anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Heijen

Lekker ontspannen op een grote of juist idyllische camping in Heijen (Limburg, Nederland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €15,75 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is tegenwoordig ook erg populair. Op campingsoverzicht.nl vind je duidelijke informatie over het aanbod met lokale campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk jij direct betrouwbare boekingsplatforms.

  • Heijen is een prachtig gebied in de streek Limburg.
  • Op deze bestemming boek je unieke familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een suggestie van een camping is Camping Hoeve De Schaaf.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 96 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplaats is plus minus €24,75 per 24 uur.

Kamperen in Heijen: de mooiste campings boeken doe je zo

De komende vakantie heerlijk tot rust komen op een leuke camping in de buurt van Heijen? Kamperen in Limburg (Nederland) is absoluut een aanrader! Hier vind je meerdere campinglocaties. Je kunt kiezen uit heerlijke gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Met behulp van ons stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Heijen boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een camper, vouwwagen of caravan. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar daarvoor moet je meer geld betalen. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Heijen zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fitness en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een kinderbad.

  3. Het boeken van de camping

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Goede boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Vacanceselect, ACSI, Eurocampings & Booking.com, Campings.nl, ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Eurocamp. Daarbij kan je de reservering rondmaken bij de eigenaar zelf. Tip: bekijk eerst de meningen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, slaapzak, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Bestel ook fijn zittende kleding, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-heijen-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Heijen

Dit is een heerlijke plek in Limburg (Nederland). Deze locatie is gelegen op 96 kilometer vanaf Utrecht. Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Amsterdam. Er leven om en nabij de 18 miljoen geregistreerde mensen. De voertaal van deze mensen is Nederlands en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het netnummer is +31, de stroom is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Het noodnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode NL en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioLimburg
PlaatsHeijen
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Nationale taalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)77 km
Reistijd (vanaf Utrecht)96 km (+/- 1 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,75
Camping-voorbeeldCamping Hoeve De Schaaf

Reisgids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Heijen kamperen is absoluut de moeite waard. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan blijft iets moois. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Heijen voor jouw eigen caravan of tent

Een zeer voordelige optie van vakantie in Heijen boeken is een eigen staplek reserveren. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je neemt het makkelijk mee en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Populaire soorten zijn de opblaasbare tent, tunneltent, piramide tent, familietent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €10.000. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Heijen is dus heerlijk als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Boek de tofste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, chalets, bungalows, tiny houses, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens soms zelfs een bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Heijen).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, tiny house, appartement, vakantieboerderij, chalet, stacaravan.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Heijen: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en kinderboerderij. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand zijn er verscheidene dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Heijen: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Verwachte tarieven kampeerplek Heijen

Benieuwd naar de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Limburg? In het rekenvoorbeeld hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Klarenbeek, Aalsmeerderbrug, Weidum en Santarém.

Standaard staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren campingplek€44,50
Voordeel-plek€15,75
Glamping (ingerichte tent)€54,00
Stacaravan€71,25
Chalet€84,50
Standaard tarieven campingvakantie in Heijen april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Bijgaand tref je het actuele aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Heijen. Klink op een van de links voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Camping honden toegestaan.

Sla je slag met de laatste camping-aanbiedingen in Heijen

Check de de beste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Heijen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Reserveren bij de campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Orbitur, Flower Campings, Alannia, Aquadis Loisirs, First Camp, Sandaya of bijvoorbeeld Campéole campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Ciela Village, Huttopia.

Het weer in Heijen, Nederland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei t/m september. De jaartemperatuur is hier circa 14 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 26 graden °C. De maand januari is wat kouder met 7 graden °C. In onderstaande paragraaf delen we de weerberichten voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Heijen vergelijken?

In deze regio is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Beperkte luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn ANWB, Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, Booking.com, ACSI Eurocampings. Advies om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Prijsvrij, Tui, Corendon, Suntip, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Heijen kost zo’n €24,75 per overnachting. Kies je voor een kleine (boeren)camping? In dat geval betaal je circa €15,75 per staplek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €44,50 per overnachting. Het boeken van een ingerichte tent, lodge, boomhut, vakantieboerderij, stacaravan, strandhuisje heeft een hoger kostenplaatje. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als kerst, oud en nieuw, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Heijen: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Belangrijke faciliteiten zijn: trampolines, theatershows, kidsclub, speeltoestellen. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Limburg met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Heijen mag je hondje mee op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Heijen. Een toplocatie voor zowel ouderen en jonge gezinnen. In deze buurt heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de buurt vind je ook veel cultuur en beroemde plekken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie