anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Hotton

Een staanplaats huren op een mooie camping in Hotton (Wallonie, België)? Het is hier heerlijk vertoeven in de buurt van deze vakantiebestemming. Kamperen met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is heel betaalbaar en kan al vanaf €15,75 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een stacaravan of huisje huren is ook zeker het overwegen waard. Op onze website tref je betrouwbare toelichtingen op de meest populaire campings en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk je snel de beste aanbieders van kampeerreizen.

  • Hotton is een heerlijke omgeving in de omgeving van Luxemburg.
  • In deze regio tref je unieke familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook heerlijk rustige staplekken. Een van de favoriete campings is Camping Eau-zone.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is ongeveer 254 km.
  • De gemiddelde prijs voor een overnachtingsplek is is zo’n €22,75 per overnachting.

Kamperen in Hotton: online de mooiste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een staplekje huren op een aantrekkelijke camping in de buurt van Hotton? Kamperen in Luxemburg (België) is altijd een goed idee! In deze regio heb je de keuze uit een compleet aanbod. Het aanbod omslaat o.a. 4- of 5-sterren gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Hotton boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Alternatieven zijn vouwwagen, camper of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Hotton zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en wellnessfaciliteiten. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een indoor speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website helpen we je al een beetje op weg. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, Allcamps, ANWB, Eurocampings & Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com, ROAN, Eurocamp, Booking.com. Eveneens kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp, slaapzak, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor goede kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, tentharingen en tenthamer, spelletjes, afwasteil en afwasborstel.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Bekijk vooraf de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-hotton-belgie

Alles over kamperen in Hotton

Dit is een leuke streek in Wallonie (België). Deze locatie is gelegen op 254 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Brussel. De actuele bevolkingsstand is 10,5 miljoen inwoners. De mensen spreken hier Frans, Nederlands, Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 21 juli Nationale Feestdag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Er geldt geen vignetplicht. De netcode is +32, de netspanning is 230 Volt. Het stekkertype is C + F en het alarmnummer is 110/112. De kentekencode is B en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandBelgië
StreekLuxemburg
PlaatsHotton
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
TaalFrans, Nederlands, Duits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)203 km
Reistijd (vanaf Utrecht)254 km (+/- 3 uur)
Gemiddelde tarieven camping€22,75
Plaatselijke campingCamping Eau-zone

Campinggids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Hotton kamperen kun je op veel manieren doen. Overnachten met een eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is een garantie voor succes. Of kies voor gemak: een plek op een glamping of een comfortabel vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Hotton: erop uit met eigen tent of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Hotton vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt hier staan met een caravan, vouwwagen, tent of camper. Ieder type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, neemt weinig ruimte in beslag en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Denk aan de pop-up tent, koepeltent, tunneltent, opblaasbare tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Het heeft weinig isolatie waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt lekker veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Hotton wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de gaafste campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden ook bungalows aan. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, groepsaccommodaties, chalets, stacaravans, hutten, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en daarbij een eigen toilet.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Hotton).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, stacaravan, tiny house, appartement, chalet, vakantiebungalow.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Brussel (BRU).

Kindvriendelijke camping Hotton: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kinderen of tieners. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speelhal en sportmogelijkheden. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand zijn er diverse speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Hotton: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Standaard kosten kampeerplek Hotton

Wil je een indicatie van de verwachte prijzen van een kampeerplek in Wallonie? Bijgaand bekijk je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Rochefort, Poix-Saint-Hubert, Cherain en Corse-du-Sud.

Gemiddelde staanplaats€22,75
Luxe 5-sterren staplaats€44,25
Trekkers-pek€15,75
Ingerichte tent (Glamping)€54,00
Stacaravan€72,25
Luxe huisje€85,75
Gemiddelde prijs campingvakantie in Hotton april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder linken wij door naar het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Hotton. Kies een van de kampeeraccommodaties voor extra info. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Luxemburg.

Zoek de nieuwste camping-aanbiedingen in Hotton

Zoek de scherpe last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Hotton camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. First Camp, LeadingCampings, Orbitur, Sandaya, Alannia, Flower Campings maar ook Villagi Gran Vacanze, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village.

7-daagse weer voor Hotton, België

Er is hier een zeeklimaat. De beste reistijd is mei t/m september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 27 °C. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 8 graden celsius °C. Hierna bieden we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Hotton reserveren?

Nabij deze plek kan je kiezen uit diverse kleinschalige betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boeken bij Airbnb, ANWB, Campingdirect.com, Camping.eu, Booking.com, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Corendon, Prijsvrij, D-Reizen, Suntip, Tui, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Hotton kost om en nabij de €22,75 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Reken dan op zo’n €15,75 per nacht. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,25 per dag. Het reserveren van een stacaravan, vakantieboerderij, wellness huisje, lodge, ingerichte tent, boomhut is over het algemeen duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, pasen, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Hotton: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: trampolines, speeltuintjes, kidsclub, binnenspeeltuin. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Wallonie met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Hotton is jouw hond meer dan welkom! Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Hotton. Leuk voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek is er een schitterende natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en kerken. Je kunt ook eten bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Belgische mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie