anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Maishofen

Een plekje huren op een grote of juist idyllische camping in Maishofen (Salzburg, Oostenrijk)? Er is van alles te doen hier in deze prachtige natuurlijke omgeving. Kamperen met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig. Een kleine staplek is er al vanaf €22,50 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op deze camping-website bieden we nuttige toelichtingen op de beschikbare campings en een indicatie van de kosten. Daarbij vergelijk jij via deze site goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Maishofen is een geliefde plek in de regio Salzburg.
  • In deze omgeving bieden ze 4- of 5-sterren familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook de meer rustige locaties. Een van de favoriete campings is Camping Neunbrunnen Am Waldsee.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is +/- 740 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplaats is om en nabij de €32,25 per nacht.

Kamperen in Maishofen: online de mooiste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk genieten op een centraal gelegen camping in de buurt van Maishofen? Kamperen in Salzburg (Oostenrijk) is populairder dan ooit! Daar heb je de keuze uit een rijk aanbod. Je kunt denken aan luxe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Maishofen boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een camper of caravan biedt meer luxe maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Maishofen vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als tennisbanen en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speelhal en een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Erkende boekingssites zijn ANWB, Allcamps, ACSI, Eurocampings, Suncamp en Campings.nl, Vacansoleil, Campingdirect.com, ROAN, Rent-a-Tent, Eurocamp. Mogelijk kan je ook een reservering doen via de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de meningen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: prettige kledij, ook voor de koude nachten! Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: persoonlijke verzorgingsproducten, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, waslijn.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-maishofen-oostenrijk

Details over kamperen in Maishofen

Dit is een ideale reisbestemming in Salzburg (Oostenrijk). De totale afstand is om en nabij de 740 kilometer vanaf Utrecht. Dit land kent de prachtig hoofdstad Wenen. Er leven om en nabij de 8,2 miljoen mensen. De meeste mensen spreken hier Duits en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 26 oktober Nationale Feestdag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is niet toegestaan. Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg. Een vignet is verplicht. De telefooncode is +43, de stroom is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met A en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandOostenrijk
RegioSalzburg
PlaatsMaishofen
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
SpreektaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)592 km
Reistijd (vanaf Utrecht)740 km (+/- 8 uur)
Gemiddelde prijzen camping€32,25
Camping-suggestieCamping Neunbrunnen Am Waldsee

Keuzehulp: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Maishofen kamperen is absoluut de moeite waard. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Maishofen: erop uit met eigen tent of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Maishofen boeken is een eigen staplek reserveren. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en biedt slaapruimte en opslagruimte. Handig zijn bijvoorbeeld de tunneltent, pop-up tent, piramide tent, vis-à-vis tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Maishofen is dus heerlijk als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de meest populaire campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Veel grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses, hutten, vakantiehuisjes, stacaravans. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat en tevens soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Maishofen).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, stacaravan, chalet, tiny house, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE).

Kindvriendelijke camping Maishofen: ontspanning voor het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor familie met jonge kinderen. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad en actieve uitjes. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de regio tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Maishofen: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Verwachte tarieven kampeerplek Maishofen

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Salzburg? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Drobollach, St. Martin bei Lofer, Ledenitzen en Lozère.

Basis staanplaats€32,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€51,50
Voordeel-plek€22,50
Glamping (ingerichte tent)€61,00
Stacaravan€78,75
Vakantiehuis€92,00
Standaard prijs campingvakantie in Maishofen april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Bijgaand vind je het regionale campingaanbod met parken en ANWB campings in Maishofen. Kies een van de kampeerplekken voor aanvullende info. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in Slovenië.

Vind de actuele camping-aanbiedingen in Maishofen

Bekijk interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Maishofen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Flower Campings, Orbitur, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya en bijvoorbeeld Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Campéole campings, Qualité campings.

7-daagse weer voor Maishofen, Oostenrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat en landklimaat. De fijnste reisperiode is mei en september. De jaartemperatuur is hier circa 14 graden. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 24 graden. De periode januari is wat kouder met 3 graden. In de volgende lijst delen we de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Maishofen zoeken?

In en nabij deze plaats zijn er veel kleine betaalbare campings. Beperkte luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook reserveren via Airbnb, ANWB, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Booking.com. Advies om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Prijsvrij, Sunweb, Suntip, Corendon, Tui, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Maishofen kost €32,25 per plek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan betaal je ongeveer €22,50 per staanplaats. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €51,50 per staanplaats. Een overnachting in een lodge, vakantieboerderij, wellness huisje, ingerichte tent, boomhut, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals hemelvaart, pasen, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Maishofen: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Belangrijke faciliteiten zijn: animatie, speeltuintjes, zwembad, theatershows. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Salzburg met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Maishofen mag je hondje mee op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze regio heeft veel te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Maishofen. Een toplocatie voor zowel ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt is er een schitterende natuur. Hier kom je volledig tot rust. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Oostenrijkse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie