anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Slenaken

Een plekje huren op een heerlijke camping in Slenaken (Limburg, Nederland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in het prachtige omliggende landschap. Kamperen met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Een kleine staplek is er al vanaf €16,00 per dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een stacaravan of huisje huren is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-website bieden we belangrijke toelichtingen op verschillende soorten campings en een indicatie van de kosten. Evenzeer vergelijk jij snel handige aanbieders van kampeerreizen.

  • Slenaken is een populaire plek in de vakantieregio Limburg.
  • In dit gebied tref je unieke familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Welkom.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is om en nabij de 193 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een campingplek is circa €25,00 p/dag.

Kamperen in Slenaken: online de mooiste campings boeken

Deze zomer heerlijk kamperen op een heerlijke camping in de buurt van Slenaken? Kamperen in Limburg (Nederland) is populairder dan ooit! In deze regio vind je diverse soorten campings. Het betreft 4- of 5-sterren gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Met behulp van ons stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Slenaken boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Slenaken zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een squashbaan en wellness en beauty. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een buitenspeeltuin en een kinderbad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Goede boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Vacanceselect, ANWB, Eurocampings en Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com, Eurocamp, ROAN, Vacansoleil. Dikwijls kan je snel reserveren op de site van de locatie. Tip: bekijk eerst de ervaringen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: campingstoelen en tafeltje, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Wat je ook moet meenemen: geschikte kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: grondzeil en scheerlijnen, medicijnen, tentharingen en tenthamer, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-slenaken-nederland

Adviezen voor kamperen in Slenaken

Dit is een heerlijke plek in Limburg (Nederland). De afstand bedraagt zo’n 193 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Amsterdam. In het land wonen er bij elkaar 18 miljoen geregistreerde personen. Qua taal spreken deze personen Nederlands en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De internationale landcode is +31, de stroomspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Voertuigen hebben kentekencode NL en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioLimburg
PlaatsSlenaken
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
VoertaalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)154 km
Reistijd (vanaf Utrecht)193 km (+/- 2 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,00
Camping-voorbeeldCamping Welkom

Keuzehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Slenaken kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een garantie voor succes. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Slenaken: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Slenaken reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, kan je overal neerzetten en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel verkochte producten zijn o.a. de koepeltent, opblaasbare tent, noktent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt niet op de grond. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de bedden zijn erg goed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Slenaken is een goede oplossing als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Boek de meest gezellige campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met hutten, tiny houses, stacaravans, bungalows, chalets, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als een vaatwasser en daarbij soms zelfs een bad.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Slenaken).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantiebungalow, chalet, vakantieboerderij, appartement, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Slenaken: vakantieplezier voor je gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een overdekt zwembad en workshops. Vaak is het park ook autoluw. In de direct omgeving zijn er volop themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Slenaken: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard tarieven kampeerplek Slenaken

Zou je graag meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Limburg? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Check ook de prijzen in Luddeweer, Wapse, Vlagtwedde en Fermo.

Reguliere staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren campingplaats€45,00
Trekkers-pek€16,00
Glamping (ingerichte tent)€54,50
Mobile Home€72,25
Bungalow€85,50
Standaard tarieven campingvakantie in Slenaken april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het lokale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Slenaken. Kies een van de kampeerplekken voor extra info. Of bekijk onze informatiepagina over Tunneltent.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Slenaken

Bekijk de scherpe last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Slenaken camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Orbitur, First Camp, Sandaya, Flower Campings of uiteraard Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Qualité campings, Ciela Village, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Slenaken, Nederland

Je hebt hier een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei t/m september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 graden celsius °C. juli is de meest warme maand met 26 °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 7 °C. In onderstaande weergave behandelen we de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Slenaken reserveren?

In deze omgeving is er een ruim aanbod met kleinschalige budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Booking.com, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Airbnb, ANWB, Campingdirect.comAndere manieren om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Vakantiediscounter, Sunweb, Tui, Prijsvrij, Suntip, Corendon.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Slenaken kost zo’n €25,00 per staplek. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €16,00 per dag. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €45,00 per staanplaats. Een verblijf in een strandhuisje, stacaravan, lodge, ingerichte tent, boomhut, vakantieboerderij is een stuk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pasen, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Slenaken: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: theatershows, speeltuintjes, speeltoestellen, trampolines. Check ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Limburg met hond: is dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Slenaken mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Slenaken. Een toplocatie voor zowel ouderen en families met kinderen. In deze streek is voldoende natuur beschikbaar. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en oude gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de lokale horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie