anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Slite

Aan het oriënteren naar een grote of juist idyllische camping in Slite (Gotlands-Lan, Zweden)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze prachtige natuurlijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is erg goedkoop. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €17,50 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-website geven we uitgebreide toelichtingen op verschillende soorten campings en de verwachte kosten. Evenzeer vergelijk je direct toonaangevende aanbieders van campingvakanties.

  • Slite is een populaire plek in de omgeving van Gotland.
  • In deze buurt vestigden zich overweldigende familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak gekozen camping is Camping Åminne Fritid & Havsbad Ab.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is ongeveer 811 km.
  • Een goede richtprijs voor een overnachtingsplek is is +/- €24,50 per 24 uur.

Kamperen in Slite: direct online de beste campings boeken

Komende lente of zomer heerlijk genieten op een plaatselijke camping in de buurt van Slite? Kamperen in Gotland (Zweden) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek bieden ze je een compleet aanbod. Het gaat om gezellige gezinscampings volop animatie en zwembaden of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Slite boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, camper of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Eventueel kun je er zelf een kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Slite zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een wellness centrum. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een kinderbad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn Suncamp, ANWB, Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect & Rent-a-Tent, Campings.nl, Campingdirect.com, ROAN, Booking.com, Eurocamp. Ook kan je ook een reservering doen bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai. Pak ook goede kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Controleer voor vertrek de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-slite-zweden

Tips & tricks voor kamperen in Slite

Dit is een heerlijke plek in Gotlands-Lan (Zweden). Deze locatie is gelegen op 811 km (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Stockholm. In het hele land wonen er circa 9 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze personen Zweeds en betalen gaat met de Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De lokale telefoonnummers beginnen met +46, de elektriciteit is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F en het noodnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode S en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandZweden
GebiedGotland
PlaatsSlite
Gem. temperatuur6 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Lokale taalZweeds
ValutaZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)649 km
Reistijd (vanaf Utrecht)811 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde tarieven camping€24,50
Regionale campingCamping Åminne Fritid & Havsbad Ab

Kampeergids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Slite kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen tent, vouwwagen, camper of caravan blijft iets moois. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een tent waar alles al in zit (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Slite voor jouw eigen caravan of tent

De goedkoopste manier van vakantie in Slite is het zoeken naar een privé staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, kan je overal neerzetten en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Voorbeelden zijn belltent, opblaasbare tent, tunneltent, piramide tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Slite is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ontdek de sfeervolste campings met veel vertier voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, bungalows, hutten, groepsaccommodaties, chalets, stacaravans. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een koelkast en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Slite).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, tiny house, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Slite: ontspanning voor het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een indoor-speeltuin en workshops. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de regio zijn er diverse speelhallen, klimbossen en attractieparken voor nog meer plezier.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Slite: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Doorsnee tarieven kampeerplek Slite

Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Gotlands-Lan? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Ljugarn, Åsele, Tofta en Anatoliki Makedonia ke Thraki.

Gemiddelde staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren campingplaats€44,75
Voordeel-plek€17,50
Glamping (ingerichte tent)€53,75
Stacaravan€70,25
Comfort vakantiehuisje€83,00
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Slite april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Slite. Selecteer een van de parken voor extra info. Of bekijk onze informatiepagina over Zweden.

Vind de nieuwste camping-aanbiedingen in Slite

Boek de de mooiste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Slite camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: Kamperen met jouw eigen tent, caravan of camper.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Sandaya, Orbitur, Flower Campings, Alannia, First Camp of Capfun, Yelloh! Village, Huttopia, Qualité campings, Ciela Village, Campéole campings.

Het weer in Slite, Zweden

Er is hier een zeeklimaat en landklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode maart, juni en eind augustus. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 6 graden °C. juli is de meest warme maand met 26 graden °C. De periode januari is wat kouder met 2 graden. In onderstaande paragraaf bekijk je de weersvoorspellingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Slite vergelijken?

Nabij deze plek kan je kiezen uit diverse kleine voordelige campings. Beperkte luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn Booking.com, Airbnb, Campingdirect.com, ANWB, Camping.eu, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Corendon, Prijsvrij, Tui, Sunweb.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Slite kost je +/- €24,50 per dag. Ga je voor een kleine camping? In dat geval betaal je circa €17,50 per dag. Voor een XL-staplek moet je denken aan een prijs van €44,75 per staanplaats. Het reserveren van een vakantieboerderij, boomhut, lodge, strandhuisje, ingerichte tent, stacaravan is qua dagtarief wel duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Slite: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: animatie, speeltoestellen, zwembad, theatershows. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Gotlands-Lan met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Slite mag je jouw viervoeter meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Slite. Ideaal voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de nabije omgeving heb je prachtige flora en fauna. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gezellige horeca (restaurants). De Zweedse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie