anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Europarcs De Wiltzangh boeken

Europarcs De Wiltzangh is een moderne 4 sterren camping in het Nederlandse Ruinen, gelegen in de regio Drenthe. Het betreft een middelgrote camping met grofweg 163 plaatsen. Een zeer geschikte camping voor gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers. Het park heeft prima toegangswegen, heeft gunstig gelegen plaatsen met prima voorzieningen en faciliteiten. In het campingoverzicht vind je bruikbare uitleg over deze vakantiebestemming en verwijzen we je naar de meest gebruikte Nederlandse boekingssites met de beste deals voor een kampeervakantie in Ruinen.

Aanbiedingen Europarcs De Wiltzangh april 2024

Wil je er even lekker op uit met het hele gezin, kleuters en kinderen of lekker een weekje alleen? Europarcs De Wiltzangh reserveren is dan een uitstekende keuze! Deze kindvriendelijke kampeerplek is gelegen in het natuurrijke Ruinen. Het is gelegen in het populaire Drenthe in Nederland. Het is heerlijk vertoeven op de ruime staplekken voor vouwwagen, camper, caravan of tent. Tip: het wordt aanbevolen om tijdig te boeken. Een deel van de gezinscampings in Ruinen zijn vaak al vroeg in het jaar zo goed als vol. Je kunt kiezen voor een last-minute Europarcs De Wiltzangh kampeer aanbieding. Alleen, we zien vaak dat de meest gewilde staanplaatsen dan allemaal al weg zijn. Huisdieren en honden op de staplek is op aanvraag. Op onze website lees je ook meer over Boerencamping.

  • Vakantiepark De Wiltzangh is een geliefd 4 sterren park in Ruinen, in de omgeving van Drenthe.
  • Heerlijke staplekken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • Op deze familiecamping vind je schone sanitaire faciliteiten en voldoende mogelijkheden voor kinderen in de buurt.
  • Een mooie centrale ligging, het personeel zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Breng een bezoekje aan de website voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en vakantiehuisjes.

Goedkoop Europarcs De Wiltzangh boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Europarcs De Wiltzangh en soortgelijke parken reserveer je bij een aantal erkende boekingssites. Veel Nederlanders boeken hun plek via ANWB Campings. Andere boekingssites waar je gave, en zelfs 5-sterren campings in Ruinen kunt vergelijken zijn: campings.nl en casamundo.nl. Rechtstreeks boeken kan ook. Dit kan per telefoon, via de e-mail of via het contact- of boekingsformulier op de site.

  2. Het kiezen van een kampeerplek

    Deze gezellige middelgrote camping heeft grofweg 163 campingplekken. Het is een mooie mix van staanplaatsen. Populair zijn de extra grote plekken welke een groot gevoel van vrijheid en privacy geven. Je kunt ook kiezen voor een kleinschalige staanplaats, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. Op en nabij deze bestemming kan je ook heerlijk vakantie vieren in een stacaravan, vakantiehuisjes, bungalows, chalets, groepsaccommodaties, tiny houses.

  3. Aankomst en vertrek

    Selecteer de dag van aankomst en het aantal nachten dat je wilt kamperen. Wil je graag in het hoogseizoen (juli of augustus) kamperen? Bijvoorbeeld de zomervakantie of meivakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. Veel plekjes zijn steeds vaker al snel gereserveerd. Net als voor seizoensplaatsen. Ook bij een verblijf op feestdagen als 1e en 2e Paasdag, Hemelvaart of Pinksteren zijn de kampeerplekken gewild. Het is verstandig om ook rekening te houden met de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag.

  4. Betalen en afronden

    Zodra je de staanplaats hebt samengesteld moet je alleen nog afronden en betalen. Bij de bekende touroperators betaal je veilig en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Soms is een aanbetaling noodzakelijk. Het resterende bedrag betaal je dan bijvoorbeeld 1 maand voor aankomst. De boekingsbevestiging ontvang je per mail. Op de aankomstdag zal de receptiemedewerker hierom vragen.

  5. Reisvoorbereidingen

    Tijd om in te pakken! Ga je op vakantie met je eigen tent? Denk aan een daktent, piramide tent, koepeltent, opblaasbare tent? Zorg dan in ieder geval voor tentstokken, tafeltje en stoelen, hamer, tenttapijt, grondzeil, waslijn en wasknijpers, slaapzakken, gasflessen, verlichting, luchtbed en pomp. Van plan om met de caravan te gaan? Let dan ook op spullen zoals voortent, luifel, grondzeil, slingers, rubberen hamer, kentekenbewijs, haringen en scheerlijnen, disselweger, campingstoel en inklaptafel, waslijn, reserve waterpomp, koffie en thee. Zorg ook voor warme kleding. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De reisafstand vanaf Utrecht bedraagt plusminus 143 km (1,5 uur rijden). Van de reisorganisatie is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Selecteer vertrekdatum en bekijk scherpe (last-minute) vakantie aanbiedingen

Relevante feiten over je kampeervakantie in april 2024

Park Europarcs De Wiltzangh is een geschikte Nederlandse camping in Ruinen in de buurt van Drenthe. We spreken over een middelgrote camping met 163 plaatsen. Utrecht tot deze bestemming is ongeveer 143 km. De reistijd is ongeveer 1,5 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De plaatselijke taal is Nederlands. Qua type stekkers kun je hier gebruik maken van C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +31. Het net-voltage is 220 Volt. Als er een ongeluk gebeurd bel je met het noodnummer 112. Een doorsnee campingovernachting in deze omgeving kost +/- €23,75 per plek. In Nederland leven plus minus 18 miljoen ingeschreven inwoners. De nationale hoofdstad is Amsterdam. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek, protestants, islam. Goede luchthaven(s): Amsterdam (AMS). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Bekijk ook campingplaatsen in Grosseto, Clamensane of Breitenbrunn.

Naam campingEuroparcs De Wiltzangh
LandNederland
RegioDrenthe
PlaatsRuinen
Type campingMiddelgrote camping
Aantal overnachtingsplekken163 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)143 kilometer
Reistijd 1,5 uur

Goedkoop kamperen op Europarcs De Wiltzangh

Lekker vrij en goedkoop kamperen op Europarcs De Wiltzangh? Het park verschaft ook goedkope staplekken. We hebben het dan over de kleinschalige plekken met een oppervlakte van circa 20 m2. Heel geschikt voor een tent of vouwwagen en mogelijk een kleinere caravan. Doorgaans met elektra (10 met 6 ampère) en water. De grotere plekken vanaf 110 m2 zijn ruimer opgezet en zijn ideaal voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Overnachten in een eigen caravan of tent is flexibel en heel goedkoop. In deze streek rekent men gemiddeld €23,75 per overnachting. Daarbovenop heb je nog zaken als kampeerartikelen, tolwegen, brandstof, eten/drinken en uitstapjes. In de opsomming hieronder kan je aan de slag met zes tips voor een voordelige campingvakantie in Drenthe.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Vermijd het hoogseizoen en ga kamperen in het laagseizoen.
  2. Sla zoveel mogelijk boodschappen vooraf in en kook je eten zelf bij je tent of vouwwagen.
  3. Koop tweedehands items.
  4. Verblijf eventueel goedkoop op een boerencamping (al vanaf €15,25 per plek, per dag).
  5. Overweeg ook een last-minute en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Controleer de actuele vroegboekkorting en maak de reservering al een jaar van tevoren rond.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping De Wiltzangh zijn uitermate geschikt voor vouwwagen, camper, caravan of tent. In het stukje hieronder check je de diverse staplekken en wat de voordelen hiervan zijn. Doorzoek ook het aanbod parken in de omgeving zoals: Camping Zonnekamp, Camping De Kienehoef & Landgoed Börkerheide.

  • Tentplek: Stevige tentplaats geschikt voor piramide tent, daktent, tunneltent, koepeltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Comfortabel bed met opvallend veel ruimte.
  • Caravan: Veel ruimte en comfort binnen (en buiten in de voortent).
  • Camper / kampeerauto: Het gemakkelijkste middel om rond te trekken. Je rijdt ook eenvoudig door andere stukken van Drenthe en Nederland.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe, maar toch het gevoel van kamperen (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Bij aankomst staat alles voor je klaar in je eigen vakantiehuisje (op aanvraag).

Zoek een staplek op vakantiepark De Wiltzangh

Ga voor een vroegboekkorting en last minute deals

Top-10 boekingssites april 2024

Gemakkelijk en snel een staanplaats op Europarcs De Wiltzangh boeken, of iets vergelijkbaars? Hieronder check je onze top-10 reisorganisaties voor het reserveren van deze- en soortgelijke kampeerplekken. Een ruim aanbod, je kunt gebruik maken van verschillende filters en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Uniek aanbod met reizen in de voorjaarsvakantie.
  2. Vacanceselect: Altijd veilig boeken en betalen van je verblijf.
  3. Eurocampings / ACSI: Al jarenlang een van de favoriete boekingssites van Nederlandse kampeerder.
  4. Allcamps: Groot aanbod met betaalbare staanplaatsen.
  5. Suncamp Holidays: Geschikte aanbieder voor lange vakanties (2 – 3 weken).
  6. ROAN: Aantrekkelijke vroegboekacties en last-minute deals.
  7. Eurocamp: Veilig en eenvoudig online boeken.
  8. Rent-a-Tent: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  9. Vacansoleil: Interessant aanbod met last minute vakanties.
  10. Booking.com: Biedt jaarlijks veel Nederlanders een mooie vakantiebestemming.
Tip: bekijk ook eens de mooiste campingreizen naar Drenthe bij grote landelijke reisbureaus zoals D-reizen, Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, TUI of Thomas Cook, de Jong Intra Vakanties, BeachCheck, Alltours, Suntip.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Binnenkort luxe kamperen in Ruinen? Neem dan de actuele weersvoorspellingen goed door. Dit gebied heeft een zeeklimaat. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14,4 graden celsius °C. Met zo’n 26,8 °C is juli een heerlijke warme maand. De maand januari is echter de meest koude met gem. 7,2 graden celsius. Een fijne tijd om je tentje op te slaan is mei t/m september. In het volgende lijstje bekijk je het 7-daagse weerbericht voor Ruinen .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en de verwachtingen voor deze week

Belangrijke vragen en antwoorden over jouw campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

Het terrein ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. De plaatsen liggen op open plekken in het bos en bieden veel privacy en beschutting. Er zijn verharde camperplaatsen op de camping en er is een apart camperpark voor de camping. De bungalows staan op een apart gedeelte. Er is een kinderboerderij. De camping richt zich op gezinnen met jonge kinderen en 50-plussers.

Waar kan ik camping De Wiltzangh goedkoop reserveren?

Europarcs De Wiltzangh is een knus recreatiepark in het Nederlandse Ruinen. De tarieven liggen redelijk gelijk met kampeerplekken in de omgeving (vanaf €23,75 per dag/nacht). Zit je vast aan de zomervakantie? Het wordt aanbevolen om op tijd te boeken. Je hebt dan vaak een mooi plekje en misschien wordt je beloond met vroegboekkorting. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Een last-minute aanbieding kan voor jou dan extra aantrekkelijk zijn. Je kunt deze camping mogelijk goedkoop reserveren bij ANWB of via het aanvraagformulier van deze camping in Drenthe. Check ook de accommodaties op bekende campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings, Alannia, Capfun, First Camp + Ciela Village, Sandaya, Flower Campings, Campéole campings, Orbitur, LeadingCampings.

Wat is er in de omgeving te doen?

Drenthe is een echte aanrader voor de kampeerder. Het is een heerlijke groene omgeving met veel natuur. Er zijn heerlijke wandel- en fietsroutes. Zoals in het bos of aan het water. Tevens kun jij jezelf uitdagen op sportief gebied. Onder andere kanoën of golfen. In de regio is er ook een zwembad. In de regio zijn er toeristische plekjes waar je duikt in de nationale cultuur. Ontdek ook zeker de lokale Nederlandse horeca en proef de lokale keuken. Rondom de kampeerplek kan je ook snel naar verschillende supermarkten, bakkerijen en bioscopen.

Wat kan er gezegd worden over de plek van dit kampeerpark?

Europarcs De Wiltzangh kan je per snelweg goed bereiken. Deze campingvakantie ligt op 143 km van Utrecht. Dat komt neer op 1,5 uur autorijden. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Parkeerruimte is er voldoende. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De adresgegevens van de camping (Witteveen 2) is op te zoeken via de site.

Welke staplekken kan ik kiezen?

We spreken over een middelgrote camping met op dit moment 163 plekken. Je kunt op deze kampeerplekken gebruik maken van een kleine of grote tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Er zijn kleine plekken tot circa 30 m2 voor een kleine tent, maar ook wat grotere comfortplekken tot 120 m2 voor complete gezinnen. De sanitaire voorzieningen zijn prima. De plekken hebben elektriciteit en water. Mogelijk kan jij ook een schaduwplek reserveren. Bekijk ook vooraf of honden en huisdieren het park op mogen.

Plaats een reactie