen over verschillende soorten campings en de bijbehorende tarieven. Eveneens vergelijk jij via ons goede websites om direct te boeken.

  • Oude Pekela is een veelzijdig gebied in het groene Groningen.
  • In deze vakantieregio boek je gezellige familiecampings met zwembad maar ook de meer rustige locaties. Een vaak geboekte camping is Camping Zomersbuiten.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 214 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek bedraagt zo’n €24,00 per dag/nacht.

Kamperen in Oude Pekela: online de mooiste campings boeken

Deze zomer heerlijk genieten op een bekende camping in de buurt van Oude Pekela? Kamperen in Groningen (Nederland) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving tref je een compleet aanbod. Je hebt de keuze uit heel veel gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Met behulp van ons stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Oude Pekela boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Alternatieven zijn camper, vouwwagen of caravan. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Oude Pekela zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als fietsverhuur en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een waterspeelplaats.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website bekijk je alvast een aantal namen. Erkende boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, Suncamp, Allcamps, Vacanceselect en Booking.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campingdirect.com, Campings.nl, ROAN. Steeds vaker kan je een staanplaats boeken bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Zorg voor: bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Vergeet ook niet goede kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: medicijnen, spelletjes, stormlijnen, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-oude-pekela-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Oude Pekela

Dit is een mooie plek in Groningen (Nederland). Het ligt zo’n 214 km (gerekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Amsterdam. In dit land wonen ongeveer 18 miljoen geregistreerde mensen. Men praat hier Nederlands en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het internationale landnummer is +31, de stroomspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met NL en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioGroningen
PlaatsOude Pekela
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Lokale taalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)171 km
Reistijd (vanaf Utrecht)214 km (+/- 2,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€24,00
Lokale campingCamping Zomersbuiten

Kampeergids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Oude Pekela kamperen is absoluut de moeite waard. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een heerlijke manier van vakantie vieren. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Oude Pekela: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Oude Pekela beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, noktent, familietent, vis-à-vis tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het tentdoek is dun waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt niet op de grond. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je overnacht in een lekker bed en er zit een eigen toilet en douche. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Oude Pekela is dus perfect als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de sfeervolste campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisje voor de hele familie

Het merendeel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, stacaravans, chalets, tiny houses, hutten, vakantiehuisjes. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Oude Pekela).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Oude Pekela: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is perfect voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een peuterbad en kinderboerderij. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de buurt vind je vaak ook dierentuinen of speelparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Oude Pekela: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard kosten kampeerplek Oude Pekela

Zou je graag meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Groningen? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Vilsteren, Terwolde, Scherpenzeel fr en Ancona.

Basis staanplaats€24,00
Luxe 5-sterren campingplek€43,00
Budget staplek€15,25
Glamping (ingerichte tent)€52,25
Stacaravan€69,00
Luxe huisje€81,75
Standaard prijzen campingvakantie in Oude Pekela april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Oude Pekela. Selecteer een van de parken voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Tunneltent.

Sla je slag met de tofste camping-aanbiedingen in Oude Pekela

Zoek de de beste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Oude Pekela camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Bij aankomst staat een compleet ingerichte accommodatie al klaar.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Populaire campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, First Camp, LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur, Sandaya en Qualité campings, Ciela Village, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun.

De weersverwachtingen voor Oude Pekela, Nederland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei t/m september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 graden celsius °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 26 graden celsius °C. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 7 graden. In het volgende gedeelte bieden we het weer voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Oude Pekela opzoeken?

Nabij deze plek vind je veel kleinschalige budget campings. Beperkte luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Je kunt vaak rechtstreeks boeken middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB, Campings.nl. Alternatieve tips om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Corendon, Suntip, Sunweb, Vakantiediscounter, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Oude Pekela kost circa €24,00 per plek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €15,25 per dag. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €43,00 per overnachting. Verblijven in een wellness huisje, stacaravan, strandhuisje, boomhut, vakantieboerderij, lodge is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken zoals hemelvaart, kerst, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Oude Pekela: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: kidsclub, speeltoestellen, trampolines, theatershows. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Groningen met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Oude Pekela mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Oude Pekela. Ideaal voor senioren en gezinnen met kids. In deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de leuke horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie