anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Rudkøbing

Lekker vakantie vieren op een centraal gelegen camping in Rudkøbing (Zuid-Jutland en Funen, Denemarken)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €20,75 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-website tref je belangrijke uitleg over verschillende soorten campings en een prijsindicatie. Ook vergelijk jij via deze site erkende sites om te boeken.

  • Rudkøbing is een heerlijke omgeving in het unieke Syddanmark.
  • In deze streek boek je gezellige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Billevænge Camping.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is om en nabij de 516 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats bedraagt zo’n €30,25 per overnachting.

Kamperen in Rudkøbing: direct de leukste campings boeken

Binnenkort een staanplaats huren op een gezellige camping in de buurt van Rudkøbing? Kamperen in Syddanmark (Denemarken) is altijd een goed idee! In deze regio vind je een groot aanbod aan camping. Denk aan gezellige gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Rudkøbing boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Alternatieven zijn caravan, vouwwagen of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper of caravan biedt meer luxe maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Rudkøbing kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een airtrampoline en een eigen zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Veel gebruikte boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, ANWB, Suncamp, Vacanceselect en Campingdirect.com, Campings.nl, Rent-a-Tent, Vacansoleil, ROAN, Eurocamp. Ook kan je ook een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bestek en servies, slaapzak, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, luchtbed. Wat je ook moet meenemen: geschikte kleding en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag de actuele route-informatie op en kijk hoeveel reistijd nodig is. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-rudkobing-denemarken

Alles over kamperen in Rudkøbing

Dit is een populaire bestemming in Zuid-Jutland en Funen (Denemarken). Het is ongeveer 516 km (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Kopenhagen. De totale bevolking bestaat uit zo’n 5,4 miljoen geregistreerde personen. De lokalen spreken hier Deens en de gebruikte valuta is de Deense Kroon (DKK). Nationale feestdag(en): 5 juni Dag van de Grondwet. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen behalve de Grote Belbrug, de Sontbrug en de Kroonprinses Marybrug. Alleen dieselauto’s met meer dan 8 zitplaatsen moeten een vignet / mileusticker hebben. De netcode is +45, de elektra is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode DK en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandDenemarken
RegioSyddanmark
PlaatsRudkøbing
Gemiddelde temp.11 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
SpreektaalDeens
ValutaDeense Kroon (DKK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)413 km
Reistijd (vanaf Utrecht)516 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€30,25
Beschikbare campingBillevænge Camping

Reisgids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Rudkøbing kamperen is een unieke belevenis. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is ontzettend gaaf. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Rudkøbing: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een gunstige optie voor vakantie in Rudkøbing beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk type heeft voordelen en nadelen. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, je neemt het makkelijk mee en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de belltent, noktent, opblaasbare tent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het biedt verrassend veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, je overnacht in een lekker bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Rudkøbing is een goede suggestie als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, vakantiehuisjes, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser en tevens sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Rudkøbing).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantiebungalow, appartement, vakantieboerderij, chalet, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH).

Kindvriendelijke camping Rudkøbing: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping richt zich op familie met jonge kinderen. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speelhal en kinderdisco. Vaak is het park ook autoluw. Binnen een uur rijden zijn er volop speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een leuke dag uit.

  • Animatie voor kinderen: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Rudkøbing: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Verwachte prijs kampeerplek Rudkøbing

Meer weten over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Zuid-Jutland en Funen? In het rekenvoorbeeld hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Vejle, Randbøl, Askeby en Donegal.

Gewone staanplaats€30,25
Luxe 5-sterren campingplaats€48,00
Trekkers-pek€20,75
Glamping (ingerichte tent)€57,00
Mobile Home€73,75
Luxe huisje€86,25
Normale prijzen campingvakantie in Rudkøbing april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Bijgaand vind je het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Rudkøbing. Kies een van de kampeerplekken voor informatie en ervaringen. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Slowakije.

Bekijk de actuele camping-aanbiedingen in Rudkøbing

Profiteer van de scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Rudkøbing camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Reserveren bij de campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Alannia, Sandaya, Orbitur of bijvoorbeeld Yelloh! Village, Qualité campings, Ciela Village, Huttopia, Capfun, Campéole campings.

Het verwachte weer in Rudkøbing, Denemarken

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De beste reistijd is april t/m oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld 11 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 23 graden °C. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 5 graden celsius °C. Hierna bieden we het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Rudkøbing boeken?

Nabij deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Airbnb, ANWB, Booking.com, Campings.nl. Andere bespaartips: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij D-Reizen, Prijsvrij, Suntip, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Rudkøbing kost circa €30,25 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €20,75 per dag. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €48,00 per staanplaats. Een nachtje in een ingerichte tent, boomhut, stacaravan, wellness huisje, strandhuisje, vakantieboerderij kost al gauw het driedubbele. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pasen, hemelvaart, kerst, pinksteren (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Rudkøbing: wat wordt aangeraden?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: speeltoestellen, speeltuintjes, trampolines, zwembad. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Zuid-Jutland en Funen met hond: mag dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Rudkøbing is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Rudkøbing. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze streek vind jij veel natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische monumenten. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gezellige horeca (restaurants). De Deense inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie