anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vittangi

Een plekje huren op een prachtige camping in Vittangi (Norrbottens-Lan, Zweden)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in het prachtige omliggende landschap. Kamperen met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €17,25 per dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is tegenwoordig ook erg populair. Op deze camping-vergelijker vind je praktische details over de meest populaire campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij via dit portaal handige boekingssites.

  • Vittangi is een populaire plek in de streek Norrbotten.
  • In dit gebied boek je grote familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Een van de favoriete campings is Trollsparvens Camping & Stugby.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 2181 km.
  • De standaard prijs voor een camping overnachting is +/- €24,25 per nacht.

Kamperen in Vittangi: de leukste campings boeken

Deze zomer een reservering plaatsen voor een gezellige camping in de buurt van Vittangi? Kamperen in Norrbotten (Zweden) is absoluut een aanrader! In en rondom deze plek kan je een selectie maken uit een rijk aanbod. Je hebt de keuze uit overweldigende gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Vittangi boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, camper of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is natuurlijk wel kostbaarder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Vittangi zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een indoor speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, ANWB, ACSI, Allcamps, Suncamp en Vacansoleil, Campings.nl, Campingdirect.com, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je ook direct boeken bij de aanbieder zelf. Lees eerst even recensies op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak. Bestel ook geschikte kleren, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: medicijnen, spelletjes, koelkast of koelbox, stormlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kijk of je de spits kunt vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-vittangi-zweden

Informatie over kamperen in Vittangi

Dit is een heerlijke plek in Norrbottens-Lan (Zweden). De reisafstand is doorgaans 2181 km (gerekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Stockholm. Het land heeft zo’n 9 miljoen mensen. De voertaal van deze mensen is Zweeds en je betaalt hier met de Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De lokale telefoonnummers beginnen met +46, de stroom is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode begint altijd met S en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandZweden
StreekNorrbotten
PlaatsVittangi
Gem. temperatuur6 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Nationale taalZweeds
ValutaZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1745 km
Reistijd (vanaf Utrecht)2181 km (+/- 24 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,25
Camping-voorbeeldTrollsparvens Camping & Stugby

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Vittangi kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent is een heerlijke manier van vakantie vieren. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een comfortabel vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Vittangi met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Vittangi reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je neemt het makkelijk mee en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een daktent, belltent, piramide tent, koepeltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt praktisch op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafkosten liggen hoog. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Vittangi is een goede suggestie als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de meest gezellige campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisje boeken

De grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, groepsaccommodaties, stacaravans, vakantiehuisjes, bungalows, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Vittangi).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, appartement, vakantiebungalow, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Vittangi: ontspanning voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met jonge kinderen. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speelhal en entertainment. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Vittangi: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Prijsindicatie kampeerplek Vittangi

Benieuwd naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Norrbottens-Lan? In de tabel hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Sollentuna, Visby, Vingåker en Csongrád.

Normale staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,00
Budget-plek€17,25
Ingerichte tent (Glamping)€53,00
Stacaravan€69,25
Comfort vakantiehuisje€81,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Vittangi april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Vittangi. Maak een keuze uit een van de plekken voor meer details. Of lees uitgebreide informatie over Naturisten vakantieparken.

Ontdek de laatste camping-aanbiedingen in Vittangi

Check de de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Vittangi camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, Orbitur, Aquadis Loisirs, Alannia, First Camp, Flower Campings en bijvoorbeeld Ciela Village, Capfun, Campéole campings, Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Vittangi, Zweden

Je hebt hier een zeeklimaat en landklimaat. De prettigste reistijd is maart, juni en eind augustus. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 6 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 26 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is het koudst met 2 graden celsius °C. In het volgende blok verstrekken we de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Vittangi opzoeken?

In en rondom deze plek zijn er veel kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn Campingdirect.com, Booking.com, Camping.eu, Airbnb, ANWB, ACSI EurocampingsAndere manieren om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Corendon, Sunweb, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Tui, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Vittangi kost je +/- €24,25 per nacht. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €17,25 per staanplaats. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,00 per plek. Het reserveren van een lodge, ingerichte tent, strandhuisje, boomhut, wellness huisje, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, pasen, pinksteren, kerst (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Vittangi: wat zijn jullie tips?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: trampolines, zwembad, binnenspeeltuin, speeltuintjes. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Norrbottens-Lan met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Vittangi is een hond ook toegestaan. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Vittangi. Uitermate geschikt voor ouderen en families met kinderen. In deze buurt ontdek je prachtige natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea en oude gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de lokale horeca (restaurants). De Zweedse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie