anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Valendas

Een staplek huren op een mooie camping in Valendas (Grauwbunderland, Zwitserland)? Er is van alles te doen hier in de prachtige natuur. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €23,25 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit platform check je praktische informatie over het actuele campingaanbod en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk jij via deze site populaire aanbieders van kampeerreizen.

  • Valendas is een populaire plek in de streek Graubünden.
  • In deze regio vestigden zich heel veel familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook fijne rustige standplaatsen. Een populaire camping is Camping Carrera.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is ongeveer 828 km.
  • Een goede richtprijs voor een standplaats is is +/- €37,50 per 24 uur.

Kamperen in Valendas: direct de leukste campings boeken

De komende vakantie een paar nachten verblijven op een grote of juist idyllische camping in de buurt van Valendas? Kamperen in Graubünden (Zwitserland) is populairder dan ooit! In deze regio bieden ze je diverse soorten campings. Het gaat om luxe gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Met behulp van ons stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Snel een goedkope camping in Valendas boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Alternatieven zijn caravan, vouwwagen of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is natuurlijk wel kostbaarder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Valendas zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een binnenzwembad en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je een aantal suggesties. Goede boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, ANWB, ACSI, Eurocampings en Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent, Campings.nl. Eveneens kan je ook een boeking plaatsen bij de aanbieder zelf. Let goed op beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zorg voor: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Bestel ook fijne kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-valendas-zwitserland

Alles over kamperen in Valendas

Dit is een mooie plek in Grauwbunderland (Zwitserland). De afstand is om en nabij de 828 km (met Utrecht als vertrekpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Bern. Het land wordt bewoond door zo’n 7,3 miljoen geregistreerde bewoners. De mensen praten hier Duits, Frans, Italiaans en je dient te betalen met de Zwitserse Frank (CHF). Nationale feestdag(en): 1 augustus Nationale dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Voor het rijden op de autosnelweg betaal je tol middels het tolvignet. Een Autobahnvignet is verplicht. De internationale landcode is +41, de stroom is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype J. Bij calamiteiten bel je 144. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met CH en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandZwitserland
StreekGraubünden
PlaatsValendas
Gem. temperatuur14 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet noodzakelijkJa
TolwegenJa
Plaatselijke taalDuits, Frans, Italiaans
BetaalmiddelZwitserse Frank (CHF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)662 km
Reistijd (vanaf Utrecht)828 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde kosten camping€37,50
Lokale campingCamping Carrera

Vakantiehulp: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Valendas kamperen kan op veel verschillende manieren. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een mooi vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Valendas met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Valendas vieren is toch wel de vrije staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Ieder type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is er goedkoop, is snel op te zetten en het hele gezin kan erin verblijven. Voorbeelden zijn opblaasbare tent, belltent, piramide tent, vis-à-vis tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kan hem snel op- en afbreken. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar is een dure investering. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Valendas biedt veel mogelijkheden als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Vakantiehuisje boeken

Meer en meer grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met hutten, bungalows, vakantiehuisjes, chalets, stacaravans, tiny houses. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat & een eigen toilet.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Valendas).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, tiny house, appartement, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH).

Kindvriendelijke camping Valendas: vakantie voor het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een indoor-speeltuin en workshops. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand zijn er volop themaparken en speeltuinen voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Valendas: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Verwachte prijzen kampeerplek Valendas

Nieuwsgierig naar de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Grauwbunderland? Bijgaand delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Melano, Meierskappel, Visp en Swietokrzyskie.

Gemiddelde staanplaats€37,50
Luxe 5-sterren campingplaats€51,00
Kleine-staanplaats€23,25
Ingerichte tent (Glamping)€60,25
Mobile Home€77,25
Vakantiehuis€90,25
Standaard prijs campingvakantie in Valendas april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Bijgaand tref je het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Valendas. Kies een van de parken voor extra info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Denemarken.

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Valendas

Zoek de interessante last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Valendas camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Reserveren bij de campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als LeadingCampings, Sandaya, Orbitur, Flower Campings, Alannia, First Camp of Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia, Capfun.

7-daagse weer voor Valendas, Zwitserland

Je hebt hier een zeeklimaat en toendraklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 14 graden. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 7 graden. In het volgende gedeelte check je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Valendas vergelijken?

In deze regio vind je veel kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, Campingdirect.com, Camping.eu, ANWB, ACSI Eurocampings, Airbnb. Alternatieve tips om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Prijsvrij, Suntip, Corendon, Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Valendas kost ongeveer €37,50 per plek. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €23,25 per plek. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €51,00 per overnachting. Het boeken van een strandhuisje, ingerichte tent, wellness huisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, pinksteren, pasen, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Valendas: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: animatie, binnenspeeltuin, theatershows, speeltuintjes. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Grauwbunderland met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Valendas is een hond ook toegestaan. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Valendas. Leuk voor vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Hier kom je volledig tot rust. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en kathedralen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Zwitserse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie