anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vogelenzang

Een vakantieverblijf reserveren op een camping in Vogelenzang (Noord-Holland, Nederland)? Het is hier heerlijk vertoeven in de prachtige natuur. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, caravan of camper is voordelig, dit kan al voor slechts €16,25 voor een nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op onze website delen we belangrijke toelichtingen op de meest populaire campings en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk jij snel de beste aanbieders van campingvakanties.

  • Vogelenzang is een gevarieerde vakantieplek in het authentieke Noord-Holland.
  • In deze streek boek je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een suggestie van een camping is Camping Vogelenzang.
  • De rijafstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 56 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is is circa €25,25 per dag.

Kamperen in Vogelenzang: direct de leukste campings boeken

Deze zomer even lekker uitrusten op een rustgevende camping in de buurt van Vogelenzang? Kamperen in Noord-Holland (Nederland) is dan zeker het overwegen waard! Daar heb je de keuze uit een ruim aanbod. Het gaat om exclusieve gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Vogelenzang boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit vergt wel een investering. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Vogelenzang zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een indoor speeltuin en een kinderbad.

  3. Zoeken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Erkende boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings, Suncamp, ACSI & ROAN, Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com, Rent-a-Tent, Eurocamp. Steeds vaker kan je ook een reservering doen bij de kampeerhouder. Lees eerst even ervaringen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor comfortabele kleding die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere handige spullen om bij je te hebben: afwasteil en afwasborstel, waslijn, medicijnen, stormlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-vogelenzang-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Vogelenzang

Dit is een populaire bestemming in Noord-Holland (Nederland). Het ligt zo’n 56 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam. In het land wonen er bij elkaar 18 miljoen geregistreerde bewoners. De voertaal van de lokale inwoners is Nederlands en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De internationale toegangscode om te bellen is +31, de elektriciteit is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode is NL en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioNoord-Holland
PlaatsVogelenzang
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
TaalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)45 km
Reistijd (vanaf Utrecht)56 km (+/- 0,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,25
Camping-voorbeeldCamping Vogelenzang

Vakantiegids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Vogelenzang kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping-tent of een mooi vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Vogelenzang met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Vogelenzang vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je neemt het makkelijk mee en biedt slaapruimte en opslagruimte. Populaire soorten zijn de daktent, belltent, familietent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is een dure investering. Ook betaal je stallingskosten. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Vogelenzang is dus ideaal als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ontdek de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

De meeste grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, tiny houses, chalets, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Vogelenzang).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, stacaravan, chalet, tiny house, vakantiebungalow.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Vogelenzang: ontspanning voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speeltuin en sportvelden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand vind je vaak ook dierenparken en themaparken voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Vogelenzang: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Gemiddelde prijs kampeerplek Vogelenzang

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Noord-Holland? Hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Check ook de prijzen in Anerveen, Sint Maartensbrug, Boekel en Brindisi.

Gemiddelde staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren staanplaats€45,25
Budget staplek€16,25
Glamping (ingerichte tent)€55,00
Mobile Home€72,75
Vakantiehuis€86,00
Gemiddelde prijs campingvakantie in Vogelenzang april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand tref je het meest relevante aanbod met onder andere ANWB campings in Vogelenzang. Klink op een van de links voor info en reviews. Check ook onze pagina met info over Kamperen voor jongeren.

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Vogelenzang

Sla je slag met de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Vogelenzang camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Elk vakantiepark ligt aan een strand of heeft een zwembad.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Alannia, Flower Campings, Orbitur, LeadingCampings, First Camp, Sandaya of uiteraard Campéole campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Qualité campings, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Vogelenzang, Nederland

Er is hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. De gem. jaartemperatuur is 14 °C. juli is de meest warme maand met 26 graden celsius. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 7 °C. Hieronder verstrekken we de weersverwachtingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Vogelenzang boeken?

In deze streek zijn er veel kleinschalige budget campings. Minimale luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Jij kan online direct boeken via de campinghouder zelf. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Airbnb, Camping.eu, ANWB, Booking.com, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Extra besparen op de kosten? Advies: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij, Corendon, Suntip.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Vogelenzang kost €25,25 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €16,25 per dag. Voor een luxe staplek rekenen ze tarieven van zo’n €45,25 per staanplaats. Een nachtje in een boomhut, strandhuisje, ingerichte tent, stacaravan, lodge, wellness huisje heeft een hoger kostenplaatje. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Vogelenzang: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: theatershows, speeltoestellen, speeltuintjes, kidsclub. Check ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Noord-Holland met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Vogelenzang is jouw hond meer dan welkom! Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Vogelenzang. Perfect voor senioren en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Je kunt ook eten bij de leuke horeca (restaurants). De Nederlandse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie