anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Sporten op de camping

Campings zijn natuurlijk een toonbeeld van het buiten zijn. Dat wil zeggen dat gemiddeld genomen kampeerders meer buiten zijn, al moet je tegenwoordig ook vaststellen dat er mensen zijn die de binnenkant van de caravan of camper bij het kamperen verkiezen in verband met airconditioning, satelliet TV of iets dergelijks wat in ieder geval geen interactie met buitenlucht of buren vereist.

Sport is onderdeel van het kamperen

Sporten op de camping is een veel gedane activiteit. Of het nu gaat om badmintonnen voor de tent, tafeltennis, Jeu de boules, tennis, hockey of golf, er is altijd wat te doen op of rond de camping. Het leukst is als het een spontane activiteit is die mensen bij elkaar brengt, maar natuurlijk kun je ook als gezin of met vrienden zoiets doen. De meeste campings bevatten structurele faciliteiten voor de meest gangbare sporten, hoewel je natuurlijk voor badminton of op het pad niet zoveel nodig hebt.

Steeds meer soorten sporten

Tegenwoordig worden ook sporten als golf, maar zeker ook actievere sporten zoals windsurfen, zeilen, canyoning en andere zaken die met een actieve vakantie samenhangen structureler aangeboden omdat veel mensen toch die handreiking nodig hebben. Ook zijn er campings die tegen een manege aanliggen en die op die manier de, wellicht stadse, liefhebbers van paarden kunnen voorzien van een mooie dagbesteding.

Contact met andere kampeerders

Sporten is ook een prima manier om naast contact te maken ook gewoon lekker gezond bezig te zijn, waar de vakantie toch ook voor is. De dagelijkse stress van de normale niet-vakantie tijd moet van je afglijden om de accu lekker op te laden en daar is sporten ook buiten de vakantie een prima middel voor. Zie ook het caravan forum en stel vragen aan andere kampeerders.

Wintersport?
Er wordt ook nog geregeld gekampeerd in de winter tijdens bijvoorbeeld de wintersport vakantie. Het is natuurlijk een stuk goedkoper om in een caravan te zitten na het skiën of snowboarden dan in een appartement aan de piste. Besparen op de wintersport is natuurlijk mogelijk, al moet je niet uitvlakken dat een goede caravan die bestand is tegen de winterse omstandigheden ook niet goedkoop is.

Plaats een reactie