anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Prosecné

Een vakantieverblijf reserveren op een fijne camping in Prosecné (Severovychod, Tsjechië)? Je kunt genieten en rondfietsen in de prachtige natuur. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Een kleine staplek is er al vanaf €10,25 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-website bekijk je praktische adviezen over het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk je snel bekende sites om te boeken.

  • Prosecné is een populaire plek in de omgeving van Královéhradecký kraj.
  • In deze streek vind je unieke familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Autocamp Holman.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is zo’n 375 km.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is circa €16,00 per nacht.

Kamperen in Prosecné: eenvoudig de beste campings boeken

Komende lente of zomer heerlijk genieten op een groene natuurlijke camping in de buurt van Prosecné? Kamperen in Královéhradecký kraj (Tsjechië) is dan misschien wel iets voor jou! Hier bieden ze je een zeer gevarieerd aanbod. Het gaat om overweldigende gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Prosecné boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, caravan of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit vergt wel een investering. Je kan er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Prosecné zijn er in overvloed. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als fitness en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een animatieprogramma en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je een aantal suggesties. Erkende boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, ACSI, Vacanceselect, ANWB en Eurocamp, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com. Mogelijk kan je direct meer info opvragen en boeken op de site van de locatie. Let goed op recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Pak ook comfortabele kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: waslijn, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-prosecne-tsjechie

Adviezen voor kamperen in Prosecné

Dit is een mooie plek in Severovychod (Tsjechië). Het is ongeveer 375 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Praag. In dit land wonen ongeveer 10 miljoen geregistreerde mensen. De lokalen praten hier Tsjechisch en je betaalt hier met de Tsjechische Kroon (CZK). Nationale feestdag(en): 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 29 augustus Herinnering aan de Slowaakse Opstand. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Op autowegen en snelwegen is tol verplicht. Een tolvignet is verplicht. De landcode is +420, de stroom is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Het noodnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode CZ en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandTsjechië
StreekKrálovéhradecký kraj
PlaatsProsecné
Gem. temperatuur13 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkJa
TolwegenJa
TaalTsjechisch
BetaalmiddelTsjechische Kroon (CZK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)300 km
Reistijd (vanaf Utrecht)375 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde prijzen camping€16,00
Beschikbare campingAutocamp Holman

Keuzehulp: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Prosecné kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een plek op een glamping of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Prosecné: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een zeer voordelige optie van vakantie in Prosecné reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Denk aan de opblaasbare tent, noktent, belltent, piramide tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat de nachten erg koud maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is een dure investering. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Prosecné is dus heerlijk als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de mooiste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

De voordelen van een vakantiehuisje

Veel grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met bungalows, tiny houses, chalets, hutten, stacaravans, groepsaccommodaties. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als een kookgedeelte & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Prosecné).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, stacaravan, tiny house, appartement, chalet, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Praag (PRG).

Kindvriendelijke camping Prosecné: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen of tieners. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speeltuin en sportmogelijkheden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de buurt zijn er diverse dierenparken en themaparken voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Prosecné: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Prosecné

Meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Severovychod? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Bešiny, Kolodeje nad Lužnicí, Benešov en Brandenburg.

Gemiddelde staanplaats€16,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€34,75
Voordeel-plek€10,25
Ingerichte tent (Glamping)€43,50
Mobile Home€62,25
Chalet€74,25
Standaard prijs campingvakantie in Prosecné april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Prosecné. Kies een van de parken voor alle info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in een bungalowtent.

Ontdek de tofste camping-aanbiedingen in Prosecné

Scoor goede last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Prosecné camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Professionele campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als LeadingCampings, First Camp, Orbitur, Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings en Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings, Ciela Village, Huttopia, Capfun.

De weersvoorspelling voor Prosecné, Tsjechië

In deze omgeving heerst een zeeklimaat en landklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 13 graden celsius. augustus is de meest warme maand met 28 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 5 graden celsius. In het volgende blok bieden we het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Prosecné vergelijken?

In en nabij deze plaats kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn Booking.com, Camping.eu, Airbnb, Campings.nl, ACSI Eurocampings, ANWB. Advies om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Prijsvrij, Corendon, Sunweb, Suntip, D-Reizen, Tui.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Prosecné kost zo’n €16,00 per nacht. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je ongeveer €10,25 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gelden tarieven van gemiddeld €34,75 per plek. Verblijven in een vakantieboerderij, lodge, ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en een midweek of weekend zoals oud en nieuw, pasen, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Prosecné: wat wordt aangeraden?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: animatie, binnenspeeltuin, trampolines, speeltuintjes. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Severovychod met hond: zijn er beperkingen?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Prosecné is een hond ook toegestaan. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Prosecné. Perfect voor stelletjes en families met kinderen. Hier ontdek je prachtige natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en oude gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Tsjechische inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie