anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Zgornje Jezersko

Lekker met de familie naar een grote of kleine camping in Zgornje Jezersko (Gorenjska, Slovenië)? Er is van alles te doen hier in de prachtige natuur. Kamperen met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is niet duur en kan al vanaf €21,50 voor 1 dag/nacht. Ook kinderen houden van de camping! Een weekendje of week in een huisje kan uiteraard ook. Op deze camping-website geven we uitgebreide toelichtingen op de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk je via deze site erkende aanbieders van kampeerreizen.

  • Zgornje Jezersko is een geliefde plek in de regio Gorenjska.
  • In deze omgeving boek je gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Šenkova Domačija.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is ongeveer 856 km.
  • De doorsnee prijs voor een camping overnachting is om en nabij de €29,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Zgornje Jezersko: direct online de beste campings boeken

Deze zomer een overnachting boeken op een lokale camping in de buurt van Zgornje Jezersko? Kamperen in Gorenjska (Slovenië) is populairder dan ooit! In deze regio kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Het gaat om heerlijke gezinscampings met zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Zgornje Jezersko boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Zgornje Jezersko zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met alle faciliteiten zoals sportvelden en wellnessfaciliteiten. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een kinderbad.

  3. Een camping boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op campingsoverzicht.nl vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, ACSI, Suncamp, ANWB en Booking.com, ROAN, Vacansoleil, Campings.nl, Eurocamp, Rent-a-Tent. Dikwijls kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, bestek en servies, luchtbed, slaapzak, kampeerlamp. Zorg ook voor comfortabele kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: waslijn, stormlijnen, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Zoek de snelste route op via google maps om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-zgornje-jezersko-slovenie

Alles over kamperen in Zgornje Jezersko

Dit is een veel gekozen bestemming in Gorenjska (Slovenië). Het ligt zo’n 856 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Ljubljana. De totale bevolking bestaat uit zo’n 2 miljoen personen. Men praat hier Sloveens en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 juni Dag van de Souvereiniteit. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Alle snelwegen en autowegen in het land zijn tolwegen. Een geldig vignet is nodig op de hoofdwegen. De internationale toegangscode om te bellen is +386, de stroomspanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. In het geval van nood bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met SLO en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandSlovenië
GebiedGorenjska
PlaatsZgornje Jezersko
Gem. temperatuur15 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
Plaatselijke taalSloveens
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)685 km
Reistijd (vanaf Utrecht)856 km (+/- 9,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€29,00
Lokale campingCamping Šenkova Domačija

Vakantiegids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Zgornje Jezersko kamperen is een unieke belevenis. Een aantal nachtjes weg met de tent, caravan, vouwwagen of camper blijft iets moois. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping (ingerichte tent) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Een eigen staanplaats in Zgornje Jezersko: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Zgornje Jezersko vieren is toch wel de vrije staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een koepeltent, noktent, familietent, pop-up tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt praktisch op de grond waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. Je kunt heel veel spullen meenemen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €10.000. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Zgornje Jezersko is dus perfect als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de mooiste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings bieden ook bungalows aan. Vaak is er een apart gedeelte met stacaravans, tiny houses, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, chalets. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een heerlijk terras, keuken en soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Zgornje Jezersko).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantiebungalow, tiny house, vakantieboerderij, chalet, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Ljubljana (LBJ).

Kindvriendelijke camping Zgornje Jezersko: ontspanning voor het hele gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en entertainment. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Binnen een uur rijden zijn er verschillende speelhallen, klimbossen en attractieparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Zgornje Jezersko: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Zgornje Jezersko

Nieuwsgierig naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Gorenjska? In de tabel hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Stahovica, Zgornje Jezersko, Gozd Martuljek en Rovigo.

Standaard staanplaats€29,00
Luxe 5-sterren kampeerplaats€50,50
Voordeel-plek€21,50
Ingerichte tent (Glamping)€60,00
Stacaravan€77,75
Comfort vakantiehuisje€91,00
Normale tarieven campingvakantie in Zgornje Jezersko april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Zgornje Jezersko. Selecteer een van de parken voor info en reviews. Of bekijk onze informatiepagina over Caravan .

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Zgornje Jezersko

Scoor goede last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Zgornje Jezersko camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Actief lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Professionele campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, Sandaya, Flower Campings, LeadingCampings en Campéole campings, Ciela Village, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun.

De weersvoorspellingen voor Zgornje Jezersko, Slovenië

Je verblijft hier in een zeeklimaat en landklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is juni t/m augustus. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 15 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden °C. De periode december is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 7 graden celsius °C. In onderstaande weergave verstrekken we het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Zgornje Jezersko opzoeken?

In deze regio heb je de keuze uit flink wat kleinschalige betaalbare campings. Beperkte luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ACSI Eurocampings, Airbnb, Booking.com, ANWB, Camping.eu, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: ga buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, D-Reizen, Suntip, Prijsvrij.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Zgornje Jezersko kost circa €29,00 per dag. Ga je voor een kleine camping? Dan kost het zo’n €21,50 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €50,50 per dag. Verblijven in een lodge, ingerichte tent, stacaravan, vakantieboerderij, strandhuisje, boomhut heeft een hoger kostenplaatje. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Zgornje Jezersko: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, speeltuintjes, zwembad, trampolines. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Gorenjska met hond: is dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Zgornje Jezersko mag jouw hond ook mee. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Zgornje Jezersko. Leuk voor singles, vriendengroepen en gezinnen met kids. In de omgeving heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en indrukwekkende gebouwen. Vergeet ook niet de gezellige horeca (restaurants). De Slovenische bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie