anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Malmedy

Een staplek huren op een heerlijke camping in Malmedy (Wallonie, België)? Het is hier ontzettend genieten in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, vouwwagen, caravan of camper is niet duur. Een kleine staplek is er al vanaf €15,25 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is tegenwoordig ook erg populair. Op deze camping-vergelijker vind je praktische uitleg over de best beoordeelde campings en een indicatie van de kosten. Eveneens vergelijk jij snel bekende aanbieders van kampeerreizen.

  • Malmedy is een prachtig gebied in het authentieke Liège.
  • Op deze bestemming vestigden zich unieke familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak gekozen camping is Camping Familial.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 246 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplaats is zo’n €22,00 per dag.

Kamperen in Malmedy: direct de leukste campings boeken

Samen met familie een staanplaats huren op een grote of juist idyllische camping in de buurt van Malmedy? Kamperen in Liège (België) is populairder dan ooit! Hier vind je een compleet aanbod. Denk aan unieke gezinscampings met (subtropisch) zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In 5 stappen een goedkope camping in Malmedy boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, camper of caravan. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Malmedy zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings met verschillende faciliteiten zoals tennisbanen en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een kinderboerderij en een waterspeelplaats.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Goede boekingssites zijn ACSI, ANWB, Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings en Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campings.nl, ROAN, Eurocamp, Campingdirect.com. Doorgaans kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Lees eerst even beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, slaapzak. Denk ook aan fijn zittende kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Verder is het ook goed om te denken aan: koelkast of koelbox, tentharingen en tenthamer, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-malmedy-belgie

Alles wat je moet weten over kamperen in Malmedy

Dit is een aan te raden bestemming in Wallonie (België). Het ligt zo’n 246 km vanaf Utrecht. De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Brussel. In dit land wonen ongeveer 10,5 miljoen geregistreerde mensen. De mensen praten hier Frans, Nederlands, Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 21 juli Nationale Feestdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Er geldt geen vignetplicht. Het netnummer is +32, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 110/112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met B en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandBelgië
RegioLiège
PlaatsMalmedy
Gemiddelde temp.14 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
TaalFrans, Nederlands, Duits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)197 km
Reistijd (vanaf Utrecht)246 km (+/- 2,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€22,00
Regionale campingCamping Familial

Kampeergids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Malmedy kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar dagen op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen is ontzettend gaaf. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Malmedy met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Malmedy is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je neemt het makkelijk mee en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Handig zijn bijvoorbeeld de piramide tent, opblaasbare tent, vis-à-vis tent, tunneltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt een riant bed. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Malmedy wordt dan ook aanbevolen als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Check de meest populaire campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

De grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hutten, tiny houses, chalets, stacaravans. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en de accommodatie is volledig uitgerust met een keukentje, koffiezetapparaat en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Malmedy).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, appartement, chalet, tiny house.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Brussel (BRU).

Kindvriendelijke camping Malmedy: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kinderen of tieners. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een indoor-speeltuin en entertainment. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Binnen een uur rijden zijn er verschillende speellocaties en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Kinderanimatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Malmedy: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Gemiddelde kosten kampeerplek Malmedy

Benieuwd naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Wallonie? In de tabel hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Lacuisine, Bachte-Maria-Leerne, Malempré en Côte d’Armor.

Basis staanplaats€22,00
Luxe 5-sterren staanplaats€43,00
Voordeel-plek€15,25
Glamping (ingerichte tent)€52,50
Mobile-home€70,50
Comfort vakantiehuisje€83,50
Standaard tarieven campingvakantie in Malmedy april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het meest relevante aanbod met onder andere ANWB campings in Malmedy. Selecteer een van de parken voor info en reviews. Bekijk ook meer informatie over Canada.

Vergelijk de beste camping-aanbiedingen in Malmedy

Boek de interessante last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Malmedy camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, Flower Campings en Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Campéole campings, Huttopia, Capfun.

7-daagse weer voor Malmedy, België

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei t/m september. De gemiddelde jaartemperatuur is 14 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 27 graden °C. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 8 graden celsius °C. In onderstaande paragraaf bekijk je de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Malmedy opzoeken?

In deze regio is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Geen luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de campinghouder zelf. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb, Booking.com, Camping.eu, ANWB. Liever minder betalen? Tips: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Suntip, Corendon, D-Reizen.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Malmedy kost zo’n €22,00 per staplek. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €15,25 per nacht. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €43,00 per nacht. Het slapen in een ingerichte tent, lodge, strandhuisje, vakantieboerderij, boomhut, stacaravan is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, pinksteren, kerst, pasen (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Malmedy: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: zwembad, animatie, binnenspeeltuin, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Wallonie met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Malmedy kan je de hond gewoon meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Malmedy. Leuk voor ouderen en gezinnen met kids. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude gebouwen. Je kunt ook eten bij de regionale horeca (restaurants). De Belgische bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie