anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Boussu-lez-Walcourt

Met familie naar een grote of juist idyllische camping in Boussu-lez-Walcourt (Wallonie, België)? Je komt hier helemaal tot rust in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €14,25 voor een nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een weekendje of week in een huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op dit platform delen we uitgebreide adviezen over de beschikbare campings en de optionele kosten. Daarbij vergelijk jij snel populaire sites om te boeken.

  • Boussu-lez-Walcourt is een geliefde plek in de rustgevende regio Hainaut.
  • In deze buurt boek je grote familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook kleinschalige plekken. Een bekende camping in deze plek is Golden Lakes Village.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 271 kilometer.
  • De standaard prijs voor een camping overnachting is om en nabij de €20,50 per dag/nacht.

Kamperen in Boussu-lez-Walcourt: direct de leukste campings boeken

De komende vakantie een paar nachten verblijven op een rustgevende camping in de buurt van Boussu-lez-Walcourt? Kamperen in Hainaut (België) is dan zeker het overwegen waard! Daar tref je een groot aanbod aan camping. Je kunt denken aan exclusieve gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Via onze speciale stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Stappenplan: een goedkope camping in Boussu-lez-Walcourt boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, camper of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dat heeft wel een prijskaartje. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Boussu-lez-Walcourt kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als fietsverhuur en een wellness centrum. Inventariseer jouw wensen. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een airtrampoline en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina check je alvast wat nemen. Bekende boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect, ACSI & Campingdirect.com, ROAN, Eurocamp, Booking.com, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Dikwijls kan je snel reserveren op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de meningen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bestek en servies, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Zorg ook voor prettige kleren en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, waslijn, medicijnen, spelletjes.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-boussu-lez-walcourt-belgie

Tips voor kamperen in Boussu-lez-Walcourt

Dit is een mooie vakantiebestemming in Wallonie (België). Het is ongeveer 271 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Een bekende stad is hoofdstad Brussel. De totale bevolking bestaat uit zo’n 10,5 miljoen mensen. De officiële taal is Frans, Nederlands, Duits en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 21 juli Nationale Feestdag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Er geldt geen vignetplicht. De telefooncode is +32, de stroom is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Het alarmnummer is 110/112. Voertuigen hebben kentekencode B en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandBelgië
RegioHainaut
PlaatsBoussu-lez-Walcourt
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Nationale taalFrans, Nederlands, Duits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)217 km
Reistijd (vanaf Utrecht)271 km (+/- 3 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€20,50
Regionale campingGolden Lakes Village

Campinggids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Boussu-lez-Walcourt kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Of kies voor gemak: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Een eigen staanplaats in Boussu-lez-Walcourt met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Boussu-lez-Walcourt reserveren is het kiezen voor een staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, is universeel en het hele gezin kan erin verblijven. Veel verkochte producten zijn o.a. de vis-à-vis tent, familietent, tunneltent, piramide tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Je hebt een auto met trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor rondreizen. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Boussu-lez-Walcourt is dus ideaal als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de meest populaire campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met chalets, vakantiehuisjes, tiny houses, groepsaccommodaties, hutten, stacaravans. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is comfortabel en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte & een douche met soms zelfs een bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Boussu-lez-Walcourt).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Brussel (BRU).

Kindvriendelijke camping Boussu-lez-Walcourt: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is perfect voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en workshops. Vaak is het park ook autoluw. Binnen een uur rijden vind je vaak ook dierenparken en themaparken voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Boussu-lez-Walcourt: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Tariefindicatie kampeerplek Boussu-lez-Walcourt

Meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Wallonie? Hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Melreux, Vresse-sur-Semois, Cugnon en Seine-et-Marne.

Normale staanplaats€20,50
Luxe 5-sterren campingplek€40,25
Budget-plek€14,25
Glamping (ingerichte tent)€49,00
Stacaravan€65,75
Chalet€78,00
Normale prijs campingvakantie in Boussu-lez-Walcourt april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder bekijk je het regionale campingaanbod met parken en ANWB campings in Boussu-lez-Walcourt. Kies een van de parken voor aanvullende info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Zweden.

Boek de actuele camping-aanbiedingen in Boussu-lez-Walcourt

Profiteer van de de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Boussu-lez-Walcourt camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: De mooiste parken met animatie, zwembad en speeltuinen.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Populaire campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, First Camp, Alannia, Flower Campings, Orbitur, Sandaya en natuurlijk Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Boussu-lez-Walcourt, België

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. De gem. jaartemperatuur is 14 graden. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 27 °C. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 8 graden. Hieronder bekijk je de weersvoorspellingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Boussu-lez-Walcourt vergelijken?

Nabij deze plek zijn er veel kleine betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Booking.com, Camping.eu, Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: ga buiten het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Suntip, D-Reizen, Tui, Corendon, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Boussu-lez-Walcourt kost circa €20,50 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €14,25 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €40,25 per staanplaats. Het huren van een ingerichte tent, strandhuisje, vakantieboerderij, wellness huisje, lodge, stacaravan is over het algemeen duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Boussu-lez-Walcourt: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: zwembad, trampolines, speeltuintjes, kidsclub. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Wallonie met hond: waar op letten?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Boussu-lez-Walcourt is een hond ook toegestaan. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Boussu-lez-Walcourt. Uitermate geschikt voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt is er unieke natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea en kerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Belgische mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie