anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Benešov

Een plekje huren op een fijne camping in Benešov (Jihovychod, Tsjechië)? Je komt hier helemaal tot rust in deze mooie streek. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan hoeft niet duur te zijn en is al mogelijk vanaf €10,25 per 24 uur. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op campingsoverzicht.nl check je praktische uitleg over het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk jij via campingsoverzicht.nl betrouwbare boekingssites.

  • Benešov is een geliefde plek in de streek Jihomoravský kraj.
  • In dit gebied vestigden zich unieke familiecampings met zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak gekozen camping is Camping De Bongerd.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is plus minus 469 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is is om en nabij de €16,00 p/nacht.

Kamperen in Benešov: de mooiste campings boeken doe je zo

De aankomende vakantieperiode een staplekje huren op een gezellige camping in de buurt van Benešov? Kamperen in Jihomoravský kraj (Tsjechië) is dan zeker het overwegen waard! In deze omgeving kan je een selectie maken uit diverse soorten campings. Denk aan unieke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Met behulp van ons stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Benešov boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Benešov zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals een wasserette en wellness en beauty. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Zijn er jonge kids bij? Check dan ook de mogelijkheden zoals een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Bekende boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect, Allcamps en Campings.nl, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, ROAN, Booking.com. Mogelijk kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Let goed op ervaringen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Zorg ook voor comfortabele kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-benesov-tsjechie

Alles wat je moet weten over kamperen in Benešov

Dit is een populaire bestemming in Jihovychod (Tsjechië). Het ligt zo’n 469 km vanaf Utrecht. Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Praag. De actuele bevolkingsstand is 10 miljoen inwoners. De spreektaal van deze mensen is Tsjechisch en je betaalt hier met de Tsjechische Kroon (CZK). Nationale feestdag(en): 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 29 augustus Herinnering aan de Slowaakse Opstand. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Op autowegen en snelwegen is tol verplicht. Een tolvignet is verplicht. De internationale telefooncode is +420, de elektra is 220 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode is CZ en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandTsjechië
OmgevingJihomoravský kraj
PlaatsBenešov
Gemiddelde temp.13 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
VoertaalTsjechisch
BetaalmiddelTsjechische Kroon (CZK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)375 km
Reistijd (vanaf Utrecht)469 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€16,00
Camping-voorbeeldCamping De Bongerd

Kampeergids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Benešov kamperen is absoluut de moeite waard. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Losse staanplaats in Benešov met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Benešov beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft voordelen en nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel gekozen modellen zijn de familietent, opblaasbare tent, noktent, koepeltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt niet op de grond. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Benešov is dus een aanrader als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de tofste campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met chalets, stacaravans, bungalows, hutten, vakantiehuisjes, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Benešov).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, appartement, chalet, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Praag (PRG).

Kindvriendelijke camping Benešov: vakantie voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: een speeltuin en georganiseerde excursies. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de regio zijn er volop dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Benešov: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Doorsnee prijzen kampeerplek Benešov

Wil je een indicatie van de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Jihovychod? In het rekenvoorbeeld hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Breznice, Strážov, Januv Dul en Mecklenburg-Vorpommern.

Basis staanplaats€16,00
Luxe 5-sterren staplaats€34,75
Budget-staanplaats€10,25
Ingerichte tent (Glamping)€43,50
Mobile Home€62,50
Chalet€74,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Benešov april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Bijgaand kan je doorklikken naar het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Benešov. Kies een van de kampeeraccommodaties voor aanvullende info. Op onze website lees je ook meer over Kamperen voor jongeren.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in Benešov

Vergelijk de de mooiste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Benešov camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Kamperen met jouw eigen tent, caravan of camper.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Boeken bij een campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, Aquadis Loisirs, First Camp, Flower Campings, LeadingCampings, Orbitur of uiteraard Capfun, Huttopia, Yelloh! Village, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings.

De weersverwachtingen voor Benešov, Tsjechië

Er is hier een zeeklimaat en landklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 13 °C. augustus is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden °C. De periode januari is historisch gezien het koudst met 5 graden. Hieronder tref je het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Benešov vergelijken?

In deze streek kan je kiezen uit diverse kleine budget campings. Minimale luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Airbnb, ANWB, Booking.com, Campings.nl, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Tui, Prijsvrij, Suntip, D-Reizen, Sunweb, Corendon.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gewone camping overnachting in Benešov kost circa €16,00 per staplek. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €10,25 per staplek. Voor een luxe staplek liggen de prijzen op zo’n €34,75 per plek. Verblijven in een stacaravan, lodge, wellness huisje, vakantieboerderij, strandhuisje, ingerichte tent is een stuk duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals pasen, oud en nieuw, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Benešov: wat wordt aangeraden?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Belangrijke faciliteiten zijn: binnenspeeltuin, trampolines, speeltuintjes, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Jihovychod met hond: gelden er regels?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Benešov is jouw hond meer dan welkom! Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Benešov. Leuk voor jonge stellen en families met kinderen. In de omgeving is er unieke natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je vindt hier ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Tsjechische mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie