anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Güster

Lekker vakantie vieren op een groene natuurlijke camping in Güster (Sleeswijk-Holstein, Duitsland)? Je kunt genieten en rondfietsen in de prachtige natuur. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt en is al mogelijk vanaf €16,50 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op onze website check je uitgebreide informatie over het aanbod met lokale campings en de verwachte kosten. Evenzeer vergelijk je eenvoudig betrouwbare boekingssites.

  • Güster is een gevarieerde vakantieplek in de omgeving van Schleswig-Holstein.
  • In deze streek boek je luxe familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook kleinschalige plekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Freizeitwelt Güster.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is om en nabij de 395 km.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is zo’n €25,50 voor 1 dag.

Kamperen in Güster: goedkoop de leukste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een reservering plaatsen voor een grote of kleine camping in de buurt van Güster? Kamperen in Schleswig-Holstein (Duitsland) is dan zeker het overwegen waard! In deze regio vind je een veelzijdig kampeeraanbod. Het gaat om geweldige gezinscampings met (binnen)zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Güster boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Een ander deel gaat liever met de caravan, camper of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit vergt wel een investering. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Güster zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als fietsverhuur en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een manege (pony rijden) een kinderbad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In ons overzicht bekijk je alvast een aantal namen. Veel gebruikte boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, Allcamps, Suncamp, ACSI & Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, ROAN. Doorgaans kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Lees eerst even reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zorg voor: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, luchtbed, slaapzak, bestek en servies. Denk ook aan fijne kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: grondzeil en scheerlijnen, medicijnen, tentharingen en tenthamer, stormlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Bekijk vooraf de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-guster-duitsland

Details over kamperen in Güster

Dit is een ideale reisbestemming in Sleeswijk-Holstein (Duitsland). De totale afstand is om en nabij de 395 km (vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Berlijn. De totale bevolking bestaat uit zo’n 83 miljoen personen. De voertaal van deze mensen is Duits en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het internationale landnummer is +49, de stroom is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedSchleswig-Holstein
PlaatsGüster
Gemiddelde temp.13 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)316 km
Reistijd (vanaf Utrecht)395 km (+/- 4,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€25,50
Camping-suggestieFreizeitwelt Güster

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Güster kamperen is een unieke belevenis. Even er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen is een garantie voor succes. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Güster voor jouw eigen caravan of tent

De goedkoopste manier van vakantie in Güster reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je neemt het makkelijk mee en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voorbeelden zijn piramide tent, vis-à-vis tent, pop-up tent, familietent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het biedt verrassend veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is een dure investering. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Güster biedt veel mogelijkheden als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de allerleukste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Veel comfort in een vakantiehuisje

De grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met groepsaccommodaties, tiny houses, hutten, stacaravans, vakantiehuisjes, bungalows. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Güster).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, vakantiebungalow, tiny house, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Güster: ultiem genieten met het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Veel kindercampings hebben o.a. een speeltuin en kinderboerderij. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Binnen een uur rijden vind je vaak ook dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Animatieteam: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Güster: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Standaard prijs kampeerplek Güster

Wil je een indicatie van de doorsnee kosten van een kampeerplek in Sleeswijk-Holstein? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). We informeren je ook graag over kamperen in Wittenborn, Neustadt in Holstein, Grömitz en Padova.

Reguliere staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staplaats€45,25
Budget-plek€16,50
Ingerichte tent (Glamping)€54,75
Stacaravan€72,25
Comfort vakantiehuisje€85,75
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Güster april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Bijgaand sturen wij je door naar het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Güster. Kies een van de parken voor aanvullende info. Check ook onze pagina met info over Tsjechië.

Vergelijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Güster

Zoek de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Güster camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Aanbetaling van slechts 10% van de reissom.
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Toonaangevende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Orbitur, Sandaya of uiteraard Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Güster, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden °C. juli is de meest warme maand met 29 graden. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 5 °C. In het volgende blok bieden we de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Güster vergelijken?

In deze streek zijn er tal van kleinschalige budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Direct boeken? Dan kan dat middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, Camping.eu, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Booking.com, Campings.nl. Boeken met extra voordeel? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Prijsvrij, Suntip, Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Tui.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Güster kost ongeveer €25,50 per overnachting. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je ongeveer €16,50 per staplek. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €45,25 per nacht. Een overnachting in een wellness huisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, lodge, stacaravan, strandhuisje is een stuk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pasen, pinksteren, kerst (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Güster: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, speeltoestellen, theatershows, binnenspeeltuin. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Sleeswijk-Holstein met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Güster kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke excursies kan ik doen?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Güster. Uitermate geschikt voor senioren en natuurlijk complete families met kinderen. Hier vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie