anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping La Vaugelette boeken

Camping La Vaugelette is een prachtig gelegen sterren camping in het Franse Montclar sur Gervanne, in het welbekende Drôme. Dit betreft heen middelgrote camping met zo’n 93 plaatsen. Een heerlijke stek voor jonge kinderen en vrienden. Deze locatie heeft een uitstekende bereikbaarheid, heeft mooie ruime campingplekken met voldoende privacy. Hier lees je nuttige tips over het kampeerterrein en ontdek je erkende boekingssites voor de mooiste kampeervakanties in Montclar sur Gervanne.

Aanbiedingen Camping La Vaugelette april 2024

Even lekker ertussenuit met de hele familie, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of lekker samen? Camping La Vaugelette reserveren is dan misschien wel iets voor jou! Deze kindvriendelijke accommodatie ligt in het veelzijdige Montclar sur Gervanne. We vinden het terug in de regio Drôme in Frankrijk. Ze bieden diverse gunstig gelegen staplekken voor tent, caravan, camper of vouwwagen. Belangrijk: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Een aanzienlijk deel van de gezinscampings in Montclar sur Gervanne zijn vaak al vroeg in het jaar vol. Je zou kunnen wachten op een last-minute Camping La Vaugelette kampeer aanbieding. Maar let op, de kans is groot dat de meest gunstig gelegen staanplaatsen dan niet meer beschikbaar zijn. Voor regels rondom honden en huisdieren verwijzen we je naar de website. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Hongarije.

  • Vakantiepark La Vaugelette is een modern sterren kampeerverblijf in Montclar sur Gervanne, in het natuurrijke Auvergne-Rhone-Alpes.
  • Een ongedwongen plek om te kamperen met de caravan, camper, vouwwagen of tent.
  • Prima sanitaire voorzieningen op deze familiecamping en elektriciteit is aanwezig.
  • Gunstig gelegen, het personeel is klantgericht en flexibel.
  • Surf naar de website voor jaarplaatsen en andere accommodaties als stacaravans, huisjes en bungalows.

Goedkoop Camping La Vaugelette boeken

  1. Selecteer boekingssite

    Camping La Vaugelette en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je heel eenvoudig via meer dan 10 populaire boekingssites. Een populaire site hiervoor is ANWB Campings. Andere waar je dergelijke, en soms ook 5-sterren campings in Montclar sur Gervanne kunt reserveren zijn: suncamp.nl & eurocamp.nl. Doorgaans kan je ook rechtstreeks een reservering plaatsen. Rechtstreeks reserveren is vaak mogelijk via de telefoon, via de e-mail of via het aanvraagformulier op de site.

  2. Campingplek kiezen

    Deze fraaie middelgrote camping heeft om en nabij de 93 staanplaatsen. Er zijn verschillende type staanplaatsen. Er zijn XL-plekken die perfect zijn voor grotere kampeergroepen. Je hebt ook een wat meer intieme en kleine kampeerplek, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. In de buurt van het vakantiepark zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, vakantiehuisjes, chalets, groepsaccommodaties, vakantieboerderij, tiny houses.

  3. Aankomst- en vertrek kiezen

    Kies de aankomstdatum en de duur van jouw vakantie. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld kamperen in de zomervakantie of meivakantie? Boek dan ruim voor de vertrekdatum. De tofste plekken zijn vaak al vroeg in het jaar gereserveerd. Dit geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook bij een verblijf op feestdagen als het Pinksterweekend, Hemelvaart en de Paasdagen zijn de plekjes sneller vol. Vergeet ook niet de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Op het moment dat je jouw plek en periode aangegeven hebt kan je eenvoudig de boeking afronden en betalen. Bij veel van de moderne touroperators betaal je veilig en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Af en toe dien je meteen een aanbetaling te doen. Het openstaande bedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging volgt per mail. Op de aankomstdag moet je deze bij je hebben en bij de receptie laten zien.

  5. Een inpaklijst maken

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je met de tent? Wellicht met een familietent, pop-up tent, noktent, belltent? Enkele voorbeelden van belangrijke spullen zijn scheerlijnen, hamer, tenttapijt, grondzeil, parasol, waslijn en wasknijpers, slaapzakken, luchtbed en pomp, gasflessen, kooktoestel en kookgerei. Ga je op reis met een caravan? Vergeet dan niet spullen zoals slingers, voortent, luifel, grondzeil, kentekenbewijs, disselslot, rubberen hamer, waslijn, campingstoel en inklaptafel, gasfles en skottelbraai of bbq, campinglamp, reserve waterpomp. Uiteraard zal ook warme kleding best handig kunnen zijn. Juist in de avonduren daalt de temperatuur behoorlijk. De afstand gecalculeerd vanaf Utrecht bedraagt plusminus 1021 kilometer (11 uur onderweg). Door middel van Google Maps kun jij snel en eenvoudig route informatie inzien.

Goedkoop kamperen: een aantrekkelijk reis samenstellen?

Voer de gewenste vertrekdatum in en check actuele (last-minute) vakantie aanbiedingen

Praktische info over jouw kampeervakantie in april 2024

Park Camping La Vaugelette is een prima Franse camping in Montclar sur Gervanne die gelegen is in Auvergne-Rhone-Alpes. We noemen dit een middelgrote camping met +/- 93 plaatsen. Gewoonlijk wordt een reisafstand vanaf Utrecht gerekend van +/- 1021 km. De reistijd is ongeveer 11 uur. Het geldige betaalmiddel hier is de Euro (EUR). De inwoners spreken Frans. De type stekkers die hier werken zijn: C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +33. Het landelijke voltage is 230 Volt. Als er een ongeluk gebeurd bel je met het noodnummer 112. Een standaard campingovernachting in deze streek kost €26,25 per overnachting. In Frankrijk wonen hedendaags 60 miljoen inwoners. De landelijke hoofdstad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Landelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Liever een andere bestemming? Spot dan kampeerplekken in Dumfries and Galloway, Bari Sardo & Sestri Levante.

Naam campingCamping La Vaugelette
LandFrankrijk
StreekDrôme
PlaatsMontclar sur Gervanne
Type campingMiddelgrote camping
Aantal plekken93 plaatsen
Reisafstand (via Utrecht)1021 kilometer
Actuele reistijd 11 uur

Goedkoop kamperen op Camping La Vaugelette

In juli of augustus goedkoop kamperen op Camping La Vaugelette? Deze bestemming heeft een aantal gunstig geprijsde staanplaatsen. Dit zijn met name de kleine plekken van zo’n 20 m2. Heel geschikt voor een tent/vouwwagen of een bescheiden caravan. Doorgaans incl. elektriciteit 10 – 16 ampère met watertappunt dichtbij. Grote kampeerplekken vanaf 110 m2 zijn extra groot en zodoende een uitkomst voor kampeerders met een camper of grote caravan. Overnachten in een eigen caravan of tent is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een stacaravan. Op deze vakantieplek is het tarief ongeveer €26,25 voor een staplek p/ nacht. Er zijn nog wel een aantal extra kostenposten: kampeerbenodigdheden, autokosten, eten/drinken en uitstapjes. In het gedeelte hieronder bieden wij concrete tips voor een gunstige campingvakantie in Drôme.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Reserveer een staanplaats buiten het hoogseizoen.
  2. Neem een boodschappenkrat vol met spullen mee en kook je eten zelf bij je tent of vouwwagen.
  3. Koop tweedehands items.
  4. Je kunt besparen door te kiezen voor een boerencamping (vanaf €19,25 per 24 uur).
  5. Kijk naar last-minutes aanbiedingen en boek niet te vroeg je reis.
  6. Kijk of je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en boek in het najaar al jouw zomervakantie.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping La Vaugelette zijn doorgaans geschikt voor caravan, camper, tent of vouwwagen. In de opsomming hieronder check je de belangrijkste accommodaties / staanplaatsen met daarbij ook de voordelen. Check ook parken in de regio zoals: Camping Du Lac, Camping Les Platanes of Camping Du Perche Bellemois.

  • Tentplek: Verzorgd tentplaats geschikt voor familietent, opblaasbare tent, koepeltent, vis-à-vis tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Comfortabel bed met opvallend veel ruimte.
  • Caravan: Al je spullen hebben een eigen plekje.
  • Camper / kampeerauto: De flexibiliteit maakt dat een rondreis eenvoudig gemaakt kan worden. Bezoek de mooiste plekjes van Auvergne-Rhone-Alpes en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je hoeft zelf niks mee te nemen of op te zetten (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Bij aankomst staat alles voor je klaar in je eigen vakantiehuisje (op aanvraag).

Bekijk tarieven van staplek op vakantiepark La Vaugelette

Bekijk vroegboekkorting en last minute aanbod

Top-10 boekingssites april 2024

Direct een staanplaats op Camping La Vaugelette boeken, of een camping in de buurt? In het bijgaande gedeelte verstrekken we onze top-10 reisorganisaties met voldoende beschikbaarheid m.b.t. deze en vergelijkbare kampeerplekken. Er is veel keuze, het is gebruiksvriendelijk en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Stel online je reis samen op basis van aankomstdatum en vertrekdatum.
  2. Vacanceselect: Voordelig boeken met vroegboekkorting en last minutes.
  3. Eurocampings / ACSI: Gemakkelijk en veilig online boeken.
  4. Allcamps: Aanbiedingen voor weekendjes en weekjes weg.
  5. Suncamp Holidays: Prettige website met heldere en duidelijke prijzen.
  6. ROAN: Gemakkelijk en veilig online boeken.
  7. Eurocamp: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
  8. Rent-a-Tent: Gemakkelijk en veilig online boeken.
  9. Vacansoleil: Prettige website waar je het boeken eenvoudig wordt gemaakt.
  10. Booking.com: Vind eenvoudig en voordelig jouw ideale staplek.
Tip: informeer ook naar de beschikbare campingreizen naar Auvergne-Rhone-Alpes bij de grotere reisbureaus zoals Prijsvrij, Corendon, TUI, Sunweb, Vakantiediscounter & Reisknaller, Alltours, BeachCheck, Suntip, de Jong Intra Vakanties.

7-daagse weerbericht

Binnenkort luxe kamperen in Montclar sur Gervanne? Neem dan de actuele weersvoorspellingen goed door. Er is hier een zeeklimaat. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17,0 °C. Met zo’n 28,1 graden celsius °C is juli de heetste periode. De periode januari is minder geschikt voor kamperen met gemiddeld 9,0 graden °C. De beste reistijd is mei, juni en september. Hieronder check je het 7-daagse weerbericht voor Montclar sur Gervanne .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

Belangrijke vragen en antwoorden over jouw campingvakantie

Welke ervaringen hebben wij met de camping?

De camping ligt in de Drome, bij het natuurpark Vercors. De rivier de Gervanne doorkruist de camping. Er is een zwembad. Een rustige, natuurlijke en ontspannende omgeving wachten op u! De staanplaatsen en huuraccommodaties zijn in het midden in een bosrijke omgeving geplaatst. Er is ook verhuur van, woonwagens, tipi en lodgetenten met/zonder sanitaire voorzieningen en er is een bar-restaurant. Camping Moto is onderdeel van deze camping. De camping is nog niet door de ANWB geinspecteerd.

Waar kan ik camping La Vaugelette goedkoop reserveren?

Camping La Vaugelette is een geliefd recreatiepark in het Franse Montclar sur Gervanne. De kosten voor een overnachting liggen in lijn met campingplekken in de regio (vanaf €26,25 voor een dag). Wil je vertrekken in de zomervakantie? Het wordt aanbevolen om op tijd te boeken. Over het algemeen is de beschikbaarheid dan voldoende, krijg je een mooi groen plekje en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Het kan dan lonen om te wachten op een last-minute. Tip: je kunt deze camping vermoedelijk goedkoop reserveren bij de ANWB of via de website van de camping in Auvergne-Rhone-Alpes. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties op bekende campingketens zoals Alannia, Qualité campings, Capfun, Yelloh! Village, Aquadis Loisirs, Villagi Gran Vacanze en Orbitur, Huttopia, Sandaya, Campéole campings, Ciela Village, LeadingCampings.

Wat is er te doen in de buurt?

Drôme is een heerlijke vakantieregio. Ben je liefhebber van de natuur? Er is volop gelegenheid om te wandelen en fietsen. Zowel aan het water als in het bos. Of ben jij meer fan van een sportief dagje uit? Onder andere paardrijden of een quad huren. Een zwembad in de buurt is aanwezig. Rondom deze plek bestaan mooie plekjes waar je kunt opgaan in de regionale cultuur. Probeer ook zeker de lokale Franse restaurants en probeer de lokale specialiteiten. Rondom de kampeerplek vind je ook diverse supermarkten, bakkerijen en bijvoorbeeld tabakswinkels.

Is het kampeerpark eenvoudig te bereiken per auto?

Camping La Vaugelette is goed bereikbaar met prima toegangswegen. Deze campingvakantie ligt op een afstand van 1021 kilometer reisafstand van Utrecht. Dat is z’n 11 uur reistijd. Je kunt de inchecktijden opvragen via de parkreceptie. Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De adresgegevens van de camping (764 Route de Beaufort) kan je bekijken via internet.

Wat is het huidige aanbod staplekken?

We spreken over een middelgrote camping met zo’n 93 campingplekken. Veel van deze kampeerplekken hebben voldoende faciliteiten voor een grote of kleine tent, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Kies voor een kleine plek van zo’n 35 m2 voor stelletjes, maar daarnaast ruim opgezette plekken tot 95 m2 voor 5 – 7 personen. De sanitaire voorzieningen zijn prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Schaduwplekken op aanvraag. Informeer bij eigenaar of jouw hond, kat of andere huisdieren welkom zijn.

Plaats een reactie