anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Valmalene boeken

Camping Valmalene is een prachtig gelegen 3 sterren camping in het Italiaanse Pieve Tesino, in het welbekende Trento. Dit is een middelgrote camping met zo’n 216 plaatsen. Een geschikte kampeerplaats voor families met jonge kinderen en ouderen. Deze camping is gunstig gelegen, heeft gunstig gelegen staanplaatsen met prima voorzieningen en faciliteiten. Op deze pagina geven we belangrijke uitleg over het kampeerterrein en vergelijk je de meest gebruiksvriendelijke boekingssites voor de tofste kampeervakanties in Pieve Tesino.

Aanbiedingen Camping Valmalene april 2024

Wil je er even lekker op uit met het hele gezin, kinderen (van peuters tot pubers) of juist met z’n tweeën? Camping Valmalene reserveren is al jaren een favoriet voor veel Nederlanders. Deze kindvriendelijke accommodatie ligt midden in het mooie Pieve Tesino. We vinden het terug in de regio Trento in Italië. Je kunt kiezen uit verschillende zeer betaalbare staplekken voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Belangrijk: boek op tijd. Het merendeel van de gezinscampings in Pieve Tesino zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen (juli en augustus) volgeboekt. Inderdaad, je kunt kiezen voor een last-minute Camping Valmalene kampeer aanbieding. Maar, goed om te vermelden: de kans is groot dat de meest gunstig gelegen staanplaatsen dan al weg zijn. Het meenemen van honden en huisdieren is op aanvraag. Of klik door naar onze pagina over Vouwwagen.

  • Vakantiepark Valmalene is een modern 3 sterren park in Pieve Tesino, in de regio Trentino-Alto-Adige.
  • Een ongedwongen plek om te kamperen met de caravan, camper, vouwwagen of tent.
  • De sanitaire ruimtes zijn netjes ingericht op deze familiecamping en elektriciteit is aanwezig.
  • Een mooie centrale ligging, het personeel is klantgericht en flexibel.
  • Breng een bezoekje aan de website en check wat er mogelijk is rondom jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, bungalows en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Valmalene boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping Valmalene en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je voordelig en snel bij meer dan 10 populaire boekingssites. Veel Nederlanders boeken hun plek via ANWB Campings. Andere sites waar je dergelijke, en soms ook 5-sterren campings in Pieve Tesino ontdekt zijn: camping.info en booking.com. Het alternatief is rechtstreeks boeken. Dit kan per telefoon, met behulp van een mailtje of via de website van de campinghouder.

  2. Uitzoeken van een staanplaats

    Deze geliefde middelgrote camping heeft circa 216 staanplaatsen. Er zijn heel diverse en gevarieerde plekken. Er zijn mooie grote staplekken voor een camper of grotere caravan. Je hebt ook een knusse plaats, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. Op of rondom deze accommodatie vinden we ook diverse luxe accommodaties als stacaravans, chalets, vakantiehuisjes, tiny houses, vakantieboerderij, groepsaccommodaties.

  3. Kies reisperiode

    Kies een gewenste aankomstdatum en de totale reisperiode. Overweeg je het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld kamperen in de meivakantie of zomervakantie? Wij adviseren dan om op tijd te boeken. De mooiste plekjes zijn namelijk al snel vol. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook rondom feestdagen als Pasen, Hemelvaart of Pinksteren is het drukker dan normaal. Houd ook rekening met de nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Op het moment dat je de staanplaats aangegeven hebt moet je alleen nog afronden en betalen. Bij de meeste touroperators betaal je simpel en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Zo nu en dan dien je meteen een aanbetaling te doen. Het restant van de reissom betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging sturen ze per mail naar je toe. Bij aankomst moet je deze bij je hebben en bij de receptie laten zien.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Het is bijna tijd om te gaan! Kampeer je in een tent? Bijvoorbeeld een opblaasbare tent, daktent, noktent, vis-à-vis tent? Denk dan sowieso aan hamer, grondzeil, parasol, haringen, tentstokken, kooktoestel en kookgerei, koelkast/koelbox, voortent/luifel, waslijn en wasknijpers, luchtbed en pomp. Ga je op reis met een caravan? Denk dan ook aan kentekenbewijs, disselslot, rubberen hamer, caravanspiegels, slingers, gasfles en skottelbraai of bbq, waslijn, reserve waterpomp, campinglamp, bezem en stoffer en blik. Denk ook aan lekkere warme kleding. De temperatuurschommelingen in de avond zijn sterk. De reisafstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 905 kilometer (10 uur rijden). Via de boekingssite kun jij snel en eenvoudig route informatie inzien.

Goedkoop kamperen: vakantie voor het hele gezin?

Vind geschikte vertrekdatum en bekijk aantrekkelijke (last-minute) vakantie aanbiedingen

Handige details over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping Valmalene is een prima Italiaanse camping in Pieve Tesino in de buurt van Trentino-Alto-Adige. Het wordt beschreven als een middelgrote camping met wel 216 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 905 km. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 10 uur. Je voert hier betalingen uit met de Euro (EUR). De voertaal is Italiaans. Het type stekker is F+L. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +39. De stroom voltage is 220 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een gemiddelde campingovernachting in deze streek kost zo’n €36,75 per dag. In Italië wonen tegenwoordig 58 miljoen bewoners. De hoofdstad van dit land is Rome. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Beschikbare luchthaven(s): Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO). Houd rekening met de nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Liever een andere bestemming? Spot dan kampeermogelijkheden in Norfolk, Saint-Julien-des-Landes & Belgentier.

Naam campingCamping Valmalene
LandItalië
RegioTrento
PlaatsPieve Tesino
Type campingMiddelgrote camping
Aantal staanplaatsen216 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)905 kilometer
Reistijd 10 uur

Goedkoop kamperen op Camping Valmalene

Wil je goedkoop kamperen op Camping Valmalene? Deze plek verschaft allerlei gunstige staanplaatsen. Dit zijn de kleinschalige plekken van rond de 30 m2. Perfect voor een tent/vouwwagen of een bescheiden caravan. Meestal met elektra (10 met 6 ampère) en een watertappunt. De grote campingplekken vanaf 80 m2 geven extra comfort. en daardoor dus ook prettig voor ideaal voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Met je eigen tent of caravan kamperen is flexibel en heel goedkoop. Op deze bestemming rekenen campings ongeveer €36,75 per dag/nacht. Daarbovenop heb je nog zaken als kampeerbenodigdheden, autokosten, boodschappen of uit eten en dagjes uit. In het stukje hieronder delen wij concrete tips voor een betaalbare campingvakantie in Trento.

Zes tips voor goedkoper kamperen

  1. Vermijd het hoogseizoen en ga kamperen in het laagseizoen.
  2. Bestel voordat je weggaat de boodschappen en eet zoveel mogelijk bij je caravan of tent.
  3. Koop tweedehands items.
  4. Verblijf eventueel goedkoop op een boerencamping (gemiddeld zo’n €23,25 per nacht).
  5. Kijk naar last-minutes aanbiedingen en boek niet te vroeg je reis.
  6. Via internet kun je ook zoeken naar vroegboekkortingen en boek in het najaar al jouw zomervakantie.

Een staanplaats uitzoeken

Kampeerplekken op camping Valmalene zijn ideaal voor tent, vouwwagen, caravan of camper. In de opsomming hieronder delen wij de verschillende verblijfsvormen met de voordelen. Bekijk ook parken in de omgeving zoals: Camping Parco Adamello, Camping Schießstand & Camping Daino.

  • Tentplek: Mooie tentplaats geschikt voor pop-up tent, vis-à-vis tent, belltent, opblaasbare tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Kan bijna achter elke auto, geen speciaal rijbewijs nodig.
  • Caravan: Met een eigen keuken, bed, zitruimte en soms toilet.
  • Camper / kampeerauto: Overnachten in alle comfort, perfect voor een roadtrip. Je rijdt ook eenvoudig door andere stukken van Trentino-Alto-Adige en Italië.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je hoeft zelf niets meer op te zetten of mee te nemen (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Maximaal comfort in een eigen recreatiewoning op het park (op aanvraag).

Boek een staplek op vakantiepark Valmalene

Ga voor een vroegboekkorting en last minute aanbiedingen

Top-10 boekingssites april 2024

Online een staanplaats op Camping Valmalene boeken, of een vergelijkbare plek? In de opsomming hieronder bieden we onze top-10 reisorganisaties voor het boeken van veel kampeerplekken en staplaatsen. Er is veel keuze, je kunt heel eenvoudig jouw wensen doorgeven en je kunt veilig boeken en betalen.

