anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Maisonneuve boeken

Camping Maisonneuve is een heerlijke 3 sterren camping in het Franse Saint-Jory-de-Chalais, in het rustgevende Dordogne. Een moderne kleine camping met om en nabij de 48 plaatsen. Een mooie camping voor families met jonge kinderen en stelletjes. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken, heeft fijne campingplekken en voldoende voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Op onze camping-vergelijker vind je belangrijke tips en weetjes over het kampeerterrein en bieden wij jou de meest gebruiksvriendelijke boekingssites waar je terecht kunt voor jouw kampeervakantie in Saint-Jory-de-Chalais.

Aanbiedingen Camping Maisonneuve april 2024

Heerlijk ontspannen met je gezin, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of met een groep vrienden? Camping Maisonneuve reserveren is dan misschien wel iets voor jou! Deze kindvriendelijke kampeerplek is een van de mooiste plekjes in het knusse Saint-Jory-de-Chalais. Het is gelegen in het mooie groene Dordogne in Frankrijk. Er zijn hier ruime staplekken voor vouwwagen, camper, caravan of tent. Ons advies: boek tijdig om zeker te zijn van jouw plek. Het merendeel van de gezinscampings in Saint-Jory-de-Chalais zijn soms al voor een jaar vooruit geboekt. Inderdaad, je kunt kiezen voor een last-minute Camping Maisonneuve kampeer aanbieding. Maar, we zien steeds vaker dat de meeste staanplaatsen dan al gereserveerd zijn. Honden en huisdieren op aanvraag. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Canada.

  • Vakantiepark Maisonneuve is een prachtig 3 sterren kampeerpark in Saint-Jory-de-Chalais, in de regio Aquitanie.
  • Grote en kleine staplekken voor jouw camper, caravan, tent of vouwwagen.
  • De sanitaire ruimtes zijn netjes ingericht op deze familiecamping en de kampeervelden bieden volop plezier voor de kinderen.
  • Een mooie centrale ligging, de medewerkers zorgen voor een aangename sfeer.
  • Check de campingwebsite voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Maisonneuve boeken

  1. Selecteer boekingssite

    Camping Maisonneuve en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je snel en eenvoudig via verschillende populaire boekingssites. Een veel gebruikte boekingssite is natuurlijk ANWB Campings. Andere voorbeelden waar je bijzondere, en zelfs 5-sterren campings in campings in Saint-Jory-de-Chalais kunt vinden zijn: vacanceselect.com & vakantiediscounter.nl. Boek je liever rechtstreeks? Dit is mogelijk. Dit kan per telefoon, via de e-mail of via de boekingsmodule op de website.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze geliefde kleine camping heeft circa 48 campingplekken. Het aanbod staplekken is divers. Populair zijn de mooie grote overnachtingsplekken welke een groot gevoel van vrijheid en privacy geven. Je kunt ook kiezen voor een kleinschalige campingplek waar je heerlijk kunt vertoeven in tent of vouwwagen. Op en nabij het park zijn er ook wat meer luxe stacaravans, bungalows, tiny houses, vakantieboerderij, chalets, vakantiehuisjes.

  3. Kies de vertrekdatum

    Kies de aankomstdatum en de gewenste dag van vertrek. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld kamperen in de voorjaarsvakantie of zomervakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. Veel plekjes zijn namelijk al snel vol. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook rondom feestdagen als Pinksteren, Hemelvaart of Pasen zijn de plekjes sneller gevuld. Het is verstandig om ook rekening te houden met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeken en betalen

    Op het moment dat je de staanplaats hebt samengesteld vul je jouw naam en contactgegevens in om de boeking te voltooien. Bij de erkende touroperators betaal je – zoals je gewend bent – met iDeal, creditcard of overschrijving. Regelmatig moet je eerst een aanbetaling doen. Het restant van de reissom dient meestal 4 – 6 weken voor aankomst overgemaakt te zijn. De boekingsbevestiging wordt per mail gestuurd. Op de aankomstdag is het handig om deze bij je te hebben. De receptie zal er om vragen.

  5. Een inpaklijst maken

    Tijd om in te pakken! Ga je op pad met de tent? Zoals een familietent, daktent, belltent, noktent? Denk dan ook zeker aan tentstokken, tafeltje en stoelen, scheerlijnen, hamer, grondzeil, kooktoestel en kookgerei, waslijn en wasknijpers, verlichting, gasflessen, voortent/luifel. Boek je een plekje voor de caravan? Vergeet dan niet spullen zoals kentekenbewijs, voortent, luifel, grondzeil, caravanspiegels, disselslot, slingers, gasfles en skottelbraai of bbq, campingstoel en inklaptafel, disselweger, waslijn, bezem en stoffer en blik. Je moet natuurlijk ook lekkere warme kleding inpakken. In de avond kan het flink afkoelen. De afstand bekeken vanaf Utrecht is om en nabij de 984 km (11 uur rijden). Via de boekingssite ontvang je een route.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Klik op een vertrekdatum en doorzoek actuele (last-minute) vakantie aanbiedingen

Belangrijke gegevens over de kampeervakantie in april 2024

Park Camping Maisonneuve is een geweldige Franse camping in Saint-Jory-de-Chalais in de streek Aquitanie. Het wordt beschreven als een kleine camping met om en nabij de 48 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 984 kilometer. De reistijd is ongeveer 11 uur. Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). De mensen spreken Frans. Je apparaten dienen geschikt te zijn voor stekker type C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +33. De elektriciteit-spanning is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een basis-campingovernachting in deze omgeving kost zo’n €26,25 per plek. In Frankrijk zijn nu zo’n 60 miljoen ingeschreven mensen. De hoofdstad van dit land is Parijs. Beschrijving van de religie: rooms-katholiek. Landelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Bekijk ook kampeeropties in Siena, Ludlow of Hedesunda.

Naam campingCamping Maisonneuve
LandFrankrijk
RegioDordogne
PlaatsSaint-Jory-de-Chalais
Type campingKleine camping
Aantal overnachtingsplekken48 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)984 kilometer
Huidige reistijd 11 uur

Goedkoop kamperen op Camping Maisonneuve

Lekker rustig en goedkoop kamperen op Camping Maisonneuve? Dit park heeft een aantal goedkope staanplaatsen. Hiervoor zijn er de kleinschalige plekken van zo’n 35 m2. Heel geschikt voor een kleine caravan, tent of vouwwagen. Normaliter inclusief 8 / 16 ampère stroom en waterput/watertappunt. De grotere plekken vanaf 70 m2 bieden wat meer ruimte en daarom handig voor vakantiegangers met een grote caravan of camper. Met je eigen tent of caravan kamperen biedt veel vrijheid en is voordeliger dan een huisje of stacaravan. Op deze bestemming betaal je als kampeerder zo’n €26,25 per plek, per dag. Ook heb je uiteraard nog kosten aan kampeeruitrusting, vervoer, uitgaven bij de supermarkt en excursies. Hieronder check je een aantal handige tips voor een heerlijke voordelige campingvakantie in Dordogne.

6 tips voor goedkoper kamperen

  1. Kies een vakantieperiode buiten het hoogseizoen.
  2. Bestel voordat je weggaat de boodschappen en eet/kook zoveel mogelijk in je eigen tent of caravan.
  3. Koop je kampeeruitrusting tweedehands.
  4. Je kunt besparen door te kiezen voor een boerencamping (gemiddeld zo’n €18,75 per dag/nacht).
  5. Een last-minute kan extra aantrekkelijk zijn en boek vlak voor vertrek.
  6. Ook kan een vroegboekkorting interessant zijn en boek al ruim van tevoren.

Kies jouw staplek en accommodatie

Kampeerplekken op camping Maisonneuve bieden voldoende ruimte voor je vouwwagen, camper, caravan of tent. Onderstaand check je de diverse soorten staanplaatsen en wat hiervan de voordelen zijn. Bekijk ook parken in de regio zoals: Camping Le Moulin De Mellet, Capfun Camping Les Forges en Camping Des Hautes Grées.

  • Tentplek: Stevige tentplaats geschikt voor noktent, familietent, pop-up tent, vis-à-vis tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Overal eenvoudig overnachten met je eigen
  • Caravan: Je eigen sanitair, koelkast en bed.
  • Camper / kampeerauto: Goedkoop reizen door dure landen. Je ontdekt ook de andere stukken van Aquitanie en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Bij aankomst staat alles voor je klaar in je eigen vakantiehuisje (op aanvraag).

Een mooie staplek op vakantiepark Maisonneuve

Controleer vroegboekkorting en last minute reizen

Top-10 boekingssites april 2024

Vandaag nog een staanplaats op Camping Maisonneuve boeken, of op een van de omliggende parken? In de opsomming hieronder doorzoek je onze top-10 reisorganisaties voor het bespreken van deze- en soortgelijke kampeerplekken. Er is veel keuze, het is gebruiksvriendelijk en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Aantrekkelijke staplekken voor een fijne kampeervakantie.
  2. Vacanceselect: Klantgerichte klantenservice die helpt bij jouw boeking.
  3. Eurocampings / ACSI: Ook voor andere topbestemmingen in Europa.
  4. Allcamps: Duidelijke beschrijvingen en toelichtingen van de parken.
  5. Suncamp Holidays: Mooie staplekken voor een heerlijke gezinsvakantie.
  6. ROAN: Altijd veilig boeken en betalen van je verblijf.
  7. Eurocamp: Biedt jaarlijks veel Nederlanders een mooie vakantiebestemming.
  8. Rent-a-Tent: Snel en gemakkelijk de perfecte staplek zoeken.
  9. Vacansoleil: Heel divers aanbod op verschillende plekken.
  10. Booking.com: Gevarieerd aanbod met grote plekken voor het hele gezin.
Tip: informeer ook naar toffe campingreizen naar Aquitanie bij grote landelijke reisbureaus zoals Corendon, Prijsvrij, D-reizen, Vakantiediscounter, TUI en Reisknaller, Thomas Cook, BeachCheck, de Jong Intra Vakanties, Alltours.

7-daagse weerbericht

Plannen om te luxe kamperen in Saint-Jory-de-Chalais? Check dan vooraf wel even het weer. Je hebt hier het zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 17,2 graden celsius °C. Met om en nabij de 28,4 graden celsius is juli de maand met de hoogste temperaturen. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9,1 graden. Een heerlijke reistijd is mei, juni en september. In het volgende blok check je het 7-daagse weerbericht voor Saint-Jory-de-Chalais .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en 7-daagse verwachting

FAQ: een onbezorgde campingvakantie

Wat zijn de ervaringen van kampeerders met de camping?

Bij binnenkomst vind je in de verzorgde receptie een uitgebreide bar met een comfortabele zithoek en een bibliotheek. Op een groot projectiescherm kunnen films worden bekeken. Het restaurant heeft een binnen- en buitengedeelte op een overdekt terras met groene wijnranken. Het glooiende terrein heeft toeristische staanplaatsen op gras met schaduw van veel loofbomen, die gescheiden worden door heggen of boomstammen. Er is een vismeer en je kunt met de hond wandelen langs uitgezette routes.

Hoe kan ik camping Maisonneuve goedkoop reserveren?

Camping Maisonneuve is een ideaal gelegen recreatiepark in het Franse Saint-Jory-de-Chalais. De actuele prijzen zijn goed te vergelijken met accommodaties in de buurt (vanaf €26,25 per dag/nacht). Kan jij alleen in de zomervakantie weg? Het wordt aanbevolen om op tijd te boeken. Vaak is er dan veel mogelijk, heb je een heerlijk plekje en in sommige gevallen staat er een stukje vroegboekkorting tegenover. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Soms is het dan interessant om een last-minute actie te boeken. Je kunt waarschijnlijk deze camping goedkoop reserveren via ANWB of bekijk zelf even de website van deze camping in Aquitanie. Check ook de accommodaties op uitstekende campingketens zoals Capfun, Alannia, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Aquadis Loisirs, Yelloh! Village & Sandaya, Orbitur, Ciela Village, Flower Campings, LeadingCampings, Campéole campings.

Wat zijn de lokale bezienswaardigheden?

Dordogne is een omgeving waar je heerlijk kunt kamperen. Houd je van de natuur, dan zit je hier goed. Te voet of te fiets kan je de omgeving eenvoudig verkennen. Zowel aan het water als in het bos. Of ben jij meer fan van een sportief dagje uit? Voorbeelden zijn hardlopen of golfen. Een zwembad in de buurt is aanwezig. In de buurt vind je levendige stadjes waar je kunt opgaan in de regionale cultuur. Loop eens binnen bij een van de lokale Franse horeca en vraag naar typische lokale lekkernijen. Binnen de directe omgeving van de kampeerplek zijn er voldoende faciliteiten zoals supermarkten, bakkerijen en bioscopen.

Hoe is de ligging van dit kampeerpark?

Camping Maisonneuve kan je per snelweg goed bereiken. Deze campingvakantie is te bereiken op 984 km afstand van Utrecht. Dat is z’n 11 uur reistijd. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het volledige adres van de camping (1 Chemin de Maisonneuve/ D98) is op te zoeken via de site.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

We beschrijven dit als een kleine camping met wel 48 verschillende plekken. De meeste kampeerplekken zijn ideaal voor een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Kies voor een kleine plek van zo’n 40 m2 voor een kleine tent, maar ook de wat grotere plekken tot 95 m2 voor gezinnen met kinderen. het sanitair is dik in orde. Doorgaans is ook water en stroom geen probleem. Bij je boeking kun je eventueel vragen naar een schaduwplek. Bekijk ook vooraf of honden en huisdieren mee mogen.

Plaats een reactie