anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Everdingen

Lekker vakantie vieren op een camping in Everdingen (Utrecht, Nederland)? Je komt hier helemaal tot rust in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €14,50 voor 1 dag/nacht. Ook kinderen houden van de camping! Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-vergelijker verstrekken we uitgebreide toelichtingen op de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Daarnaast vergelijk je eenvoudig de beste aanbieders van kampeerreizen.

  • Everdingen is een populaire plek in het unieke Utrecht.
  • Op deze bestemming tref je 4- of 5-sterren familiecampings met (binnen)zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Natuurcamping Fort Everdingen.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is ongeveer 18 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een staplek is +/- €22,75 voor 1 dag.

Kamperen in Everdingen: de mooiste campings boeken

Binnenkort een overnachting boeken op een prachtig gelegen camping in de buurt van Everdingen? Kamperen in Utrecht (Nederland) is altijd een goed idee! In deze omgeving heb je de keuze uit een compleet aanbod. Denk aan exclusieve gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

In 5 stappen een goedkope camping in Everdingen boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit vergt wel een investering. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Everdingen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals tennisbanen en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je een aantal suggesties. Erkende boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, ACSI, Allcamps, Eurocampings en Campingdirect.com, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Booking.com. Doorgaans kan je ook direct boeken bij de eigenaar zelf. Tip: bekijk eerst de beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Belangrijkste spullen zijn: slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai. Bestel ook fijne kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: tentharingen en tenthamer, medicijnen, spelletjes, waslijn.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-everdingen-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Everdingen

Dit is een fantastisch gebied in Utrecht (Nederland). De afstand is om en nabij de 18 km vanaf Utrecht. Een bekende stad is hoofdstad Amsterdam. De actuele bevolkingsstand is 18 miljoen geregistreerde inwoners. De locals spreken hier Nederlands en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De internationale toegangscode om te bellen is +31, de elektra-spanning is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode begint altijd met NL en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioUtrecht
PlaatsEverdingen
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Nationale taalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)14 km
Reistijd (vanaf Utrecht)18 km (+/- 0 uur)
Gemiddelde prijs camping€22,75
Regionale campingNatuurcamping Fort Everdingen

Keuzehulp: kies een kampeerplek

In Everdingen kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar dagen op pad met de tent, vouwwagen, camper of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Of kies voor gemak: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Boek een staanplaats in Everdingen: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Everdingen vieren is het boeken van een losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk type heeft unieke eigenschappen (voordelen). We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is universeel en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel verkochte producten zijn o.a. de daktent, opblaasbare tent, familietent, noktent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je kunt heel veel spullen meenemen. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft bijna niets te pakken, je overnacht in een lekker bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Everdingen is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de sfeervolste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De grote campings bieden ook bungalows aan. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met bungalows, stacaravans, hutten, chalets, tiny houses, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat en tevens soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Everdingen).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, chalet, appartement.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Everdingen: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een peuterbad en entertainment. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Op korte afstand zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Kinderanimatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Everdingen: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Doorsnee prijs kampeerplek Everdingen

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Utrecht? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). We informeren je ook graag over kamperen in Oeffelt, Wieringerwerf, Wijdenes en Lombardia.

Gemiddelde staanplaats€22,75
Luxe 5-sterren campingplek€40,75
Voordeel-plek€14,50
Ingerichte tent (Glamping)€49,50
Mobile-home€65,50
Vakantiehuisje€77,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Everdingen april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand linken wij door naar het huidige aanbod met parken en ANWB campings in Everdingen. Kies een van de parken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Groot-Brittanië.

Check de actuele camping-aanbiedingen in Everdingen

Check de goede last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Everdingen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Toonaangevende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, LeadingCampings, Orbitur, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs en bijvoorbeeld Capfun, Qualité campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Huttopia.

De weersverwachtingen voor Everdingen, Nederland

Er is hier een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is de meest warme maand met 26 graden celsius. De periode januari is historisch gezien het koudst met 7 graden celsius °C. In het volgende gedeelte delen we de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Everdingen vergelijken?

Nabij deze plek is er een flink aanbod met kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de campinghouder zelf. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Campings.nl, ANWB, Booking.com, Camping.eu. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, D-Reizen, Suntip, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Everdingen kost plus minus €22,75 per dag. Ga je voor een kleine camping? In dat geval betaal je circa €14,50 per overnachting. Voor een luxe staplek gaan de tarieven naar zo’n €40,75 per plek. Verblijven in een vakantieboerderij, ingerichte tent, wellness huisje, lodge, stacaravan, boomhut kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend als pasen, pinksteren, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Everdingen: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, zwembad, theatershows, trampolines. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Utrecht met hond: hoe werkt dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Everdingen mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Everdingen. Perfect voor ouderen en families met kinderen. Hier heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en musea en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Nederlandse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie