anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Dziwnówek

Lekker vakantie vieren op een groene natuurlijke camping in Dziwnówek (Woiwodschap-West-Pommeren, Polen)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze mooie streek. Kamperen met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is heel betaalbaar. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €11,75 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een weekendje of week in een huisje is ook zeker het overwegen waard. Op deze pagina geven we praktische tips over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Eveneens vergelijk je eenvoudig goede boekingsplatforms.

  • Dziwnówek is een populaire plek in het unieke Zachodniopomorskie.
  • In dit gebied vind je geweldige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een populaire camping is Camping Bialy Dom.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is ongeveer 408 km.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is +/- €17,50 p/nacht.

Kamperen in Dziwnówek: direct online de beste campings boeken

Deze zomer even lekker uitrusten op een rustgevende camping in de buurt van Dziwnówek? Kamperen in Zachodniopomorskie (Polen) is absoluut een aanrader! Daar kun je kiezen uit een veelzijdig kampeeraanbod. Denk aan heerlijke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Snel een goedkope camping in Dziwnówek boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Dziwnówek zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een binnenzwembad en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een manege (pony rijden) een kinderbad.

  3. Zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht vind je een aantal suggesties. Handige boekingssites Suncamp, ACSI, ANWB, Vacanceselect, Eurocampings & Booking.com, ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je ook een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Check altijd wel meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, bestek en servies. Denk ook aan comfortabele kledij, ook voor de koude nachten! Andere handige spullen om bij je te hebben: tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, medicijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Controleer voor vertrek de route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-dziwnowek-polen

Informatie over kamperen in Dziwnówek

Dit is een heerlijke plek in Woiwodschap-West-Pommeren (Polen). De totale afstand is om en nabij de 408 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Warschau. In het gehele land wonen er zo’n 39 miljoen geregistreerde bewoners. De voertaal van deze mensen is Pools en de huidige valuta is de Poolse Złoty (PLN). Nationale feestdag(en): 3 mei Dag van de Grondwet, 11 november Bevrijdingsdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan (buitengebieden soms getolereerd). Er zijn drie tolwegen (A1, A2 en A4). Een vignet is niet nodig. De netcode is +48, de netspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Voertuigen hebben kentekencode PL en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandPolen
GebiedZachodniopomorskie
PlaatsDziwnówek
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan, buitengebieden vaak getolereerd
Vignet nodigNee
TolwegenJa
VoertaalPools
GeldPoolse Złoty (PLN)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)326 km
Reistijd (vanaf Utrecht)408 km (+/- 4,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€17,50
Beschikbare campingCamping Bialy Dom

Kampeergids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Dziwnówek kamperen is absoluut de moeite waard. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een ingerichte glamping tent of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Dziwnówek met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Dziwnówek vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, flexibel en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Voorbeelden zijn opblaasbare tent, pop-up tent, piramide tent, tunneltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat de nachten erg koud maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Dziwnówek is een uitkomst als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Reserveer alvast de gaafste campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, tiny houses, stacaravans, hutten, bungalows, chalets. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een koelkast en daarbij een eigen toilet.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Dziwnówek).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij, stacaravan, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Warschau, (WAW).

Kindvriendelijke camping Dziwnówek: genieten met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speelhal en entertainment. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de regio tref je meerdere dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Dziwnówek: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Gemiddelde prijs kampeerplek Dziwnówek

Wil je een indicatie van de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Woiwodschap-West-Pommeren? In de tabel hieronder check je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Szczecin, Sandomierz, Kraków en Derbyshire.

Basis staanplaats€17,50
Luxe 5-sterren kampeerplaats€39,50
Voordeel-plek€11,75
Ingerichte tent (Glamping)€49,00
Mobile Home€69,25
Chalet€82,50
Standaard kosten campingvakantie in Dziwnówek april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het actuele aanbod met onder andere ANWB campings in Dziwnówek. Selecteer een van de parken voor aanvullende info. Je kunt hier ook meer lezen over Tunneltent.

Vergelijk de tofste camping-aanbiedingen in Dziwnówek

Profiteer van de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Dziwnówek camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Alannia, Sandaya, Orbitur, LeadingCampings, Flower Campings, First Camp en Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Dziwnówek, Polen

Deze regio heeft een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni, september en oktober. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden °C. augustus is de meest warme maand met 29 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is flink kouder met gemiddeld 2 graden °C. Hieronder verstrekken we de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Dziwnówek reserveren?

Nabij deze plek boek je diverse kleinschalige budget campings. Van luxe is weinig sprake, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campingdirect.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Booking.com, Airbnb, Camping.eu. Advies om te besparen: vermijd het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij, Tui, Suntip, Corendon.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Dziwnówek kost circa €17,50 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €11,75 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €39,50 per overnachting. Het boeken van een stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, lodge, boomhut is over het algemeen duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een weekend of midweek zoals kerst, hemelvaart, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Dziwnówek: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltuintjes, animatie, binnenspeeltuin, theatershows. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Woiwodschap-West-Pommeren met hond: hoe gaat dat precies?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Dziwnówek is jouw hond meer dan welkom! Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Dziwnówek. Perfect voor ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier vind je natuurgebieden. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en musea en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Poolse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie