anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Churwalden

Word jouw volgende vakantie een rustgevende camping in Churwalden (Grauwbunderland, Zwitserland)? Je komt hier helemaal tot rust in deze prachtige natuurlijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is heel betaalbaar. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €23,25 voor een nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl vind je actuele adviezen over de best beoordeelde campings en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk jij gemakkelijk betrouwbare aanbieders van kampeerreizen.

  • Churwalden is een populaire vakantiebestemming in de omgeving van Graubünden.
  • In deze omgeving tref je gezellige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook lekkere rustige plekjes. Een bekende camping in deze plek is Camping Pradafenz.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming bedraagt zo’n 840 km.
  • Een goede richtprijs voor een overnachtingsplek is is zo’n €37,75 per nacht.

Kamperen in Churwalden: direct online de beste campings boeken

Tijdens je volgende reis een boeking rondmaken voor een grote of kleine camping in de buurt van Churwalden? Kamperen in Graubünden (Zwitserland) is dan zeker het overwegen waard! In deze regio kan je een selectie maken uit een compleet aanbod. Je kunt denken aan heel veel gezinscampings met zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Churwalden boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Alternatieven zijn vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Churwalden zijn volop aanwezig. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals een binnenzwembad en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een airtrampoline en een zwembad.

  3. Een camping boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn ACSI, ANWB, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect en Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, ROAN, Rent-a-Tent, Booking.com. Eveneens kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Hier noteer je onder andere: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, luchtbed. Vergeet ook niet fijn zittende kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, tentharingen en tenthamer, spelletjes.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Kijk of je de spits kunt vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-churwalden-zwitserland

Adviezen voor kamperen in Churwalden

Dit is een leuke streek in Grauwbunderland (Zwitserland). De afstand bedraagt zo’n 840 km vanaf Utrecht. De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Bern. Het land wordt bewoond door zo’n 7,3 miljoen bewoners. De locals spreken hier Duits, Frans, Italiaans en de nationale valuta is de Zwitserse Frank (CHF). Nationale feestdag(en): 1 augustus Nationale dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Voor het rijden op de autosnelweg betaal je tol middels het tolvignet. Een Autobahnvignet is verplicht. De netcode is +41, de stroomspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype J en het alarmnummer is 144. Voertuigen hebben kentekencode CH en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandZwitserland
RegioGraubünden
PlaatsChurwalden
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
TaalDuits, Frans, Italiaans
ValutaZwitserse Frank (CHF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)672 km
Reistijd (vanaf Utrecht)840 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde kosten camping€37,75
Plaatselijke campingCamping Pradafenz

Vakantiegids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Churwalden kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een mooi vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Churwalden voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Churwalden beleven is de losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, flexibel en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Nederlanders kiezen vaak voor een piramide tent, belltent, koepeltent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafkosten liggen hoog. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Churwalden is een goede oplossing als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Check de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

De voordelen van een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, bungalows, groepsaccommodaties, stacaravans, tiny houses, chalets. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en luxe voorzieningen als een kookgedeelte en sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Churwalden).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, chalet, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH).

Kindvriendelijke camping Churwalden: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: speeltoestellen en kinderboerderij. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Binnen een uur rijden zijn er diverse themaparken en speeltuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Churwalden: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Gemiddelde kosten kampeerplek Churwalden

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Grauwbunderland? Bijgaand check je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Disentis-Mustér, Trun, Landquart en Imperia.

Reguliere staanplaats€37,75
Luxe 5-sterren staplaats€51,25
Budget staplek€23,25
Glamping (ingerichte tent)€60,50
Stacaravan€77,75
Vakantiehuisje€90,50
Normale kosten campingvakantie in Churwalden april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het actuele aanbod met o.a. ANWB campings in Churwalden. Kies een van de parken voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Polen.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Churwalden

Profiteer van de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Churwalden camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Alannia, LeadingCampings, Orbitur, Sandaya, Flower Campings, Aquadis Loisirs of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings.

De weersverwachtingen voor Churwalden, Zwitserland

Deze regio heeft een zeeklimaat en toendraklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 graden °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden °C. De maand januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 7 graden. In onderstaande paragraaf bieden we het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Churwalden boeken?

In en nabij deze plaats heb je de keuze uit flink wat kleinschalige budget campings. Minimale luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Camping.eu, Campingdirect.com, Booking.com, Airbnb, ACSI Eurocampings, ANWB. Andere bespaartips: ga buiten het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Vakantiediscounter, Corendon, Tui, D-Reizen, Sunweb, Prijsvrij.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Churwalden kost je +/- €37,75 per nacht. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €23,25 per overnachting. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €51,25 per overnachting. Het slapen in een lodge, boomhut, wellness huisje, ingerichte tent, strandhuisje, stacaravan is over het algemeen duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en midweken of weekenden als pinksteren, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Churwalden: waar moet ik op letten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltoestellen, binnenspeeltuin, theatershows, kidsclub. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Grauwbunderland met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Churwalden kan je de hond gewoon meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Churwalden. Een toplocatie voor zowel senioren en families met kinderen. In deze streek is er unieke natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook veel cultuur en monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de lokale horeca (restaurants). De Zwitserse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie