anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Idéal boeken

Camping Idéal is een populaire 4 sterren camping in het Franse Lathuile, in het veelzijdige Haute-Savoie. Dit is een grote camping met zo’n 321 plaatsen. Een fijne plek voor gezinnetjes en stellen. Deze camping is goed te vinden, heeft nette staplekjes met genoeg toiletten en douches. Op onze camping-vergelijker check je bruikbare tips en weetjes over het park en ontdek je erkende boekingssites waar je terecht kunt voor jouw kampeervakantie in Lathuile.

Aanbiedingen Camping Idéal april 2024

Even tijd voor vakantie met het gezin, kids of met een groep vrienden? Camping Idéal reserveren is dan zeker een goed idee! Deze kindvriendelijke accommodatie ligt midden in het diverse Lathuile. Het is gelegen in de regio Haute-Savoie in Frankrijk. Je hebt de keuze uit zeer betaalbare staplekken voor caravan, camper, tent of vouwwagen. Tip: boek ruim voor vertrekdatum. Veel bekende gezinscampings in Lathuile zijn vaak al vroeg in het jaar vol. Ben je flexibel? Dan kan je wachten op een last-minute Camping Idéal kampeer aanbieding. Echter, meestal is het dan zo dat de mooiste staanplaatsen dan al gereserveerd zijn. Kijk voor regels m.b.t. honden en huisdieren even op de website. Bekijk ook onze actuele pagina over Verenigde Staten.

  • Vakantiepark Idéal is een prachtig 4 sterren park in Lathuile, in de omgeving van Rhone-Alpen.
  • Heerlijke staplekken voor jouw tent, vouwwagen, camper of caravan.
  • Het sanitair is ruim voldoende op deze familiecamping en voor de kids zijn er volop mogelijkheden in de omgeving.
  • Een prettige ligging in het groen, de eigenaar doet zijn best om gasten tevreden te stellen.
  • Bekijk de website voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en vakantiehuizen.

Goedkoop Camping Idéal boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Camping Idéal en gelijksoortige kampeerplekken zijn eenvoudig te reserveren bij een aantal gebruiksvriendelijke boekingssites. Een populaire site hiervoor is ANWB Campings. Andere boekingssites waar je gave, en zelfs 5-sterren campings in Lathuile kunt vergelijken zijn: camping.info & allcamps.nl. Doorgaans kan je ook rechtstreeks een reservering plaatsen. Dit kan via het telefoonnummer, per mail of via de boekingsmodule op de website.

  2. Kampeerplaats uitzoeken

    Deze geliefde grote camping heeft circa 321 staanplaatsen. Er zijn heel diverse en gevarieerde plekken. Zo heb je grote ruime plekken plekken die perfect zijn voor een grotere familie of vriendengroep. Andere mensen gaan liever voor een kleinschalige kampeerplek, waar je heerlijk kunt staan met een klein tentje. Rondom het park deze plek kan je ook heerlijk vakantie vieren in een stacaravan, bungalows, vakantieboerderij, tiny houses, vakantiehuisjes, chalets.

  3. Kies vertrek- en aankomst

    Kies een beschikbare aankomstdag en de duur van jouw vakantie. Ga je in het hoogseizoen (juli of augustus)? Je kunt denken aan de meivakantie of zomervakantie? Boek dan tijdig om zeker te zijn van een plekje. De leukste plekken zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook bij aankomst op feestdagen zoals Pinksteren, Hemelvaart of Pasen zijn de kampeerplekken gewild. Tip: denk ook aan de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Zodra je de staplek en het aantal nachten hebt geselecteerd vul je de resterende gegevens nog even in en voltooi je de boeking. Bij een touroperator betaal je simpel en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij een deel van de parken moet je direct bij het boeken al een aanbetaling doen. Het restant van het totaalbedrag betaal je dan ter plekke. De boekingsbevestiging sturen ze per mail naar je toe. Bij aankomst dien je deze bij de receptie te laten zien.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je op pad met de tent? Bijv. met een koepeltent, tunneltent, belltent, daktent? Denk dan sowieso aan tentstokken, scheerlijnen, haringen, tafeltje en stoelen, tenttapijt, slaapzakken, verlichting, voortent/luifel, koelkast/koelbox, luchtbed en pomp. Een staplek voor jouw caravan geboekt? Dingen die je zeker niet mag vergeten zijn disselslot, caravanspiegels, kentekenbewijs, slingers, haringen en scheerlijnen, disselweger, campingstoel en inklaptafel, bezem en stoffer en blik, koffie en thee, waslijn. Je moet natuurlijk ook lekkere warme kleding inpakken. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De reisafstand bekeken vanaf Utrecht is plus minus 880 kilometer (9,5 uur reistijd). Door middel van Google Maps is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Klik op een vertrekdatum en vind aantrekkelijke (last-minute) vakantie aanbiedingen

Praktische info over jouw kampeervakantie in april 2024

Park Camping Idéal is een leuke Franse camping in Lathuile in de omgeving Rhone-Alpen. Het is een grote camping met +/- 321 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 880 kilometer. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 9,5 uur. In dit gebied kun je betalen met de Euro (EUR). De voertaal is Frans. Je apparaten dienen geschikt te zijn voor stekker type C + F. Het netnummer is +33. De elektra-spanning is 230 Volt. Het internationale noodnummer is 112. Een gemiddelde campingovernachting in deze omgeving kost je doorgaans €26,25 per 24 uur. In Frankrijk wonen tegenwoordig 60 miljoen ingeschreven inwoners. De landelijke hoofdstad is Parijs. De mensen zijn hier ook religieus: rooms-katholiek. Goede luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Doorzoek ook ons aanbod overnachtingsmogelijkheden in Jönköping, Brentwood of Vonnas.

Naam campingCamping Idéal
LandFrankrijk
StreekHaute-Savoie
PlaatsLathuile
Soort campingGrote camping
Aantal staanplaatsen321 plaatsen
Afstand (via Utrecht)880 kilometer
Reistijd indicatie/td>9,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Idéal

Lekker rustig en goedkoop kamperen op Camping Idéal? Deze plek levert verschillende staanplaatsen tegen een lage prijs. Dit zijn de kleine plekken van rond de 35 m2. Perfect voor een tent, vouwwagen of kleine caravan. Vaak met stroomaansluiting (10 – 16 ampère) en water. Grote kampeerplekken vanaf 95 m2 geven je extra ruimte en daarom een uitkomst voor een grote familietent, camper of caravan. Met eigen vouwwagen, tent, caravan of camper kamperen is flexibel en heel goedkoop. In dit gebied rekent men gemiddeld €26,25 per dag. Daarbovenop heb je nog zaken als kampeeruitrusting, brandstof, boodschappen, restaurants en uitstapjes. In het gedeelte hieronder geven wij jou nuttige tips voor een voordelige campingvakantie in Haute-Savoie.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Probeer het hoogseizoen zoveel mogelijk te vermijden.
  2. Neem boodschappen mee naar je vakantiebestemming en zorg voor je eigen kooktoestel.
  3. Kijk of je eens een tent of caravan kunt lenen/huren.
  4. Boek eventueel een aantal dagen een gemeente/boerencamping (vanaf €18,75 voor een staanplaats per nacht).
  5. Maak gebruik van aantrekkelijke last-minute deals en boek vlak voor vertrek.
  6. Profiteer van vroegboekkorting en profiteer in het voorseizoen van lagere prijzen voor de zomer.

Welke staanplaats past bij mij?

Kampeerplekken op camping Idéal bieden veel mogelijkheden voor caravan, camper, tent of vouwwagen. Bijgaand delen wij de verschillende kampeervormen met daarbij ook de belangrijkste pluspunten. Klik ook verder naar parken in de omgeving zoals: Camping La Chêneraie, Camping Le Grand Bois en Camping La Bergerie.

  • Tentplek: Ruime tentplaats geschikt voor noktent, tunneltent, koepeltent, opblaasbare tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Een lekker bed en veel ruimte in de tent.
  • Caravan: Je hebt je eigen sanitair, keuken en bed.
  • Camper / kampeerauto: Ideaal voor een verre wereldreis. Je rijdt ook eenvoudig door andere stukken van Rhone-Alpen en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je hoeft zelf niks mee te nemen of op te zetten (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een knus en comfortabel verblijf voor het hele gezin (op aanvraag).

Vind een staplek op vakantiepark Idéal

Ga voor een vroegboekkorting en last minute voordeel

Top-10 boekingssites april 2024

Gemakkelijk en snel een staanplaats op Camping Idéal boeken, of een gerelateerde camping? Onderstaand geven we onze top-10 reisorganisaties met een ruime keuze in veel kampeerplekken en staplaatsen. Je profiteert van een ruim aanbod, je kunt gemakkelijk filteren op plaats of faciliteiten en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Onvergetelijke campingvakanties beginnen hier!
  2. Vacanceselect: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  3. Eurocampings / ACSI: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  4. Allcamps: Vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen.
  5. Suncamp Holidays: Honderden tevreden recensies van Nederlandse kampeerders.
  6. ROAN: Gevarieerd aanbod met grote plekken voor het hele gezin.
  7. Eurocamp: Je kunt elk moment van de dag boeken via internet.
  8. Rent-a-Tent: Grote staanplaatsen voor een onbezorgde familievakantie.
  9. Vacansoleil: Boek je reis met goed voorwaarden.
  10. Booking.com: Goede voorlichting en beschrijving van de vakanties.
Tip: doorzoek ook last-minute campingreizen naar Rhone-Alpen bij de grotere reisbureaus zoals Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon, D-reizen, TUI & Reisknaller, Thomas Cook, Suntip, Alltours, de Jong Intra Vakanties.

Weersverwachtingen (komende 7 dagen)

Binnenkort luxe kamperen in Lathuile? Let dan goed op het weer. Deze regio heeft een zeeklimaat. De temperatuur over het hele jaar ligt op 17,1 graden °C. Met om en nabij de 28,1 graden °C is juli de tijd om dit gebied zeker te bezoeken. De periode januari is niet heel prettig voor kampeerders met gem. 9,0 graden celsius °C. Qua weer is een fijne reisperiode mei, juni en september. In de volgende opsomming delen wij het 7-daagse weerbericht voor Lathuile .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en verwachting van komende week

Veelgestelde vragen over jouw campingvakantie

Welke ervaringen hebben kampeerders met de camping?

Op slechts 2 km van het meer van Annecy ligt deze deels terrasvormige en deels vlakke camping. De staanplaatsen liggen onder platanen met uitzicht op bergen. De huuraccommodaties liggen hoofdzakelijk apart. Er zijn diverse zwembaden met waterglijbanen en een zwembad met schuifkap. Ook is er een zwemparadijs met kleuterbaden en een jacuzzi. De camping biedt veel sport en spel en in de bar-restaurant kun je genieten van de typische keuken van de Savoye.

Waar en hoe kan ik camping Idéal voordelig reserveren?

Camping Idéal is een aantrekkelijk recreatiepark in het Franse Lathuile. De actuele tarieven zijn goed te vergelijken met kampeerplekken in de omgeving (vanaf €26,25 per dag). Is de zomervakantie voor jou een must? Zet je kampeerplek dan direct vast. Zo ben je zeker van een mooi plekje en soms krijg je extra vroegboekkorting. Ben je niet gebonden aan een bepaalde periode? Let dan ook op last-minute deals. Campings als deze kan je goedkoop reserveren via de site van de ANWB of via het aanvraagformulier van deze camping in Rhone-Alpen. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties op uitstekende campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Alannia, Capfun, Aquadis Loisirs, Qualité campings en Orbitur, LeadingCampings, Campéole campings, Huttopia, Ciela Village, Flower Campings.

Wat heeft de omgeving te bieden?

Haute-Savoie is een echte aanrader voor de kampeerder. In de omgeving is veel natuur te vinden. Te voet of te fiets kan je de omgeving eenvoudig verkennen. Je kunt recreëren aan het water of in het bos. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld tennissen of klimmen. Of wil je liever zwemmen in een (overdekt) zwembad. In de regio bekijk je idyllische plekjes waar je in contact komt met de nationale cultuur. Loop eens binnen bij een van de lokale Franse ijssalons en proef de lokale keuken. In het gebied van deze kampeerplek vind je ook diverse supermarkten, bakkerijen en pinautomaten.

Hoe makkelijk is het kampeerpark te bereiken?

Camping Idéal is prima bereikbaar met auto, caravan en camper. Deze campingvakantie heeft een afstand van 880 kilometer van Utrecht. Dit is ongeveer 9,5 uur reizen in de auto. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het juiste adres van de camping (715 Route de Chaparon) kan je bekijken via internet.

Wat is het huidige aanbod staplekken?

Het is een grote camping met ongeveer 321 plekjes. De meeste kampeerplekken zijn ideaal voor een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Er zijn kleine plekken tot circa 40 m2 voor 2 personen, maar daarnaast de wat grotere plekken tot 110 m2 voor gezinnen met kinderen. Er zijn goede sanitaire voorzieningen. De plekken hebben elektriciteit en water. Je kunt specifiek vragen om een schaduwplek. Bekijk ook vooraf wat de regels zijn rondom honden en huisdieren.

Plaats een reactie