anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Les Granges boeken

Camping Les Granges is een prachtige 3 sterren camping in het Franse Luynes, in het veelzijdige Indre-et-Loire. Dit betreft heen middelgrote camping met ongeveer 64 plaatsen. Een fijne kampeerplek voor families met jonge kids en solo reizigers. De accommodatie is gunstig gelegen, heeft nette staplekken met lekker veel rust en privacy. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over deze vakantiebestemming en zie je in 1 overzicht de meest populaire boekingssites voor de tofste kampeervakanties in Luynes.

Aanbiedingen Camping Les Granges april 2024

Even lekker ertussenuit met de hele familie, kids of juist met z’n tweeën? Camping Les Granges reserveren is zeker de overweging waard. Deze kindvriendelijke kampeerplek is een van de hotspots in het prachtige Luynes. Het is gelegen in het populaire Indre-et-Loire in Frankrijk. Ze bieden diverse ruim opgezette staplekken voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Goed om te weten: het is handig om ruim van tevoren te boeken. Een aanzienlijk deel van de gezinscampings in Luynes zijn steeds vaker al snel volgeboekt. In theorie kan je wachten op een last-minute Camping Les Granges kampeer aanbieding. Maar, goed om te vermelden: de kans is groot dat de meeste staanplaatsen dan niet meer beschikbaar zijn. Voor regels rondom honden en huisdieren verwijzen we je naar de website. Of klik door naar onze pagina over Kamperen in Iederland.

  • Vakantiepark Les Granges is een geliefd 3 sterren park in Luynes, in de streek Midden-Frankrijk.
  • Prachtige plekjes voor de tent, vouwwagen, camper of caravan.
  • Het sanitair is ruim voldoende op deze familiecamping en voldoende mogelijkheden voor kinderen in de buurt.
  • Gunstig gelegen, de medewerkers zorgen voor een aangename sfeer.
  • Zie de website en check wat er mogelijk is rondom jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, bungalows en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Les Granges boeken

  1. Kies een boekingssite

    Camping Les Granges en verwante parken reserveer je via meer dan 10 gebruiksvriendelijke boekingssites. Een van de meest gebruikte websites is ANWB Campings. Andere bekende voorbeelden waar je soortgelijke, maar ook 5-sterren campings in Luynes ontdekt zijn: suncamp.nl & villatent.nl. Je kunt natuurlijk ook direct boeken bij de eigenaar. Rechtstreeks reserveren is vaak mogelijk via de telefoon, met behulp van een mailtje of via de website van de campinghouder.

  2. Staplek of accommodatie kiezen

    Deze gezellige middelgrote camping heeft ruim 64 staanplaatsen. Er zijn heel diverse en gevarieerde plekken. Je kunt gaan voor extra grote overnachtingsplekken voor een camper of grotere caravan. Je hebt ook een knusse plek waar je heerlijk met z’n tweeën kunt verblijven. In de buurt van het vakantiepark zijn er ook diverse mogelijkheden rondom stacaravans, bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses, vakantieboerderij, chalets.

  3. Kies vertrek- en aankomst

    Selecteer de dag van aankomst en het aantal nachten dat je wilt kamperen. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Je kunt denken aan de zomervakantie of meivakantie? Ons advies is om tijdig te boeken. De leukste plekken zitten vaak al vroeg in het jaar helemaal vol. Dit is ook zo bij seizoensplaatsen. Ook rondom feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag zijn de plekjes sneller vol. Het is ook goed om te denken aan de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Zodra je de campingplek en reisperiode ingevuld hebt vul je de resterende gegevens nog even in en voltooi je de boeking. Bij de grote Nederlandse touroperators betaal je veilig, snel en simpel met iDeal, creditcard of overschrijving. Soms dien je een aanbetaling van bijvoorbeeld 25% te doen. Het overige bedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging wordt per mail gestuurd. Op de aankomstdag kan je deze bij de receptie laten zien.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je met de tent? Denk aan een familietent, koepeltent, pop-up tent, daktent? Denk dan ook zeker aan tentstokken, parasol, hamer, haringen, tenttapijt, verlichting, waslijn en wasknijpers, voortent/luifel, luchtbed en pomp, slaapzakken. Op pad met de caravan? Denk dan ook zeker aan kentekenbewijs, disselslot, haringen en scheerlijnen, voortent, luifel, grondzeil, caravanspiegels, campingstoel en inklaptafel, reserve waterpomp, koffie en thee, bezem en stoffer en blik, waslijn. Uiteraard zal ook warme kleding best handig kunnen zijn. Juist in de avonduren daalt de temperatuur behoorlijk. De afstand vanaf Utrecht is zo’n 655 kilometer (7 uur onderweg). Van de reisorganisatie kun je de snelste route opzoeken.

Goedkoop kamperen: een gunstige boeking maken?

Vind geschikte vertrekdatum en achterhaal de beste (last-minute) vakantie aanbiedingen

Belangrijke gegevens over de kampeervakantie in april 2024

Park Camping Les Granges is een leuke Franse camping in Luynes in de streek Midden-Frankrijk. Het valt in de categorie middelgrote camping met wel 64 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 655 km. Qua reistijd moet je rekening houden met 7 uur. Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). De mensen spreken Frans. Qua type stekkers kun je hier gebruik maken van C + F. De regionale telefoonnummers beginnen hier met +33. De stroomspanning is 230 Volt. Het noodnummer is 112. Een basis-campingovernachting in deze omgeving kost zo’n €25,25 per staplek. In Frankrijk leven ongeveer 60 miljoen landgenoten. De hoofdstad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Landelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Klik eventueel door naar kampeeropties in Perugia, IJsselham & Salgesch.

Naam campingCamping Les Granges
LandFrankrijk
GebiedIndre-et-Loire
PlaatsLuynes
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal staanplaatsen64 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)655 kilometer
Reistijd 7 uur

Goedkoop kamperen op Camping Les Granges

Plannen om goedkoop te kamperen op Camping Les Granges? Het park beheert ook staplekken tegen een lage prijs. We hebben het dan over de kleinschalige plekken van plusminus 40 m2. Heel geschikt voor een tent, vouwwagen of zelfs een kleinere caravan. Meestal met 6 ampère en watervoorzieningen. De grote plekken vanaf 90 m2 zijn extra groot en zijn ook geschikt voor kampeerders die houden van wat extra comfort. Op een camping staan met eigen tent of caravan is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een stacaravan. Op deze bestemming rekenen campings ongeveer €25,25 per staanplaats, per dag. Er zijn nog wel een aantal extra kostenposten: kampeerbenodigdheden, kosten voor tanken of laden, boodschappen en overige tripjes. In het stukje hieronder bieden wij nuttige tips voor een voordelige campingvakantie in Indre-et-Loire.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Maak een goede vergelijking van de campings.
  2. Koop zoveel mogelijk spullen vooraf en kook met een eigen gasfornuis.
  3. Zoek een goedkope tweedehands caravan of tent.
  4. Overnacht ook een paar nachten in een boerencamping (gemiddeld zo’n €18,25 per dag/nacht).
  5. Profiteer van last-minute kortingen en boek een paar weken voor vertrek.
  6. Maak gebruik van vroegboekkorting en reserveer ruim van tevoren jouw staplek.

Staanplaats kiezen

Kampeerplekken op camping Les Granges zijn perfect voor vouwwagen, tent, camper of caravan. In het onderstaande gedeelte lees je over de belangrijkste type verblijfsvormen en wat de voordelen hiervan zijn. Check ook parken in de omgeving zoals: Camping Domaine De Chalain, Camping Kérantérec & Camping Sites Et Paysages La Colombière.

  • Tentplek: Fraaie tentplaats geschikt voor noktent, familietent, koepeltent, piramide tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Eenvoudig opzetten en een hoog comfort.
  • Caravan: Je hebt je eigen sanitair, keuken en bed.
  • Camper / kampeerauto: Het biedt een uitkomst voor rondreizen. Ontdek ook andere delen van Midden-Frankrijk en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een heerlijk huisje voor het hele gezin of een vriendengroep (op aanvraag).

Bekijk tarieven van staplek op vakantiepark Les Granges

Ga voor een vroegboekkorting en last minute voordeel

Top-10 boekingssites april 2024

Via internet een staanplaats op Camping Les Granges boeken, of op een van de omliggende parken? In de opsomming hieronder bespreken we onze top-10 reisorganisaties voor het bespreken van veel kampeerplekken en staplaatsen. Er is veel keuze, je kunt supersnel filteren en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  2. Vacanceselect: Aantrekkelijke staplekken voor een fijne kampeervakantie.
  3. Eurocampings / ACSI: Grote staanplaatsen voor een onbezorgde familievakantie.
  4. Allcamps: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
  5. Suncamp Holidays: De beste voorjaarsdeals en zomervakantie-aanbiedingen.
  6. ROAN: Al vele jaren jouw vertrouwde adres voor een onbezorgde vakantie.
  7. Eurocamp: Gevarieerd aanbod met grote plekken voor het hele gezin.
  8. Rent-a-Tent: Vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen.
  9. Vacansoleil: Het hele jaar door is er voldoende beschikbaarheid.
  10. Booking.com: Voor vakanties voor het hele gezin.
Tip: doorzoek ook last-minute campingreizen naar Midden-Frankrijk bij nationale reisbureaus zoals D-reizen, TUI, Corendon, Vakantiediscounter, Sunweb & de Jong Intra Vakanties, BeachCheck, Suntip, Thomas Cook, Alltours.

Lokaal weerbericht

Binnenkort luxe kamperen in Luynes? Let dan goed op het weer. Er is hier een zeeklimaat. De temperatuur over het hele jaar ligt op 17,4 graden. Met ongeveer 28,7 °C is juli een heerlijke warme maand. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9,2 graden celsius °C. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Hieronder vind je het 7-daagse weerbericht voor Luynes .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en 7-daagse verwachting

Verschillende vragen en antwoorden over campingvakantie

Welke ervaringen hebben wij met de camping?

De vlakke camping ligt aan de rand van het dorp en biedt uitzicht op kasteel Luynes. Op het terrein groeien hoge loofbomen. De door hagen en lage aanplant afgebakende staanplaatsen bevinden zich, samen met de huurtenten, aan een van de randen van het speelterrein en het zwembad. De chalets en stacaravans bevinden zich aan de overzijde van het speelterrein. Er is een outdoor fitnessplaats. De camping is een geschikte uitvalsbasis voor een bezoek aan Tours en de kastelen van het Loiregebied.

Hoe en waar kan ik camping Les Granges voordelig boeken?

Camping Les Granges is een aantrekkelijk recreatiepark in het Franse Luynes. De kosten zijn redelijk gelijk aan campingplekken in de regio (vanaf €25,25 voor een staanplaats per nacht). Wil je vertrekken in de zomervakantie? Plaats dan vroegtijdig een reservering. Misschien heb je dan geluk, krijg je een mooi groen plekje en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Zit je niet vast aan schoolvakanties? Een last-minute aanbieding kan voor jou dan extra aantrekkelijk zijn. Mogelijk kan je deze camping goedkoop reserveren via de ANWB of bekijk zelf even de website van deze camping in Midden-Frankrijk. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties op erkende campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Aquadis Loisirs, Capfun, First Camp, Alannia, Yelloh! Village en Orbitur, Ciela Village, Flower Campings, Huttopia, Sandaya, LeadingCampings.

Wat heeft de omgeving te bieden?

Indre-et-Loire is een plek waar veel kampeerders graag komen. Zo is er voldoende natuur in de buurt. De omgeving kan je al wandelend of fietsend lekker rustig verkennen. Geniet aan het water of in het bos. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Zoals bijv. tennissen of crossfit. Neem je zwemspullen mee want er zijn zwembaden in de buurt. In de omgeving zijn er idyllische plaatsen waar je helemaal op kunt gaan in de regionale cultuur. Ontdek ook zeker de lokale Franse bakkerijen en proef de lokale keuken. Nabij deze kampeerplek vind je ook altijd wel een supermarkt, bakkerij en bioscopen.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van het kampeerpark?

Camping Les Granges is prima bereikbaar met auto, caravan en camper. Deze campingvakantie heeft een afstand van 655 kilometer afstand van Utrecht. Dat wil zeggen 7 uur reistijd met de auto. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres van de camping (Avenue de l’Europe) is op te zoeken via de site.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Het is een middelgrote camping met zo’n 64 campingplekken. Veel van deze kampeerplekken hebben voldoende faciliteiten voor een kleine of grote tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Kies voor een kleine plek van zo’n 30 m2 voor stellen of kleine gezinnen, maar daarnaast ruim opgezette plekken tot 95 m2 voor complete gezinnen. Het aanbod van sanitair is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Je kunt vooraf een verzoek indienen voor een schaduwplek. Lees in de voorwaarden of jouw hond, kat of andere huisdieren welkom zijn.

Plaats een reactie