anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Urshult

Een plekje huren op een camping in Urshult (Kronobergs-Lan, Zweden)? Het is hier ontzettend genieten in deze unieke omgeving / bestemming. Ga op pad met je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan hoeft niet duur te zijn. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €18,50 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een vakantiehuisje of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op deze pagina bekijk je handige uitleg over verschillende soorten campings en een indicatie van de kosten. Tevens vergelijk jij gemakkelijk handige boekingsplatforms.

  • Urshult is een prachtig gebied in de rustgevende regio Kronoberg.
  • Hier boek je 4- of 5-sterren familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook heerlijk rustige staplekken. Een suggestie van een camping is Urshult Camping.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 686 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een camping overnachting is zo’n €26,00 per nacht.

Kamperen in Urshult: de beste campings boeken

Komend zomer een boeking rondmaken voor een gezellige camping in de buurt van Urshult? Kamperen in Kronoberg (Zweden) is dan zeker het overwegen waard! Hier kun je kiezen uit een groot aanbod aan camping. Het betreft overweldigende gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Aan de hand van het stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In vijf stappen een goedkope camping in Urshult boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dat heeft wel een prijskaartje. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Urshult zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een buitenspeeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl bekijk je vast enkele voorbeelden. Fijne boekingssites zijn Eurocampings, ACSI, Suncamp, Allcamps, Vacanceselect & Vacansoleil, Rent-a-Tent, Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campings.nl. Eveneens kan je ook een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Check altijd wel meningen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak, kampeerlamp, luchtbed. Zorg ook voor prettige kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere aandachtspunten: koelkast of koelbox, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer, stormlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-urshult-zweden

Alles wat je moet weten over kamperen in Urshult

Dit is een populaire bestemming in Kronobergs-Lan (Zweden). De totale afstand is om en nabij de 686 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Stockholm. In het gehele land wonen er zo’n 9 miljoen bewoners. De voertaal van de lokale inwoners is Zweeds en men betaalt met de Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De internationale landcode is +46, de elektra is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode is S en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandZweden
OmgevingKronoberg
PlaatsUrshult
Gem. temperatuur6 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalZweeds
ValutaZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)549 km
Reistijd (vanaf Utrecht)686 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€26,00
Lokale campingUrshult Camping

Keuzehulp: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Urshult kamperen is absoluut de moeite waard. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Of kies voor gemak: een tent waar alles al in zit (glamping) of een comfortabel vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Urshult voor jouw eigen caravan of tent

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Urshult is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Denk aan de familietent, koepeltent, tunneltent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar is een dure investering. Ook betaal je stallingskosten. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Urshult biedt veel mogelijkheden als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Check de allerleukste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, hutten, stacaravans, chalets, bungalows, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een koelkast en ook soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Urshult).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Urshult: samen met met het gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en actieve uitjes. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de omgeving bezoek je meerdere attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Urshult: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Urshult

Ontvang je graag meer info over de verwachte prijs van een kampeerplek in Kronobergs-Lan? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Nora, Tingsryd, Degerfors en Bas-Rhin.

Basis staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren kampeerplaats€47,00
Kleine-staanplaats€18,50
Ingerichte tent (Glamping)€56,50
Mobile Home€74,00
Comfort vakantiehuisje€87,25
Standaard kosten campingvakantie in Urshult april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het huidige aanbod met parken en ANWB campings in Urshult. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Check ook onze pagina met info over Spanje.

Ontdek de laatste camping-aanbiedingen in Urshult

Zoek de de beste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Urshult camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: Actief lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Professionele campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Flower Campings, Aquadis Loisirs, First Camp, Alannia, LeadingCampings, Sandaya of bijvoorbeeld Huttopia, Ciela Village, Yelloh! Village, Campéole campings, Qualité campings, Capfun.

Het weer in Urshult, Zweden

Dit gebied heeft een zeeklimaat en landklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in maart, juni en eind augustus. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 6 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 graden °C. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 2 graden °C. In onderstaande weergave behandelen we het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Hoe goedkope kampeervakanties in Urshult opzoeken?

In en rondom deze plek tref je her en der wel wat kleine betaalbare campings. Beperkte luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Camping.eu, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Booking.com, ANWB. Liever minder betalen? Tips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Sunweb, Corendon, Suntip, Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Urshult kost ongeveer €26,00 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op ongeveer €18,50 per nacht. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €47,00 per dag. Het reserveren van een stacaravan, ingerichte tent, strandhuisje, boomhut, wellness huisje, vakantieboerderij is een stuk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en weekenden of midweken zoals hemelvaart, oud en nieuw, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Urshult: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Belangrijke faciliteiten zijn: animatie, kidsclub, speeltoestellen, theatershows. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Kronobergs-Lan met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Urshult is jouw hond meer dan welkom! Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Urshult. Leuk voor senioren en jonge gezinnen. In deze regio vind je natuurgebieden. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische plekken. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Zweedse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie