anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Dorum

Ben jij op zoek naar een centraal gelegen camping in Dorum (Niedersachsen, Duitsland)? Er is van alles te doen hier in deze unieke omgeving / bestemming. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn, dit kan al voor slechts €15,50 per 24 uur. Kinderen zijn dol op de camping! Een stacaravan of huisje huren is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-vergelijker bieden we praktische tips over verschillende soorten campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk jij via campingsoverzicht.nl goede boekingsplatforms.

  • Dorum is een heerlijke omgeving in het natuurrijke Niedersachsen.
  • Hier tref je unieke familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook de meer rustige locaties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Knaus Campingpark Dorum.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is om en nabij de 365 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is bedraagt zo’n €24,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Dorum: snel en goedkoop de beste campings boeken

Komend zomer heerlijk genieten op een grote of juist idyllische camping in de buurt van Dorum? Kamperen in Niedersachsen (Duitsland) is dan misschien wel iets voor jou! Hier heb je de keuze uit een ruim aanbod. Het betreft gezellige gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Met behulp van ons stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Dorum boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Dorum kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken die zijn uitgerust met faciliteiten als tennisbanen en een wellness centrum. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een manege (pony rijden) een zwembad met glijbaan.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je een aantal suggesties. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings, Allcamps, ANWB & Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Campings.nl, ROAN, Vacansoleil, Eurocamp. Daarbij kan je ook direct boeken bij de kampeerhouder. Lees eerst even recensies op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bbq of skottelbraai, luchtbed, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp. Vergeet ook niet fijn zittende kleding en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: spelletjes, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer.

  5. Inpakken en vertrek

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-dorum-duitsland

Adviezen voor kamperen in Dorum

Dit is een ideale reisbestemming in Niedersachsen (Duitsland). De afstand is om en nabij de 365 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Berlijn. De totale bevolking bestaat uit zo’n 83 miljoen geregistreerde personen. Men spreekt hier Duits en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale telefooncode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Voertuigen hebben kentekencode D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
RegioNiedersachsen
PlaatsDorum
Gemiddelde temp.13 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)292 km
Reistijd (vanaf Utrecht)365 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,00
Plaatselijke campingKnaus Campingpark Dorum

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Dorum kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een garantie voor succes. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een tent waar alles al in zit (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Dorum: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Dorum reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, is universeel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Voorbeelden zijn daktent, pop-up tent, opblaasbare tent, piramide tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het sneller koud is. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je slaapt in een normaal bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Dorum is dus perfect als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Bekijk de meest populaire campings met veel vertier voor jong en oud!

Vakantiehuisje voor de hele familie

Veel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld stacaravans, hutten, chalets, groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Dorum).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, chalet, vakantiebungalow, stacaravan, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Dorum: vakantieplezier voor je gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speelhal en workshops. Vaak is het park ook autoluw. In de direct omgeving zijn er verschillende dierenparken en themaparken voor een dagje uit.

  • Animatieteam: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Dorum: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Dorum

Meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Niedersachsen? In het onderstaande overzicht bieden we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Groß Mackenstedt, Ihrhove, Feldberg en Bratislavský.

Gewone staanplaats€24,00
Luxe 5-sterren staanplaats€42,25
Voordeel-plek€15,50
Glamping (ingerichte tent)€51,25
Stacaravan€67,75
Vakantiehuis€80,00
Normale prijzen campingvakantie in Dorum april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Dorum. Kies een van de kampeeraccommodaties voor alle info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Belgie.

Check de laatste camping-aanbiedingen in Dorum

Sla je slag met de interessante last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Dorum camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Parken worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Reserveren bij de campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Alannia, Sandaya, Flower Campings, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, First Camp of uiteraard Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het verwachte weer in Dorum, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 13 graden celsius. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 29 °C. De periode januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius °C. In het volgende blok vind je de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Hoe goedkope kampeervakanties in Dorum zoeken?

In deze streek tref je her en der wel wat kleinschalige betaalbare campings. Beperkte luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ACSI Eurocampings, Airbnb, ANWB, Booking.com, Campings.nl, Camping.eu. Andere bespaartips: vermijd het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb, D-Reizen, Corendon, Tui.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Dorum kost je +/- €24,00 per nacht. Kies je een budget-camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €15,50 per staplek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek liggen de prijzen op zo’n €42,25 per overnachting. Een overnachting in een boomhut, ingerichte tent, lodge, strandhuisje, wellness huisje, vakantieboerderij is een stuk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en weekenden of midweken als pasen, pinksteren, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Dorum: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: kidsclub, theatershows, trampolines, speeltoestellen. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Niedersachsen met hond: waar op letten?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Dorum mag jouw hond ook mee. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Dorum. Leuk voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie