anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Isla

Word jouw volgende vakantie een heerlijke camping in Isla (Cantabrie, Spanje)? Je kijkt je ogen uit in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is voordelig, dit kan al voor slechts €21,75 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje is tegenwoordig ook erg populair. Op campingsoverzicht.nl check je uitgebreide tips over de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk jij via campingsoverzicht.nl populaire websites om direct te boeken.

  • Isla is een veelzijdig gebied in het bijzondere Cantabria.
  • In deze omgeving boek je 4- of 5-sterren familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Camping Playa De Isla.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 1298 km.
  • De doorsnee prijs voor een staplek is ongeveer €34,50 per dag/nacht.

Kamperen in Isla: de mooiste campings boeken

Samen met familie even lekker uitrusten op een mooie camping in de buurt van Isla? Kamperen in Cantabria (Spanje) zal je zeker verrassen! In deze regio bieden ze je een compleet aanbod. Je kunt kiezen uit overweldigende gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Isla boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Een ander deel gaat liever met de camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is wel duurder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Isla zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en een beautysalon. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoek en boek een camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Uitstekende boekingssites zijn Allcamps, ACSI, ANWB, Suncamp, Eurocampings en Campingdirect.com, Booking.com, Campings.nl, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN. Eveneens kan je snel reserveren op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bbq of skottelbraai. Bestel ook goede kleding, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: medicijnen, afwasteil en afwasborstel, stormlijnen, tentharingen en tenthamer.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-isla-spanje

Suggesties voor kamperen in Isla

Dit is een geweldige locatie in Cantabrie (Spanje). De afstand is +/- 1298 km (vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Madrid. Er leven om en nabij de 43 miljoen geregistreerde inwoners. De officiële taal is Spaans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. Een telefoonnummer begint met +34, de stroomspanning is 220 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Voor politie of ambulance bel je 112/061. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met E en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
StreekCantabria
PlaatsIsla
Gemiddelde temp.16 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Officieel niet toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Lokale taalSpaans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1038 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1298 km (+/- 14,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€34,50
Camping-suggestieCamping Playa De Isla

Campinggids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Isla kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Isla: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Isla boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt hier staan met een tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Veel verkochte producten zijn o.a. de vis-à-vis tent, noktent, koepeltent, belltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed wat zorgt voor weinig comfort (koud). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt qua leefruimte meer comfort. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, je overnacht in een lekker bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Isla is dus ideaal als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Boek de tofste campings met animatie voor jong en oud!

Genieten in een vakantiehuisje

De meeste grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, hutten, vakantiehuisjes, chalets, tiny houses, stacaravans. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken en ook soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Isla).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, vakantieboerderij, chalet, appartement, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Isla: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speelhal en sportmogelijkheden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Op korte afstand vind je vaak ook themaparken en speeltuinen voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Isla: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Standaard prijs kampeerplek Isla

Nieuwsgierig naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Cantabrie? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Riaza, Malpartida de Plasencia, Zaragoza en Flevoland.

Basis staanplaats€34,50
Luxe 5-sterren campingplek€49,25
Voordeel-plek€21,75
Ingerichte tent (Glamping)€58,25
Stacaravan€75,00
Chalet€87,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Isla mei 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Isla. Klik door voor aanvullende info. Of bekijk onze informatiepagina over Slowakije.

Boek de actuele camping-aanbiedingen in Isla

Profiteer van de de mooiste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Isla camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Voor inspiratie en de populairste kampeerplekken van de EU.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Professionele campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals First Camp, Sandaya, Flower Campings, LeadingCampings, Alannia, Aquadis Loisirs en Capfun, Qualité campings, Campéole campings, Huttopia, Ciela Village, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Isla, Spanje

Je hebt hier een steppeklimaat en mediterraan klimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 16 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 36 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 13 °C. In het volgende gedeelte bekijk je de weersverwachtingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Isla zoeken?

In deze buurt tref je her en der wel wat kleine budget campings. Weinig luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boeken bij Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, Booking.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings. Advies om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Sunweb, Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon, Tui, Suntip.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Isla kost je €34,50 per nacht. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €21,75 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie liggen de prijzen op zo’n €49,25 per plek. Het reserveren van een stacaravan, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge, ingerichte tent, boomhut is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en een weekend of midweek zoals pinksteren, kerst, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Isla: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: binnenspeeltuin, kidsclub, animatie, speeltuintjes. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Cantabrie met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Isla mag jouw hond ook mee. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond moet aangelijnd zijn. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Isla. Uitermate geschikt voor jonge stellen en gezinnen met kids. In de omgeving is er een schitterende natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de buurt vind je ook veel cultuur en beroemde plekken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Spaanse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie