anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Kragerø

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een gezellige camping in Kragerø (Telemark, Noorwegen)? Je kijkt je ogen uit in deze mooie streek. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig en kan al vanaf €19,00 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op deze camping-vergelijker bekijk je belangrijke details over verschillende soorten campings en de optionele kosten. Tevens vergelijk je eenvoudig bekende boekingssites.

  • Kragerø is een heerlijke omgeving in de bekende regio Telemark.
  • In deze regio vestigden zich 4- of 5-sterren familiecampings met zwembad maar ook kleinschalige plekken. Een suggestie van een camping is Lovisenberg Familiencamping.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio bedraagt zo’n 1005 km.
  • Een goede richtprijs voor een camping overnachting bedraagt zo’n €25,50 per dag/nacht.

Kamperen in Kragerø: snel en goedkoop de beste campings boeken

Samen met familie een staanplaats huren op een lokale camping in de buurt van Kragerø? Kamperen in Telemark (Noorwegen) is dan zeker het overwegen waard! Hier kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Je kunt denken aan gemoedelijke gezinscampings met (subtropisch) zwembad of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Snel een goedkope camping in Kragerø boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, caravan of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Kragerø zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals sportvelden en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Erkende boekingssites zijn Allcamps, Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings, ACSI & Vacansoleil, Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Campings.nl, Campingdirect.com. Doorgaans kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Bekijk vooraf altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed. Vergeet ook niet goede kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, medicijnen, spelletjes.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-kragero-noorwegen

Details over kamperen in Kragerø

Dit is een populaire bestemming in Telemark (Noorwegen). De afstand is +/- 1005 km (op basis van Utrecht als startpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Oslo. Het land wordt bewoond door zo’n 5 miljoen mensen. De mensen praten hier Noors en betalen gaat met de Noorse kroon (NOK). Nationale feestdag(en): 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is officieel toegestaan. Op een groot aantal wegen moet tol betaald worden. Een vignet is niet nodig. De telefooncode is +47, de elektra-spanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 113. Het kenteken van een auto begint hier met N en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandNoorwegen
StreekTelemark
PlaatsKragerø
Gemiddelde temp.8 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Nationale taalNoors
BetaalmiddelNoorse kroon (NOK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)804 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1005 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde tarieven camping€25,50
Camping-voorbeeldLovisenberg Familiencamping

Campinggids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Kragerø kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een tent waar alles al in zit (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Kragerø: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Kragerø vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is er goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel verkochte producten zijn o.a. de daktent, tunneltent, belltent, koepeltent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt een riant bed. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar de aanschafkosten liggen hoog. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Kragerø is een uitkomst als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ga naar de gaafste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Een deel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, bungalows, chalets, stacaravans, hutten, groepsaccommodaties. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het is lekker ruim en luxe voorzieningen als een koelkast en ook een eigen toilet.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Kragerø).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantieboerderij, chalet, stacaravan, appartement, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Er zijn diverse luchthavens zoals Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).

Kindvriendelijke camping Kragerø: vakantiebeleving voor het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. De grotere kindercampings beschikken over: een speelhal en kinderboerderij. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Kragerø: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Prijsindicatie kampeerplek Kragerø

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Telemark? Hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Støren, Oppdal, Mittet en Pontevedra.

Gemiddelde staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staanplaats€45,50
Budget-plek€19,00
Ingerichte tent (Glamping)€54,25
Mobile Home€70,50
Vakantiehuisje€82,75
Normale kosten campingvakantie in Kragerø april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het meest relevante aanbod met diverse ANWB campings in Kragerø. Kies een van de kampeerplekken voor meer informatie en prijzen. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen voor jongeren.

Vind de mooiste camping-aanbiedingen in Kragerø

Bekijk de mooiste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Kragerø camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Bekende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, First Camp, Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings, Orbitur en Qualité campings, Campéole campings, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het weer in Kragerø, Noorwegen

Dit gebied heeft een landklimaat en toendraklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in maart en augustus. De gemiddelde jaartemperatuur is 8 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 °C. Een doorsnee dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met -1 graden. In onderstaande paragraaf delen we de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Online goedkope kampeervakanties in Kragerø reserveren?

Nabij deze plek zijn er tal van kleine voordelige campings. Weinig luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com, Camping.eu, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij, Sunweb, Suntip, D-Reizen.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Kragerø kost je +/- €25,50 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €19,00 per staplek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je qua kosten rekenen op zo’n €45,50 per nacht. Het slapen in een vakantieboerderij, ingerichte tent, stacaravan, boomhut, strandhuisje, lodge is uiteraard iets duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en midweken of weekenden zoals kerst, pinksteren, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Kragerø: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltuintjes, zwembad, animatie, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Telemark met hond: is dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Kragerø kan je de hond gewoon meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Kragerø. Leuk voor stelletjes en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en beroemde plekken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de leuke horeca (restaurants). De Noorse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie