anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Luxemburg

Luxemburg is al jarenlang een zeer geliefde bestemming om te kamperen. De Nederlandse kampeerder zoekt hier vaak een camping op omdat het land dichtbij is, maar je toch het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Wat de kampeerder vooral aantrekt in Luxemburg is de schitterende natuur rondom de campings. Tussen Nederland, België en Luxemburg is altijd een zeer innige band geweest, denk aan het gezamenlijke Benelux. U ziet dit zeer goed terug in de gelijkenis tussen de vlaggen van Nederland en Luxemburg. U zult zich op de camping door deze vlag bijna in Nederland wanen, maar wees niet ongerust. Het blauw op de Luxemburgse vlag is veel lichter van kleur, zo weet u zeker dat u de juiste kampeerbestemming heeft bereikt. In Luxemburg gaat u op uw camping de ultieme kampeervakantie tegemoet.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Capellen, Clervaux, Diekirch, Echternach, Esch-sur-Alzette, Luxemburg, Mersch, Vianden en Wiltz.


Waarom kiezen voor Luxemburg?
Luxemburg is niet groot, maar heeft toch een geheel eigen sfeer en natuur, met zijn beboste heuvels, dorpjes en wijngaarden. Je kunt er allerlei leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de hoofdstad. De mooi gelegen hoofdstad Luxemburg is een grote trekpleister. Het hart is de voetgangerszone in het oude centrum dat voor een deel dateert uit de Romeinse Oudheid. Vanaf de vestigingsmuren kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

De natuur rondom de campings in Luxemburg

Wanneer u graag kampeert in een schitterende natuur wordt het Müllerdal aangeraden. Dit dal wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. Andere populaire vakantiebestemmingen zijn de gebieden rond de rivieren de Our, de Moezel en de Esch. Hier treft u ook die voortreffelijke natuur. De actieve kampeerder zal zich hier uitstekend vermaken, want rond de camping zijn prachtige wandelingen te maken. U kunt besluiten de camping te verlaten om een stad te bezoeken. Zeker aan te raden zijn hier de steden Echternach en Vianden. Een andere bestemming voor een uitstapje zijn de wijnvelden langs de Moezel. Dit gebied biedt weer een andere natuur die voor de liefhebber zeer aantrekkelijk is om te bezoeken. Tip: bekijk ook alle campings in Luxemburg.

Meer informatie over kamperen en campings in Luxemburg

Luxemburg is maar een klein land, maar wel een prachtig land met verrassend veel bezienswaardigheden. Ga heerlijk kamperen Luxemburg en je hebt de vakantie van je leven. Wat dacht je van een rustige camping om te genieten van de mooie natuur in het gebied ten zuiden van de Sauer? Of een kindvriendelijke camping waar je kinderen een leuke vakantie beleven zodat jij ook tot rust komt.

Verrassende vakantie: kamperen in Luxemburg
Laat je eens verrassen door Luxemburg. Het klimaat is mild en het heeft een prachtige natuur. Er zijn wilde rivieren waar de sportieveling in kan raften, de hikers kunnen terecht op de ruige hoogvlaktes en de romantici kunnen heerlijk wegdromen in het Moezeldal. Of verover je een van de vele kastelen in Luxemburg? Alles is mogelijk als je gaat kamperen in Luxemburg.

Wat je verder moet weten

Wanneer u besluit te gaan kamperen op een camping in Luxemburg, zijn er een aantal zaken die handig zijn om te weten. De financiële wereld bepaalt voor een belangrijk deel de economie in Luxemburg. Luxemburg is dan ook niet voor niets één van de rijkste landen ter wereld. In Luxemburg wordt een oud Frankisch-Moezels dialect gesproken, het Lëtzebuergesch. Dit is de officiële taal van Luxemburg die u op de camping vaak zult horen. Andere talen waar u op de camping mee terecht kan zijn Duits en Frans. U zult merken dat in sommige gebieden de campingeigenaar u ook in het Nederlands te woord kan staan. Kortom, u gaat een leuke kampeervakantie tegemoet wanneer u besluit te kamperen op een camping in Luxemburg.