anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Drammen

Ben jij op zoek naar een gezellige camping in Drammen (Buskerud, Noorwegen)? Er is van alles te doen hier in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is erg goedkoop. Een kleine staplek is er al vanaf €21,00 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit portaal delen we betrouwbare informatie over de meest populaire campings en de verwachte kosten. Evenzeer vergelijk je via deze site goede boekingssites.

  • Drammen is een heerlijke omgeving in de bekende regio Buskerud.
  • In deze regio vestigden zich gezellige familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak gekozen camping is Drammen Camping.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming bedraagt zo’n 1113 km.
  • De basisprijs voor een campingplek is zo’n €28,00 per nacht.

Kamperen in Drammen: goedkoop de leukste campings boeken

Wil je graag een boeking rondmaken voor een centraal gelegen camping in de buurt van Drammen? Kamperen in Buskerud (Noorwegen) is altijd een goed idee! In deze streek tref je verschillende kampeerlocaties. Je kunt kiezen uit gemoedelijke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In vijf stappen een goedkope camping in Drammen boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Alternatieven zijn vouwwagen, camper of caravan. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Drammen zijn volop aanwezig. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals een wasserette en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Suncamp, ACSI, Vacanceselect, ANWB, Eurocampings en ROAN, Vacansoleil, Campings.nl, Eurocamp, Campingdirect.com, Booking.com. Eveneens kan je ook een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: campingstoelen en tafeltje, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies, kampeerlamp. Zorg ook voor geschikte kleren en een warme trui. Andere aandachtspunten: medicijnen, grondzeil en scheerlijnen, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps en maak een inschatting van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-drammen-noorwegen

Adviezen voor kamperen in Drammen

Dit is een fantastisch gebied in Buskerud (Noorwegen). De totale afstand is om en nabij de 1113 km (gerekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Oslo. Het land wordt bewoond door zo’n 5 miljoen inwoners. De spreektaal van deze mensen is Noors en de nationale valuta is de Noorse kroon (NOK). Nationale feestdag(en): 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Op een groot aantal wegen moet tol betaald worden. Een vignet is niet nodig. Het netnummer is +47, de netspanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. In het geval van nood bel je 113. Auto’s rijden rond met kentekencode N en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandNoorwegen
OmgevingBuskerud
PlaatsDrammen
Gem. temperatuur8 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalNoors
GeldNoorse kroon (NOK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)890 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1113 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde prijzen camping€28,00
Beschikbare campingDrammen Camping

Vakantiegids: kies een kampeerplek

In Drammen kamperen kan op veel verschillende manieren. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Drammen: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Drammen vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de piramide tent, noktent, pop-up tent, opblaasbare tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Ook betaal je stallingskosten. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je geniet van een goed matras en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Drammen is dus perfect als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de allerleukste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Grote en kleine vakantiehuisjes

Meer en meer grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met vakantiehuisjes, bungalows, hutten, tiny houses, groepsaccommodaties, chalets. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat en tevens een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Drammen).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).

Kindvriendelijke camping Drammen: samen met met het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en workshops. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Op korte afstand zijn er volop speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Drammen: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee kosten kampeerplek Drammen

Meer weten over de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Buskerud? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Aurland, Flåm, Voss en Jud. Cluj.

Basis staanplaats€28,00
Luxe 5-sterren campingplaats€50,00
Budget staplek€21,00
Glamping (ingerichte tent)€59,75
Mobile-home€77,50
Vakantiehuis€91,00
Standaard tarieven campingvakantie in Drammen april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het meest relevante aanbod met populaire parken en ANWB campings in Drammen. Klik door voor meer details. Op onze website lees je ook meer over Kroatië.

Zoek de nieuwste camping-aanbiedingen in Drammen

Ontdek de scherpe last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Drammen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Kies uit 1 van de 750 aangeboden vakanties.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals First Camp, Alannia, Flower Campings, Orbitur, Aquadis Loisirs, LeadingCampings of uiteraard Ciela Village, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Capfun.

De weersverwachtingen voor Drammen, Noorwegen

In deze omgeving heerst een landklimaat en toendraklimaat. Een aanbevolen reisperiode is maart en augustus. De gemiddelde jaartemperatuur is 8 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 26 °C. Een doorsnee dag in januari is historisch gezien het koudst met -1 °C. In onderstaande weergave behandelen we de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Drammen zoeken?

In deze streek zijn er veel kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Jij kan online direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, ANWB, Airbnb, Campings.nl, Camping.eu, Campingdirect.com. Extra besparen op de kosten? Advies: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Sunweb, Prijsvrij, Corendon, D-Reizen, Tui, Suntip.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Drammen kost je €28,00 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €21,00 per overnachting. Voor een XL-staplek gaan de tarieven naar zo’n €50,00 per staplek. Het huren van een lodge, wellness huisje, boomhut, ingerichte tent, strandhuisje, vakantieboerderij kost al gauw het driedubbele. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals oud en nieuw, pasen, kerst, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Drammen: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, animatie, speeltuintjes, zwembad. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Buskerud met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Drammen is een hond ook toegestaan. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Drammen. Een toplocatie voor zowel singles, vriendengroepen en gezinnen met kids. In deze buurt ontdek je prachtige natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je vindt hier ook veel cultuur en kathedralen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Noorse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie