anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Skoghall

Word jouw volgende vakantie een prachtige camping in Skoghall (Varmlands-Lan, Zweden)? Je komt hier helemaal tot rust in deze prachtige natuurlijke omgeving. Kamperen met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €17,50 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op deze camping-website check je nuttige tips over de beschikbare campings en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk jij online toonaangevende boekingssites.

  • Skoghall is een prachtig gebied in het veelzijdige Värmland.
  • In deze omgeving boek je grote familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook rustgevende natuurcampings. Een populaire camping is Nordic Camping Mörudden.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1046 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is zo’n €24,50 per overnachting.

Kamperen in Skoghall: snel en goedkoop de beste campings boeken

Komend zomer een overnachting boeken op een prachtige camping in de buurt van Skoghall? Kamperen in Värmland (Zweden) is absoluut een aanrader! In deze regio heb je de keuze uit verschillende kampeerlocaties. Je hebt de keuze uit heerlijke gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). In het stappenplan hieronder nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Skoghall boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Een ander deel gaat liever met de camper, vouwwagen of caravan. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit is niet goedkoop. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Skoghall zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een verwarmd buitenbad en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op campingsoverzicht.nl bekijk je vast enkele voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect, ANWB & ROAN, Eurocamp, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil, Booking.com. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de site van de locatie. Lees eerst even reviews op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Bestel ook goede kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: waslijn, medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-skoghall-zweden

Alles wat je moet weten over kamperen in Skoghall

Dit is een heerlijke plek in Varmlands-Lan (Zweden). De afstand is +/- 1046 km (gerekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Stockholm. Er leven om en nabij de 9 miljoen geregistreerde mensen. De locals spreken hier Zweeds en de nationale valuta is de Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De netcode is +46, de netspanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode begint altijd met S en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandZweden
OmgevingVärmland
PlaatsSkoghall
Gem. temperatuur6 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalZweeds
BetaalmiddelZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)837 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1046 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,50
Plaatselijke campingNordic Camping Mörudden

Vakantiehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Skoghall kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Wil je meer luxe? Kies dan voor een plek op een glamping of een heerlijk vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Skoghall met tent, vouwwagen, caravan of camper

De goedkoopste manier van vakantie in Skoghall vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft unieke eigenschappen (voordelen). In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel gekozen modellen zijn de koepeltent, tunneltent, noktent, familietent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed wat de nachten erg koud maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Skoghall is dus heerlijk als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de gaafste campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisje voor de hele familie

De meeste grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan stacaravans, chalets, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, bungalows, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en luxe voorzieningen als een keukentje, koffiezetapparaat en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Skoghall).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, stacaravan, appartement, chalet, vakantiebungalow, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Skoghall: genieten met het hele gezin

De gezinscamping is populair bij familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: een indoor-speeltuin en georganiseerde excursies. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de buurt vind je vaak ook dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Kinderanimatie: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Skoghall: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Skoghall

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Varmlands-Lan? Bijgaand bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Skarpnäck, Tidaholm, Lysekil en Lecce.

Basis staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren staplek€44,75
Budget staplek€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€53,75
Mobile-home€70,25
Vakantiehuis€82,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Skoghall april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Skoghall. Selecteer een van de parken voor informatie en ervaringen. Of klik door voor meer informatie over Kamperen met kinderen.

Boek de laatste camping-aanbiedingen in Skoghall

Boek de aantrekkelijke last minute deals met vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Skoghall camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: Parken worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Alannia, First Camp, Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, Aquadis Loisirs en natuurlijk Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Capfun.

Het verwachte weer in Skoghall, Zweden

Je verblijft hier in een zeeklimaat en landklimaat. Een hele geschikte reistijd is maart, juni en eind augustus. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 6 graden celsius. juli is de heetste tijd van het jaar met 26 graden. Een doorsnee dag in januari is wat kouder met 2 graden. In onderstaande weergave check je de weersverwachtingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Skoghall opzoeken?

In en rondom deze plek vind je veel kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Airbnb, Camping.eu, Campingdirect.com. Boeken met extra voordeel? Advies: vermijd het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, Tui, Corendon, D-Reizen.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Skoghall kost je €24,50 per dag. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je ongeveer €17,50 per nacht. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €44,75 per overnachting. Een overnachting in een vakantieboerderij, strandhuisje, wellness huisje, stacaravan, boomhut, lodge is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, pasen, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Skoghall: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, speeltoestellen, animatie, zwembad. Check ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Varmlands-Lan met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Skoghall kan je de hond gewoon meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Skoghall. Perfect voor jonge stellen en families met kinderen. In de omgeving heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en musea en kerken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Zweedse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie