anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Les Arches boeken

Camping Les Arches is een vaak geboekte 4 sterren camping in het Franse Saint-Jean-le-Centenier, in de streek Ardèche. We omschrijven dit als een middelgrote camping met grofweg 193 plaatsen. Een gezellige plek voor families met jonge kinderen en ouderen. De camping is gemakkelijk te bereiken, heeft mooie ruime kampeerplekken die zijn voorzien van alle basisfaciliteiten. Hier vind je praktische tips en weetjes over het park en informeren wij jou over de meest gebruikte Nederlandse boekingssites waar je terecht kunt voor jouw kampeervakantie in Saint-Jean-le-Centenier.

Aanbiedingen Camping Les Arches april 2024

Even heerlijk genieten met het gezin, kids of even helemaal alleen? Camping Les Arches reserveren is dan zeker een goed idee! Dit kindvriendelijke kampeerterrein is een van de mooiste verblijven in het veelzijdige Saint-Jean-le-Centenier. Het is gelegen in de regio Ardèche in Frankrijk. Ze bieden diverse goedkope staplekken voor caravan, camper, tent of vouwwagen. Tip: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Een groot deel van de aanwezige gezinscampings in Saint-Jean-le-Centenier zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen (juli en augustus) volgeboekt. Je zou kunnen wachten op een last-minute Camping Les Arches kampeer aanbieding. Alleen, we zien steeds vaker dat de meest gunstig gelegen staanplaatsen dan al volgeboekt zijn. Neem je honden of huisdieren mee? Vraag dan even naar de regels. Bekijk ook meer informatie over Slowakije.

  • Vakantiepark Les Arches is een veelzijdig 4 sterren kampeerverblijf in Saint-Jean-le-Centenier, in de omgeving Rhone-Alpen.
  • Grote en kleine staplekken voor de tent, vouwwagen, camper of caravan.
  • Deze familiecamping heeft prima sanitaire voorzieningen en er is genoeg vermaak en avontuur voor kinderen in de regio.
  • Zeer goed bereikbaar, voldoende mogelijkheden in de buurt, de medewerkers zijn zeer vriendelijk.
  • Breng een bezoekje aan de website voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Les Arches boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Camping Les Arches en soortgelijke plekken reserveer je heel eenvoudig via verschillende toonaangevende boekingssites. Een veel gebruikte boekingssite is natuurlijk ANWB Campings. Andere boekingssites waar je simpel, en soms ook 5-sterren campings in Saint-Jean-le-Centenier kunt vinden zijn: campingdirect.com & vacansoleil.nl. Je kunt natuurlijk ook direct boeken bij de eigenaar. Dit kan via het telefoonnummer, via de e-mail of door het invullen van het boekingsformulier.

  2. Het kiezen van een campingplek

    Deze geliefde middelgrote camping heeft ongeveer 193 kampeerplekken. Er is voor elke kampeerder wat wils. Er is keuze uit extra ruime plekken die perfect zijn voor grotere kampeergroepen. Je hebt ook een knusse staanplaats, waar je heerlijk kunt staan met een klein tentje. Nabij het park vinden we ook diverse luxe accommodaties als stacaravans, tiny houses, vakantieboerderij, bungalows, chalets, groepsaccommodaties.

  3. Kies de vertrekdatum

    Kies een beschikbare aankomstdag en het aantal dagen dat je wilt verblijven. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsvakantie of zomervakantie? Boek dan ruim voor de vertrekdatum. Veel plekjes zijn vaak al vroeg in het jaar zo goed als volgeboekt. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook met de Nederlandse feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of Pasen is het wat drukker dan normaal. Daarbij heb je ook de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Op het moment dat je de campingplek en reisperiode doorgegeven hebt moet je enkel nog even jouw naam en contactgegevens invullen. Bij veel van de moderne touroperators betaal je gemakkelijk en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. In sommige gevallen moet je meteen een aanbetaling van 30 – 40% doen. Het openstaande bedrag betaal je dan ter plekke. De boekingsbevestiging wordt per mail gestuurd. Op de aankomstdatum is het handig om deze bij je te hebben. De receptie zal er om vragen.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je op vakantie met je eigen tent? Zoals een noktent, vis-à-vis tent, piramide tent, opblaasbare tent? Denk dan ook zeker aan scheerlijnen, haringen, hamer, grondzeil, tentstokken, verlichting, gasflessen, waslijn en wasknijpers, koelkast/koelbox, slaapzakken. Een staplek voor jouw caravan geboekt? Vergeet dan ook geen essentiële zaken als levellers, kentekenbewijs, voortent, luifel, grondzeil, rubberen hamer, disselslot, gasfles en skottelbraai of bbq, waslijn, bezem en stoffer en blik, campinglamp, campingstoel en inklaptafel. Uiteraard zal ook warme kleding best handig kunnen zijn. In de avond kan het flink afkoelen. De afstand bekeken vanaf Utrecht bedraagt om en nabij de 1044 km (11,5 uur rijden). Per mail is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Voer de gewenste vertrekdatum in en doorzoek aantrekkelijke (last-minute) vakantie aanbiedingen

Handige details over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping Les Arches is een leuke Franse camping in Saint-Jean-le-Centenier in de omgeving Rhone-Alpen. Dit is een middelgrote camping met +/- 193 plaatsen. Vanaf Utrecht is de afstand zo’n 1044 kilometer. De actuele inschatting van de reistijd is 11,5 uur. In dit gebied kun je betalen met de Euro (EUR). De voertaal is Frans. Je kunt hier de volgende type stekkers gebruiken: C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +33. De netspanning is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een gemiddelde campingovernachting in dit gebied kost +/- €26,25 per staplek. In Frankrijk bevinden zich tegenwoordig 60 miljoen inwoners. De landelijke hoofdstad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Belangrijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Klik eventueel door naar kampeeropties in Granada, Glastonbury en Saint-Coulomb.

Naam campingCamping Les Arches
LandFrankrijk
GebiedArdèche
PlaatsSaint-Jean-le-Centenier
Type campingMiddelgrote camping
Aantal overnachtingsplekken193 plaatsen
Reisafstand (via Utrecht)1044 kilometer
Huidige reistijd 11,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Les Arches

Deze zomer goedkoop kamperen op Camping Les Arches? Deze accommodatie verhuurt ook betaalbare staanplaatsen. Dit zijn met name de kleine plekken met een oppervlakte van circa 50 m2. Heel geschikt voor een tentje, vouwwagen of een kleine caravan. In de regel met stroomaansluiting (10 – 16 ampère) en water. De grote plekken vanaf 90 m2 bieden extra veel ruimte en om die reden handig voor een grotere caravan of camper. Kamperen met een eigen tent of caravan is nog altijd de goedkoopste manier van vakantie. In dit gebied betaal je als kampeerder zo’n €26,25 per dag/nacht. Daarbij komen nog kosten zoals kampeeruitrusting, tankkosten, laadkosten, boodschappen of uit eten en uitstapjes. In de opsomming hieronder check je een aantal handige tips om te besparen op jouw campingvakantie in Ardèche.

6 tips voor goedkoop kamperen

  1. Overweeg wildkamperen/paalkamperen en ga niet in het hoogseizoen.
  2. Neem een boodschappenkrat vol met spullen mee en kook met een eigen gasfornuis.
  3. Koop je kampeerbenodigdheden tweedehands op Marktplaats.
  4. Wissel luxe campings af met een voordelige boerencamping (vanaf €18,75 per nacht).
  5. Maak gebruik van aantrekkelijke last-minute deals en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Houd je mail in de gaten voor vroegboekkorting en maak de reservering al een jaar van tevoren rond.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping Les Arches bieden voldoende ruimte voor je vouwwagen, tent, camper of caravan. In het stukje hieronder delen we de belangrijkste kampeervormen met daarbij ook de voordelen. Bekijk ook parken in de omgeving zoals: Camping Val D’aleth, Camping Du Bon Crouzet of Camping La Chapoulière.

  • Tentplek: Verzorgd tentplaats geschikt voor piramide tent, tunneltent, belltent, koepeltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Kan bijna achter elke auto, geen speciaal rijbewijs nodig.
  • Caravan: Met een eigen keuken, bed, zitruimte en soms toilet.
  • Camper / kampeerauto: De flexibiliteit maakt dat een rondreis eenvoudig gemaakt kan worden. Je ontdekt ook de andere stukken van Rhone-Alpen en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Onbezorgd vakantie vieren in een mooie bungalow (op aanvraag).

Vind een staplek op vakantiepark Les Arches

Controleer vroegboekkorting en last minute aanbod

Top-10 boekingssites april 2024

Meteen een staanplaats op Camping Les Arches boeken, of een vergelijkbare plek? In het onderstaande stukje vergelijk je onze top-10 reisorganisaties voor het bespreken van diverse soorten staplekken. Je profiteert van een ruim aanbod, je kunt eenvoudig zoeken en de boeking en betaling gaat veilig en snel.

  1. ANWB camping: Een van de grootste campingspecialisten van Nederland.
  2. Vacanceselect: Heerlijk genieten met de hele familie.
  3. Eurocampings / ACSI: Duidelijk prijzen en geen onverwachte kosten.
  4. Allcamps: Een van de grootste campingspecialisten van Nederland.
  5. Suncamp Holidays: Je kunt elk moment van de dag boeken via internet.
  6. ROAN: Veilig en vertrouwd online een betaling doen.
  7. Eurocamp: De beste aanbiedingen voor een lang weekend of weekje weg.
  8. Rent-a-Tent: Uniek aanbod met reizen in de voorjaarsvakantie.
  9. Vacansoleil: Aantrekkelijk voorwaarden voor inchecken en uitchecken.
  10. Booking.com: Interessante last-minute deals en vroegboekkorting.
Tip: analyseer ook de beschikbare campingreizen naar Rhone-Alpen bij erkende reisbureaus zoals Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, D-reizen, Corendon of BeachCheck, Reisknaller, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Suntip.

7-daagse weerbericht

Lekker onbezorgd luxe kamperen in Saint-Jean-le-Centenier? Zoek dan online naar het actuele weerbericht. Dit gebied heeft een zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 17,3 °C. Met circa 28,5 graden is juli de maand waar het hier het warmst wordt. De maand januari is niet heel prettig voor kampeerders met gem. 9,2 graden celsius. Wat betreft weer en natuur is een fijne tijd om hier te kamperen mei, juni en september. Hierna check je het 7-daagse weerbericht voor Saint-Jean-le-Centenier .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

Belangrijke vragen en antwoorden over jouw campingvakantie

Wat zijn de ervaringen met de camping?

Het terrasvormige terrein is door rivier de Claduegne in tweeen gedeeld. Het oudere deel is natuurlijk ingericht met kleine veldjes en afbakening door veel verschillende soorten bomen en struiken en op sommige plaatsen is er een eigen pergola. Er is een kiezelstrand met ligweide en ligstoelen. In de rivier Claduegne is een dam aangelegd, waardoor een waterval is te zien. Kinderen dobberen rond met zwembandjes, zwemmen en vissen is mogelijk.

Hoe en waar kan ik camping Les Arches voordelig reserveren?

Camping Les Arches is een veelzijdig recreatiepark in het Franse Saint-Jean-le-Centenier. De dagtarieven zijn ongeveer gelijk aan kampeerplekken in de omgeving (vanaf €26,25 per staplek, per dag). Wil je vertrekken in de zomervakantie? Boek dan bij voorkeur op tijd. Doorgaans kan je kiezen voor een mooi groen plekje en zit er mogelijk vroegboekkorting voor je in het verschiet. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Je kunt deze camping mogelijk goedkoop reserveren via de ANWB of via de boekingsmodule van deze camping in Rhone-Alpen. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties via populaire campingketens zoals Yelloh! Village, Qualité campings, Alannia, Aquadis Loisirs, First Camp, Capfun + LeadingCampings, Flower Campings, Huttopia, Ciela Village, Sandaya, Orbitur.

Wat zijn hier de populaire bezienswaardigheden?

Ardèche is een heerlijke vakantieregio. Voor de natuurliefhebber zijn er tal van mogelijkheden. Wandelend of fietsend kom je op de mooiste plekjes. Zoals in het bos of aan het water. Eventueel kun je ook sportieve activiteiten ondernemen. Denk aan kanoën of yoga. Neem je zwemspullen mee want er zijn zwembaden in de buurt. Nabij vind je idyllische steden waar je wordt ondergedompeld in de nationale cultuur. Breng ook een bezoek aan de lokale Franse cafeetjes en maak kennis met de lokale keuken. In het gebied van deze kampeerplek vind je ook diverse supermarkten, bakkerijen en openbaar vervoer stations.

Is het kampeerpark goed bereikbaar?

Camping Les Arches kun je uitstekend bereiken met de auto. Deze campingvakantie is te bereiken op 1044 kilometer afstand van Utrecht. Dat is z’n 11,5 uur reistijd met de auto. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres van de camping (Route de Mirabel) vind je ook op de site.

Kan ik kiezen uit verschillende soorten staplekken?

Het betreft een middelgrote camping met op dit moment 193 staplekken. De kampeerplekken zijn geschikt voor een kleine of grote tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Kies voor een kleine plek van zo’n 40 m2 voor stelletjes, maar ook extra grote plekken tot 120 m2 voor complete gezinnen. De sanitaire faciliteiten bieden genoeg voor iedereen. Doorgaans is ook water en stroom geen probleem. Je kunt vooraf een verzoek indienen voor een schaduwplek. Informeer bij eigenaar of jouw hond, kat of andere huisdieren welkom zijn.

Plaats een reactie