  1. ANWB camping: Honderden tevreden recensies van Nederlandse kampeerders.
  2. Vacanceselect: Volop inspiratie voor jouw droomvakantie.
  3. Eurocampings / ACSI: Wordt goed beoordeeld door gasten.
  4. Allcamps: Groot aanbod met betaalbare staanplaatsen.
  5. Suncamp Holidays: Veel verschillende soorten staplekken.
  6. ROAN: Ideale plekken voor een camper, caravan, tent of vouwwagen.
  7. Eurocamp: Vertrouwd kamperen bij een erkende aanbieder.
  8. Rent-a-Tent: Aantrekkelijk voorwaarden voor inchecken en uitchecken.
  9. Vacansoleil: Onbezorgd boeken met ANVR en SGR garantie.
  10. Booking.com: Prettige staanplaatsen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Tip: zie ook het aanbod van campingreizen naar Trentino-Alto-Adige bij Nederlandse reisbureaus zoals Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, TUI, Corendon en Thomas Cook, Alltours, Suntip, BeachCheck, Reisknaller.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Binnenkort luxe kamperen in Pieve Tesino? Zoek dan online naar het actuele weerbericht. Deze omgeving wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 19,3 graden. Met circa 33,5 °C is augustus de tijd om dit gebied zeker te bezoeken. De maand januariis niet perse een kampeermaand met gemiddeld 14,2 graden °C. Een aanbevolen reisperiode is april t/m juni, september en oktober. In onderstaand schema vind je het 7-daagse weerbericht voor Pieve Tesino .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en verwachting van komende week

Verschillende vragen en antwoorden over campingvakantie

Wat zijn de ervaringen met deze camping?

Terrasvormig aangelegd grasland met een bergbeek die deels langs en over het terrein loopt en met rijen middelhoge loofbomen. Het trapsgewijs aangelegde tentenveld ligt aan de andere kant van de beek en is te bereiken via een brug. Omgeven door beboste berghellingen. Loipe op 6 km en skilift op 4 km. Er rijdt een skibus.

Op welke manier kan ik camping Valmalene voordelig boeken?

Camping Valmalene is een prachtig recreatiepark in het Italiaanse Pieve Tesino. De dagtarieven zijn redelijk gelijk aan omliggende parken (vanaf €36,75 voor een dag). Is de zomervakantie voor jou een must? Het wordt aanbevolen om op tijd te boeken. Vaak is er dan veel mogelijk, heb je een mooi plekje en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Heb je de volledige vrijheid over de vertrekdatum? Soms is het dan interessant om een last-minute actie te boeken. Je kunt waarschijnlijk deze camping goedkoop reserveren middels de site van ANWB of via het aanvraagformulier van deze camping in Trentino-Alto-Adige. Check ook de accommodaties op betrouwbare campingketens zoals Aquadis Loisirs, First Camp, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Alannia + LeadingCampings, Ciela Village, Sandaya, Campéole campings, Flower Campings, Huttopia.

Wat is er te doen in deze vakantieregio?

Trento is een zeer aan te raden reisbestemming. Houd je van de natuur, dan zit je hier goed. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Zowel aan het water als in het bos. Daarnaast worden er ook sportieve activiteiten georganiseerd. Zoals bijv. kanoën of een quad huren. Uiteraard kan je hier ook lekker zwemmen in de buurt. Rondom deze plek bestaan sfeervolle dorpjes waar je duikt in de regionale cultuur. Loop eens binnen bij een van de lokale Italiaanse winkels en probeer de lokale streekgerechten. Rondom de kampeerplek tref je ook bakkerijen, supermarkten en andere winkels.

Hoe is de bereikbaarheid van de kampeerpark?

Camping Valmalene is goed te bereiken, ook met caravan. Deze campingvakantie is gelegen op 905 km van Utrecht. Dat is z’n 10 uur met de auto. Voorkom een dichte slagboom en check de uiterlijke inchecktijd. Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. Het juiste adres van de camping (Loc. Val Malene) vind je op de site.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Het gaat hier om een middelgrote camping met circa 216 plekjes. Jij kan op deze kampeerplekken uitstekend terecht met een tent, tenttrailer, kampeerwagen of kampeerauto. Je kunt informeren naar een kleine plek van +/- 30 m2 voor stellen of kleine gezinnen, maar ook extra grote plekken tot 90 m2 voor 5 – 7 personen. Het sanitair is voldoende en ruim aanwezig. De meeste plekken hebben stroomvoorzieningen en water. Een schaduwplek is op aanvraag. Bekijk de boekingsvoorwaarden wat de regels zijn rondom honden en huisdieren.

Plaats een reactie